„Tlačit na lidi, ať energeticky spoří? Paní si nevšimla toho zdražování?!“ Komentátor ve varu z výzvy Nerudové

01.07.2022 16:22 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Hašek všechny peníze vydělané v Rusku vrátil? Tak se ptá komentátor Tomáš Vyoral v reakci na Haškovy snahy, aby vláda zakázala v Rusku pracovat a hrát v něm hokej, protože to podporuje Putina. Milá slova neztratil ani o dvou prezidentských kandidátech, Danuši Nerudové a Petru Pavlovi. Pokud jde o plány NATO na uhlíkovou neutralitu, neví, zda se má smát, nebo plakat. „Nejde-li o zastírací manévr, o čemž vážně pochybuji, tak se Putin s Lavrovem, čínským prezidentem a dalšími z druhého tábora musejí za břicho popadat,“ říká. Pár slov ztratil i o kauze Hlubuček.

„Tlačit na lidi, ať energeticky spoří? Paní si nevšimla toho zdražování?!“ Komentátor ve varu z výzvy Nerudové
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Bývalý brankář Dominik Hašek vyzývá vládu, aby občany chránila před nebezpečným chováním. Toto nebezpečné chování má být, když někdo hraje v KHL hokej. „Tady ten člověk svou prací podporuje ruskou válku, a tedy ohrožuje občany našeho spojence a naše občany,“ tvrdí. Co si o tom myslíte?

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11247 lidí
Dominik Hašek jakkoliv z mého pohledu možná nejlepší hokejový brankář historie, pro jehož umění, odhodlanost a dřinu mu smeknu na potkání, je jinak v rámci inteligenčních schopností značně zakrnělým tvorem. Mimochodem on sám už vrátil všechny peníze, které si vydělal v tom zlém Rusku? Nebo je rovněž podporovatelem rusko-ukrajinské války a umí jen hezky a smarty rozumovat? Pořád všude slyšíme, jak sport a univerzity mají být apolitické. Ačkoliv víme, že realita je jiná a že právě tyto dvě oblasti zásadně přispívají k ideologicky-politickým základům aktuálního režimu. A pak naši pravověrní uvědomělí soudruzi, jako třeba pan Hašek, razí jedinou správnou ideologickou cestu hlava nehlava.

Miloš Vystrčil určil termín voleb na leden, a to pátek třináctého. Prý „aby byly fér“, protože někteří politici už rozjíždějí kampaň. Jaký má podle vás Vystrčil cíl?

Nevím. Na to byste se musel zeptat onoho samotného Tchajwance, Ukrajince nebo co je teď vlastně zač. Respektive spíš těch, kteří Vystrčilovi našeptávají, protože tenhle človíček s páteří bezpáteřního a charismatem fíkusu má evidentně problém vůbec sám se sebou.

Může to nějak souviset s tím, že v srpnu se chystá oficiálně vyhlásit start kampaně Petr Pavel?

Souviset může všechno se vším. Věčný oportunista, bývalý kariérní komunista a převlékač uniforem, který se v uvozovkách náhodou vyšvihl ze socialistické armády do čela NATO, jest navíc oblíbencem a podporovancem levicových liberálů, mezi které patří i pan Vystrčil. Tudíž možné to je.

Když už jsme tak u kandidátů, Danuše Nerudová se pro změnu nechala slyšet, že by stát měl na lidi tlačit, aby energeticky spořili, jak na elektřině, tak na topení. Váš komentář?

Typický příklad současných ekonomů ideologů, mezi něž patří třeba Sedláček nebo Švejnar, kteří mají neustálou tendenci druhým něco nařizovat. Nerudová a jí podobní by měli hlavně začít sami u sebe. Jinak pokud si paní nevšimla, tak stát spolu se soukromým sektorem již na spoření lidí dost tlačí skrze bezprecedentní zdražování cen energií, pohonných hmot a kdečeho dalšího.

Už i NATO chce být uhlíkově neutrální a Jens Stoltenberg připustil používání vozidel na alternativní pohon. Jak myslíte, že to dopadne? Budeme války vést na autíčkách z autodromu, nebo se snad vrátíme k vodíkovým vzducholodím?

Nebylo-li by to k pláči, docela bychom se zasmáli. Nejde-li o zastírací manévr, o čemž vážně pochybuji, tak se Putin s Lavrovem, čínským prezidentem a dalšími z druhého tábora musejí za břicho popadat. Taky by mě zajímalo, do kdy a jak budou uhlíkově neutrální humanitární bomby, granáty a střelivo této agresivní aliance sloužící nikoliv míru, ale výhradně jen a pouze strategickým, geopolitickým a ekonomickým zájmům USA.

Miloš Zeman předal Pavlu Blažkovi podněty k vyšetřování údajné sabotáže, kterou měla být snaha uzmout Zemanovi pravomoce dle článku 66. O co se podle vás jedná? Snaží si Miloš Zeman vyřídit ty poslední účty, klade poslední minu pro vládu, nebo se naopak snaží vyjasnit nejasnou situaci ohledně výkladu zákona?

V první řadě bych řekl, že jde opět o vyřizování účtů. Jako minu pro vládu bych tento krok vůbec nevnímal. Miloš Zeman zkrátka nezapomíná a rád si hraje. Nadneseně řečeno.

Robert Šlachta zjistil, že o Petru Hlubučkovi měla být natočena reportáž ČT už v roce 2019. „V rámci pořadu Reportéři ČT připravovala ČT natáčení o Petru Hlubučkovi s řadou odhalení, a to již na konci roku 2019. Nakonec ho diváci nemohli vidět, protože byl zrušen s tlakem na to, aby v tichosti zmizel,“ uvádí tisková zpráva Přísahy. Překvapuje vás to?

Praktiky tohoto typu mě u politických ideologů nejen z České televize nepřekvapují. A i kdyby tohle nebyla pravda, tak jde o jednu z využívaných praxí v rámci propagandy a požadovaného zkreslování reality. A publicistické kousky typu Wollnerových Reportérů ČT, 168 hodin Nory Fridrichové nebo Moravcových otázek a jeho odpovědi jsou vlajkovými loďmi neobjektivity, nevyváženosti a stranění.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

4:44 Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podpo…