Stanjura: Ministři musí bohužel pobíhat mezi sněmovnou a Senátem

21.03.2013 13:18

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny dne 21. 3. 2013.

Stanjura: Ministři musí bohužel pobíhat mezi sněmovnou a Senátem
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura

Dobré dopoledne, kolegyně, kolegové.

Já se omlouvám z pracovních důvodů, protože jdu do Senátu. Teď tam je ministr Kubice, za mnou jdou další ministři. Tak je velmi složité, když zasedá Sněmovna i Senát, být v jednom okamžiku na dvou místech. My samozřejmě víme, že důvěru nám dává Poslanecká sněmovna, ale když nepřijdou ministři do Senátu, tak prostě se ten zákon neprojednává. Neříkám, že všichni, ale mnozí ministři jak včera, tak dneska se střídají v Senátu.

Takže já jsem omluven teďka. Věřím, že stihnu projednat své body, respektive Senát stihne projednat body, které já předkládám, do doby návštěvy pana prezidenta. Pokud to nestihne, tak tam budu i odpoledne.

Pokud to nestihne, tak tam budu i odpoledne. Takový je prostě stav. A chci ještě omluvit pana ministra Chalupu, který skutečně jel na Evropskou radu. Já si myslím, že to je důvod, který určitě chápete. Jinak by zase byl kritizován, že ministr nebyl v Bruselu na Evropské radě, a co se tam domluvilo bez účasti našeho ministra.

Já neříkám, že jste neměl v ničem pravdu. Zkuste vzít v potaz, když zasedá Sněmovna i Senát ve stejný okamžik, že mnozí ministři přebíhají mezi budovami a když předkládají a projednává se jejich bod v Senátu, tak samozřejmě nemohou být na půdě Poslanecké sněmovny.

Teď se omlouvám a běžím do Senátu. Děkuji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…