Zaorálek: Stovky milionů korun z kauzy Promopro do pokladny ODS?

12.04.2012 14:22

Žádáme premiéra Petra Nečase, ať ukončí trapnou komedii s demisí Alexandra Vondry ve svém šuplíku.

Zaorálek: Stovky milionů korun z kauzy Promopro do pokladny ODS?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Vyzýváme zároveň Alexandra Vondru, ať vyvodí politickou odpovědnost ze skutečnosti, že v korupční kauze Promopro bylo zatčeno pět osob a další čtyři byly obviněny z trestné činnosti – praní špinavých peněz a porušování povinností při správě cizího majetku.

Připomínám, že Alexandr Vondra opakovaně odmítal projednávání kauzy Promopro v Poslanecké sněmovně s argumentem, že se žádné špatné hospodaření neprokázalo.

Ve světle zahájeného trestního stíhání a vznesených obvinění je nyní neomluvitelné, že jak Vondra, tak premiér Nečas bránili ve Sněmově v projednávání kauzy Promopro.

Žádáme proto nyní okamžitý odchod Alexandra Vondry z funkce ministra obrany. To, že ODS do této chvíli odmítala k této kauze cokoli bližšího sdělit, že premiér ji dokonce ani nedokáže a nechce komentovat, vyvolává vážná podezření. Žádáme také premiéra Petra Nečase, aby vyloučil možnost, že stovky milionů korun z kauzy Promopro byly odkloněny do pokladny ODS.

Premiére Nečasi, přestaňte strkat hlavu do písku. Nemůžete vyhlásit útok na peněženky občanů, oznámit rozsáhlé snižování důchodů a mezd, zvyšování životních nákladů, vyzývat všechny k šetření a zároveň tolerovat stomilionové úniky u veřejné zakázky, u které jste asistoval ve vládní funkci vy sám i váš současný minstr!

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice