Andrej Babiš se pro PL vyjádřil k tomu, co se dělo ve Sněmovně kvůli syrským „sirotkům“, a tohle nám řekl o Šojdrové…

20.09.2018 9:45

ROZHOVOR Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který je teď na neformálním summitu Evropské unie v Salzburku, ParlamentnímListům.cz odpověděl na několik otázek, které se týkají návrhu europoslankyně KDU-ČSL Šojdrové na přijetí syrských „sirotků“ v České republice a toho, co se dělo v Poslanecké sněmovně.

Andrej Babiš se pro PL vyjádřil k tomu, co se dělo ve Sněmovně kvůli syrským „sirotkům“, a tohle nám řekl o Šojdrové…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Start kampaně Hnutí ANO k letošním komunálním a senátním volbám. Zúčastnil se předseda ANO a premiér Andrej Babiš, lídr kandidátky v Praze Petr Stuchlík, primátor a lídr kandidátky v Brně Petr Vokřál a primátor a lídr kandidátky v Ostravě Tomáš Macura

Pane premiére, co říkáte tomu, že Poslanecká sněmovna včera nepřijala usnesení vyzývající vládu k přijetí syrských takzvaných „sirotků“?

Já jsem u toho jednání včera nebyl, protože jsem na dvoudenním neformálním summitu EU v Salzburku. A tady je migrace tématem číslo 1. Myslím si, že poslanci nepřijali žádné usnesení, protože zjistili, jak nafouknutá bublina s těmi sirotky to vlastně je. Zjistili, že paní Šojdrová nemá konkrétní děti, které by do Česka přijely, že ani neví, kdo je sirotek a kdo je dítě bez doprovodu. Nemá žádný konkrétní plán a tím pádem ani poslanci nemohli nic přijmout.

Anketa

Jste rádi, že Sněmovna odmítla usnesení žádající přijetí sirotků ze Sýrie?

97%
3%
hlasovalo: 22636 lidí

Platí nadále vaše schůzka s paní europoslankyní Šojdrovou?

Ano, já se zítra s paní Šojdrovou potkám.

Co od schůzky očekáváte a s čím na ni půjdete?

Přeju si, aby se debata nad tímto tématem posunula z emoční do věcné roviny. Chci od paní Šojdrové slyšet detaily jejího plánu, jaké děti měla na mysli, když mluvila o padesáti sirotcích, v jakém věku, co by tady dělaly a tak dále.

Na tyto otázky neznám odpověď. Paní Šojdrová totiž jednou mluví o adopci, podruhé o klokáncích, ale s nikým z institucí se o tom zatím nebavila. Jenom něco říká do médií, zvedá tím vlnu určitých emocí, a přitom to nemá vůbec ničím podložené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

20:20 „Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

Blží se dvacáté výročí vstupu ČR a dalších zemí do EU. V europarlamentu už se konalo slavnostní zase…