Výroky ze soudu s Bártou a Škárkou černé na bílém. Přečtěte si

06.04.2012 19:19

Přehled výroků z pátečního jednání v kauze údajné korupce ve VV.

Výroky ze soudu s Bártou a Škárkou černé na bílém. Přečtěte si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

    - Státní zástupkyně Hana Vrbová

o Bártovi:
"Já mám tedy za to, že máme i motiv obžalovaného pana Bárty, kdy z provedených důkazů vyplývá, že v rámci parlamentní opozice ve straně došlo k jejímu rozdělení. Vlastně vyvrcholila jakýmsi způsobem animozita a ambivalentní vztah pana Bárty a paní Kočí, která ale byla vrcholným představitelem strany, byla to předsedkyně poslaneckého klubu, která výrazným způsobem nejen z pozice svojí funkce, ale i svojí osobností na poslance působila. A pan obžalovaný Bárta to, aby na poslance působila tak, jak chce on, po Kristýně Kočí požadoval. Chtěl po ní, aby i v případě názorového střetu vždy stála na jeho straně. Snažil se o ovlivnění klíčové osobnosti v okamžiku vnitrostranické opozice."

o Škárkovi:
"V případě pana Škárky mám za to, že byla vyvrácena jeho obhajoba o tom, že nebyl schopen okamžitě na vzniklou situaci reagovat, deklarovat tu skutečnost, že úplatek nechce přijmout, peníze si ponechal a i z těch mediálních výstupů a z jeho textů mám rozhodně za to, že vyčkával situace."

o trestech:
"Oba obžalovaní jsou osoby zcela bezúhonné, bez trestní minulosti, bez jakýchkoli záznamů. Takže mám za to, že by tyto tresty měly mít především preventivní a výchovný charakter, který by měl sloužit také k ochraně celé společnosti."

    - předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta

o Škárkovi:
"Jako kdyby panu Škárkovi ani nešlo o to, zda bude odsouzen nebo nebude odsouzen, ale jako kdyby spíš místo toho, že se nachází u soudu, tady byla ambice z tohoto soudu dělat tiskovou konferenci. Kydat velké množství nepravd vůči mé osobě, vůči politické straně Věci veřejné, dokonce nezůstat ani u politiky, ale jít do jakýchkoli pomluv, které budou snižovat mé jméno a jméno lidí spojených se stranou Věci veřejné. "

o nahrávání:
"K nahrávkám mám potřebu na začátku zdůraznit to, že já sám jsem žádnou nahrávku od vstupu do politiky nepořizoval...... Naopak nahrávky proti mně účelově pořizovali přesně oni pučisté, kterými jsou především pan Škárka a Kristýna Kočí. Jsem přesvědčen o tom, že ony nahrávky pořizovala s cílem mé diskreditace."

o dění ve Věcech veřejných:
"Teprve u soudu jsem pochopil, jak pro jakékoli osoby zvnějšku je obtížné pochopit to, co se vlastně ve Věcech veřejných dělo. Našel jsem k tomu jediný příměr, a to je ono rozvodové řízení."

    - Bártův advokát Oldřich Chudoba

o Kočí:
"V jejím případě se shodnu s veřejnými činiteli této republiky, že se u ní projevuje bájná lhavost."

    - poslanec Jaroslav Škárka (dříve VV)

"Připadá mi, že nahlášení úplatku je v tomto případě trestáno."

o Bártovi:
"Jak je patrné i z důkazních materiálů, obžalovaný Bárta si představoval politiku jako tunel pro svoji osobní potřebu na jednu stranu, a jako neustálý boj a podrážení noh lidí, se kterými si v politice podal ruce."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…