Erik Best: Skrytá souvislost mezi prezidentem a Sobotkou. Tvrdý tlak na Zemana a miliardář Petr Kellner

06.01.2015 7:31 | Zprávy

Barack Obama má radost z devastace ruské ekonomiky, přitom vysílá Henryho Kissingera, aby jednal s Putinem. Podle novináře a politického analytika Erika Besta ale prezident USA svoji politiku měnit nemíní a díky ostrým prohlášením se nikdo nemůže divit Putinovi, že nechce jednat. Best odpovídá i na otázku, proč ruská ambasáda záměrně vypustila informaci o dosud tajné pozvánce, kterou Miloš Zeman obdržel z Kremlu.

 Erik Best: Skrytá souvislost mezi prezidentem a Sobotkou. Tvrdý tlak na Zemana a miliardář Petr Kellner
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Jak Erik Best hodnotí poslední vývoj ve vztazích prezidenta Zemana a premiéra Sobotky? Předseda vlády Bohuslav Sobotka totiž v pátek večer (ve stejný den, kdy se konal společný oběd prezidentského a premiérského páru v Lánech) prohlásil, že Miloše Zemana nepozve na březnový sjezd ČSSD.

Podle něho za tím krokem není třeba hledat nějakou Sobotkovu odvetu prezidentovi, ale spíše vnitrostranickou situaci v sociální demokracii. „Pochopil jsem to tak, že Sobotka nehodlá zvát nikoho z dalších politických stran, ani další ústavní činitele. Nevíme, kdy se tak rozhodl, ale vzhledem k tomu, že tam budou nějaké vnitrostranické věci, tak to rozhodnutí nepovažuji za úplně nerozumné, dá se to pochopit,“ nalézá pochopení pro premiérův výrok.

Erik Best spíše upozorňuje, že dosud nevíme, jak budou na sjezdu na premiéra Sobotku reagovat jeho odpůrci. Otazníky prý visí i nad loňským celostranickým referendem, které Bohuslav Sobotka propagoval a vychvaloval, nicméně od doby oznámení výsledků o tom nepadlo ani slovo. Best tak naznačuje, že se šéf ČSSD chystá na ne zrovna klidný průběh sjezdu, a proto nechce zvát nikoho mimo stranické struktury.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…