Vostrá (KSČM): Evropská komise opět zaúřadovala a my budeme zase platit

17.07.2012 9:12

Nemůžeš si dovolit každých šest let nové auto? Pak plať za kontroly!

Vostrá (KSČM): Evropská komise opět zaúřadovala a my budeme zase platit
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

Evropská komise navrhuje, aby se všechna vozidla starší šesti let nebo mající najeto více než 160 tisíc kilometrů musela každý rok podrobit technické kontrole. Má to zvýšit bezpečnost na silnicích. Mezi prvními se důrazně ozval německý autoklub ADAC, který dokonce návrh označil za okrádání řidičů. Podle statistik jsou důležitější příčinou smrtelných nehod nepřiměřená jízda, alkohol za volantem a nepoužívání bezpečnostních pásů. To ovšem evropská komise nijak neřeší.

Pokud takový návrh skutečně projde, nejtvrději dopadne zase na ty nejchudší. Nemůžeš si dovolit každých šest let nové auto? Pak plať za kontroly! A to v době, kdy ministerstvo dopravy vyhlásilo, že potřebuje peníze, a tak zdraží vydávání registračních značek, řidičáků a kdo ví co ještě. Pro mnoho lidí je přitom auto nezbytným prostředkem pro dopravu do zaměstnání, do škol, za nákupy. Bruselští úředníci, kteří neřeší problémy obyčejných lidí, si prostě u svých naleštěných stolů vymysleli další obstrukci, která by mohla obyvatelům Evropy život opět o něco znepříjemnit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.