Štengl (SPOZ): Vládní balíček pro příští roky je nepokrytým zločinem na občanech

28.02.2012 18:15

Nebývá zvykem, abych na těchto stránkách kritizoval každý krok vládní koalice, přestože se mně většinou vůbec nelíbí.

Štengl (SPOZ): Vládní balíček pro příští roky je nepokrytým zločinem na občanech
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Vládu totiž zvolili občané ve volbách a my, Zemanovci, nemíváme ve zvyku rozhodnutí občanů kritizovat. A to bez ohledu na to, že zatím nám mnohem častěji ukazovala jak to „nedělat“ než jak to „dělat“.

Dnes však musím udělat výjimku. Vaří se totiž ve mně krev, a kdybych neseděl u počítače, ale s přáteli u piva, klel bych jako špaček a mít ty ministry po ruce, tak bych je snad….. Ale raději nedomýšlet. Navrhovaný vládní balíček pro příští roky je totiž nepokrytým zločinem na občanech. Především pak na těch, kteří se nemohou bránit, protože jsou svými příjmy ze sta procent závislí na státu. Je to zločin na těch, kteří už svá aktiva státu odevzdali – na důchodcích. Další sprosťárnou je zrušení porodného.

Všichni jsme si vědomi, že šetření je nutné, ale výhružka zmrazení důchodů na několik let je prachsprostým vydíráním, kterým by se mohl naplnit příslušný paragraf trestního zákoníku. Ubohá snaha ministra financí „vykšeftovat“ tento zločin za souhlas se zavedením progresivní daně z příjmu je mafiánskou praktikou, hledáním spoluviníků a snahou o zločinné spolčení.

Nebývá rovněž zvykem chválit na těchto stránkách kroky některé z vládních stran. Už proto, že zatím se hledaly důvody velice těžko. I v tom ale dnes udělám výjimku. Je třeba se vší úctou pochválit dosavadní kroky ministrů Věcí veřejných, kteří se, v souladu se svým programem, snaží tomuto zločinu zabránit.

Slibuji, že v příštím článku se znovu vrátím k nadhledu a jisté dávce politické korektnosti. Dnes jsem si však nemohl pomoci. Mít Kalouska s Nečasem po ruce, tak bych je snad...

Zdeněk Štengl, místopředseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice