„Už stačí jen termín.“ Bouře zemědělců v ČR: Byl u jednání. Doutná to

24.01.2024 9:32 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN Bouře zemědělců po německém vzoru i v ČR? Blízko, říká ParlamentnímListům.cz moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák, který se již účastnil některých jednání. „I u nás už leckteří pošilhávají po této možnosti a zkoušejí si „nanečisto“ takové první jízdy do nejbližšího okolí,“ tvrdí. „Pořádat to budou samozřejmě ti, kteří už něco podobného někdy dělali a mají autoritu zemědělce svolat. V posledních týdnech na sebe někteří zemědělci už upozornili. Dlouhodobou kritikou poměrů, peticí ve Sněmovně i Senátu, jízdou z Chomutova k německým hranicím,“ upřesnil. Sdělil také, co ho napadlo po Rakušanově besedě v Karviné: Rakušan premiérem současné vlády, třeba po dohodě s Pavlem Blažkem.

„Už stačí jen termín.“ Bouře zemědělců v ČR: Byl u jednání. Doutná to
Foto: Václav Fiala
Popisek: Protesty zemědělců v Chomutově

Rakušan v Karviné. Hodnocení byla různá. Mě zaujala ta, která přišla od chytřejších voličů vlády: „Vítek“ si ty dezoláty hezky povodil a využil je k tomu, aby ukázal voličům SPOLU, že on je před nimi ochrání. O nějaké odpovědi na otázky publika nešlo. No a Pavel Novotný ho chválí, ředitel Deníku N se rozplývá, že Rakušan může být příští premiér. Nemá ono to trochu hlavu a patu, takový výklad? On se tedy STAN musí snažit, protože 33 poslanců má jen díky oloupení Pirátů.

V Karviné se odehrál zápas na hřišti okresního přeboru, kam z Prahy přijel ministr s gorilami z ochranky a kolem parkovala celá řada policejních antonů plných ostrých hochů v kevlarovém brnění. K tomu si lidé pamatovali gestapáckou kampaň a když jdete na debatu kolem hochů se samopaly, tak vám to na sebevědomí nepřidá. Ve vlastní hospodě pak Vítek hrál svoji hru, kdy si odpovídal na co chtěl, a pokud se jeho soupeři náhodou dostali do šance, okamžitě písknutím přerušil hru. Je výhodné býti liberálem. To jste politickým hráčem, ale zároveň i soudcem.
 
Rozložení voličských preferencí se ale nijak nezměnilo. Venkov si pořád myslí, že Rakušan je to největší zlo. Teď jen zjistili, že je ještě úskočnější a nebezpečnější, než to vypadalo. Jak vidno, ojebání Pirátů nebyla shoda okolností, ale dlouhodobě úspěšná taktika našeho FC Dozimetr.
 
Rakušan skutečně může být příštím premiérem. Ale jedině před volbami. Jedině tím, že jako právě povstavší hrdina píchne Fialovi kudlu do zad. Dost možná to už i udělal, jen se to ještě neví. To víte, neoblíbená vláda, neoblíbený premiér, preference u dna... v takových chvílích se dělá restrukturalizace, která předstírá novou kvalitu. Tohle by mohl být první krok. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

POKUD ZEMĚDĚLCE NEPODPOŘÍ VĚTŠINA REPUBLIKY, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantek2 , 24.01.2024 10:39:59
Tak celej jejich protest bude k ničemu. Je třeba se konečně postavit Fialovému zlu všichni najednou.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…