Vaňhová: Ne snaze ministerstva zlikvidovat nemocnici v Žatci

15.06.2012 11:55

Ústecký kraj vítá senátorskou podporu žatecké nemocnici.

Vaňhová: Ne snaze ministerstva zlikvidovat nemocnici v Žatci
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Ústecký kraj vítá a oceňuje podporu, které se včera dostalo petici za záchranu Nemocnice Žatec na půdě Senátu Parlamentu České republiky. Hejtmanka Jana Vaňhová a celé Zastupitelstvo Ústeckého kraje se již dříve zcela rozhodně vyjádřily pro zachování nejenom Žatecké nemocnice, ale také Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem.

Senát dne 14. června 2012 důrazně požádal Ministerstvo zdravotnictví ČR a Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, aby zachovaly Nemocnici Žatec včetně dětského a gynekologicko-porodnického oddělení. Petici za zachování této nemocnice podepsalo již 18 tisíc občanů Ústeckého kraje.

„Pro Ústecký kraj, ačkoli není vlastníkem nemocnice v Žatci, je evidentní snaha ministerstva zdravotnictví a VZP o likvidaci této nemocnice nepřijatelná. Vedení i zastupitelstvo Ústeckého kraje vyjádřily jednomyslnou podporu zachování nemocnice v Žatci se všemi odděleními. Pro občany našeho kraje, kteří žijí ve zhoršeném životním prostředí, musí být zachovaná dostupná a kvalitní zdravotní péče,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…