Svobodní a Soukromníci: Máme šanci společně přispět k proměně kraje

03.10.2016 14:42

Kraj potřebuje získat zpět ztracenou dynamiku a do jeho řízení se musí vrátit zdravý rozum. O tom jsou přesvědčeni nejen kandidáti koalice Svobodní a Soukromníci, ale také nezanedbatelná část obyvatel regionu. Podle aktuálního průzkumu má totiž koalice plná nových tváří v čele se senátorem Ivo Valentou volební potenciál 13 procent. Šance Svobodných a Soukromníků přispět ke změně kraje k lepšímu tak rozhodně nejsou jen papírové.

Svobodní a Soukromníci: Máme šanci společně přispět k proměně kraje
Foto: red
Popisek: Soukromníci a Svobodní

Průzkum provedla během druhé poloviny září agentura Phoenix Research. Svobodní a Soukromníci mají podle ní ve Zlínském kraji větší volební potenciál než některé parlamentní či v kraji vládnoucí politické strany. „Naše recepty na to, jak pomoci Zlínskému kraji, nevznikly u stolu. Máme tým plný nových tváří, lidí z praxe. Ti nevysedávají na stranických schůzích, ale jsou v denním kontaktu s realitou kraje. Vidí jeho problémy a skutečně je chtějí řešit, aby z něj udělali skvělé místo pro život,“ říká lídr kandidátky Ivo Valenta.
 
Právě dlouho neřešené problémy jsou největší zátěží, která Zlínskému kraji nedovoluje odrazit se ode dna. „Na prvním místě je nutné jmenovat zanedbaný rozvoj dálniční sítě. Kraj se tím stává nepříliš atraktivním pro nové investory. To, spolu s horšími podmínkami cestovaní za lepší prací mimo region, přispívá k tomu, že tu máme jedny z nejnižších výdělků v zemi. Absence dálnic rovněž škrtí možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu,“ vysvětluje Ivo Valenta s tím, že pro řešení neudělaly tradiční strany, které se již ve vedení kraje vystřídaly prakticky všechny, neudělaly vůbec nic.
 
Podle Svobodných a Soukromníků je dále nutné rázně vystoupit proti diskriminaci obyvatel Zlínského kraje, kterou v oblasti zdravotnictví předvádí stát. Zatímco v okolních krajích stojí na vrcholku pyramidy zdravotní péče státem financované fakultní nemocnice, tady vše leží na bedrech kraje, která pochopitelně nemá takové možnosti, jako ministerstvo zdravotnictví. Stejně tak je ostudou současné reprezentace Zlínského kraje, že nedokázala stát přimět k tomu, aby zde jako v drtivé většině regionů zajistil provoz letecké záchranky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…