Vláda: Zpřísnění prodeje lihovin

25.02.2013 10:25

Zavedení koncese na prodej lihovin při splnění definovaných podmínek, to je záměrem návrhu, který na svém zasedání projedná vláda.

Vláda: Zpřísnění prodeje lihovin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byl mimo jiného i návrh změny zákoníku práce

Změnou zákona o živnostenském podnikání tak vláda naplňuje plán nulové tolerance k černému trhu s lihovinami.

Novela mění přílohu živnostenského zákona upravující koncesované živnosti a rozšiřuje předmět podnikání koncesované živnosti regulující výrobu a úpravu kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin o regulaci jejich prodeje. V přechodných ustanoveních dále řeší přechod živnostenských oprávnění stávajících podnikatelů do režimu koncesované živnosti.

Realizace návrhu by měla přispět ke zprůhlednění trhu s lihem a lihovinami, zvýšení ochrany spotřebitelů a zabránění daňovým únikům. Tím pozitivně ovlivnit také příjmovou stránku státního rozpočtu.

Změna bude mít pozitivní vliv na podnikatelské prostředí omezením možností prodávat nezdaněný a nekvalitní líh a lihoviny. Podnikatelé, kteří budou nově vstupovat do podnikání, budou moci o koncesi pro prodej lihu a lihovin požádat současně s ohlášením volné živnosti opravňující k prodeji jiných potravinářských výrobků nebo řemeslné živnosti hostinská činnost.

Správní poplatek zůstane stejný bez ohledu na počet současně ohlašovaných živností a požadovaných koncesí, a nedojde k jeho zvýšení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Vlada.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.