„Nové selhání BIS.“ Zeman opět nakopl „koudelkovce“. Silný kalibr

11.01.2024 4:44 | Rozhovor

V případě tragického útoku střelce na pražské Filozofické fakultě dosud nebyl zmíněn důležitý aspekt. Možné selhání BIS. Podle bývalého prezidenta republiky Miloše Zemana je zřejmé, že zpravodajci civilní kontrarozvědky selhali. Exprezident to řekl ParlamentnímListům.cz. Ministr Jurečka by podle něho po skandálu s večírkem neměl být ani ve vládě, ani ve vedení KDU-ČSL. „Několik vlčáků uvnitř lidové strany se ho pokusí sesadit,“ předvídá Zeman.

„Nové selhání BIS.“ Zeman opět nakopl „koudelkovce“. Silný kalibr
Foto: FB: Miloš Zeman
Popisek: Miloš Zeman, bývalý prezident republiky

Pane prezidente, poslední týdny se přetřásá aféra ministra Jurečky, který v den tragické střelby v Praze nejenže nezrušil vánoční večírek svého resortu, ale později se ukázalo, že tam byl až do rána. Jak celou tu věc vnímáte?

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57769 lidí

Bylo to v každém případě trapné. Dokonce cítím určitý lidský soucit vůči člověku, který se tímto způsobem znemožnil tak, že by neměl podle mého názoru vykonávat svoje vysoké funkce. Ať už se jedná o ministra, anebo o předsedu lidové strany. Dodal bych, že jak znám politický život, tak několik vlčáků uvnitř lidové strany se ho pokusí sesadit.

Pokud jde o onen osudný čtvrtek 21. prosince a útok střelce na Filozofické fakultě, některá média spekulují o možných pochybeních policie a dalších bezpečnostních složek. Vidíte tam některé nezodpovězené otázky?

Nechci se pouštět do laciné kritiky policie, i když se ptám, proč například policie neměla dlouhé zbraně a nechala toho střelce pobíhat nahoře v budově. Nicméně to, co je pro mě daleko důležitější, je role BIS. V náplni práce Bezpečnostní informační služby je ze zákona boj proti terorismu a toto je nepochybně teroristická akce.

Domnívám se, že když si někdo pořídí drahý arzenál a vůbec se o něm neví, tak je to selhání Bezpečnostní informační služby, která to měla zachytit a informovat o tom příslušné orgány. Prostě čučkaři. 

Vy jste svoje Vánoční poselství odložil a vysílalo se místo na Štěpána až v nedávných dnech. Premiér Fiala však s vánočním projevem vystoupil a po něm na Nový rok i prezident Pavel. Viděl jste tyto projevy?

Fialův projev jsem viděl a Pavlův projev jsem sledoval jenom v televizních zprávách, kde byly nějaké úryvky.

Zaujalo vás v těch projevech něco pozitivně či negativně?

Obecně nemám rád fráze, protože fráze mají jednu výhodu. Nikoho neurazí, ale také nic neřeší. Sám dávám přednost provokativním projevům, což jsem konec konců prokázal i svým odloženým Vánočním poselstvím.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hůe, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHůe , 11.01.2024 10:26:52
BIS je zcela zahlcena honěním Ruských a Čínských špionů!

|  25 |  1

Další články z rubriky

„Proto ty útoky.“ Lauferův dobrý známý odhalil, proč o mrtvém nemluví dobře

10:20 „Proto ty útoky.“ Lauferův dobrý známý odhalil, proč o mrtvém nemluví dobře

„Nerozumím tomu, proč se jeho ‚kapitán Minařík‘ neřešil již dávno, kdy by i sám Laufer k tomu mohl c…