TOP 09: Chceme stabilitu

05.04.2012 13:08

TOP 09 je přesvědčena, že nejen jí, ale i veřejnosti došla trpělivost s nepřijatelným politickým stylem strany Věci veřejné.

TOP 09: Chceme stabilitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

V mimořádně složité rozpočtové situaci pokládáme za naprosto nezodpovědné destabilizovat politické prostředí a zatěžovat společnost vleklými spory, vyvolanými vnitřními potížemi nejmenší vládní strany. Včera mediálně prezentovaný návrh Věcí veřejných pokládáme za nepřijatelný a svým způsobem nestoudný a odmítáme se jím vážně zabývat.

Již čtyři týdny vedou ekonomičtí ministři jednání o nezbytných rozpočtových změnách, které budou věrohodně snižovat deficit dle mezinárodně prezentované fiskální strategie České republiky. Pokládáme za nezbytné, aby příští úterý bylo toto jednání na nejvyšší koaliční úrovni ukončeno. Programové prohlášení vlády pak bude upraveno dle aktualizovaných rozpočtových možností. Nebudou-li tato jednání začátkem příštího týdne uspokojivě uzavřena a budou-li Věci veřejné rozšiřovat své požadavky nad rámec této agendy, budeme pokládat vládní spolupráci za ukončenou. TOP 09 pak bude aktivně vyjednávat o co nejbližším termínu předčasných voleb.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…