Sobotka: Změna ve funkci prezidenta NKÚ vylepší této instituci pověst

21.02.2012 9:31

ČSSD vítá fakt, že dnešní rozhodnutí soudu konečně dává možnost, aby Nejvyšší kontrolní úřad vybředl z vleklé krize, kam byl zatažen v důsledku problémů a skandálů, spojených s působením odcházejícího prezidenta NKU Františka Dohnala.

Sobotka: Změna ve funkci prezidenta NKÚ vylepší této instituci pověst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Je bezesporu chyba, že pan Dohnal nechal věci dojít tak daleko a nenašel odvahu k tomu, aby sám dobrovolně funkci opustil. Svým postupem tak objektivně poškodil pověst NKU a snížil jeho vážnost jak u občanů, tak u všech institucí, jejichž kontrolou je tento úřad pověřen. Vzniklé reputační škody bude muset nový prezident NKU rychle napravit.

Při hledání kandidáta na funkci nového prezidenta NKU v Poslanecké sněmovně bude ČSSD prosazovat širší politickou schodu. Byla by chyba, kdyby vládní koalice opět podlehla vábení své aritmetické sněmovní většiny a navrhla kandidáta bez dohody s opozicí. Podpoříme takového kandidáta, který prokáže kompetenci a nepochybnou odbornou způsobilost, bezúhonnost a dostatečný morální kredit.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…