Bělobrádek po projevu Zemana: Čekal jsem, že nás bude kritizovat

08.06.2013 15:14

ROZHOVOR Radost staronovému předsedovi lidovců Pavlu Bělobrádkovi ze zvolení prý nepokazil ani velmi kritický proslov prezidenta Miloše Zemana, který vystoupil na sjezdu KDU – ČSL v Olomouci. Bělobrádek byl jediným kandidátem a uspěl drtivou většinou hlasů.

Bělobrádek po projevu Zemana: Čekal jsem, že nás bude kritizovat
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Jedním z velmi sledovaných částí programu sjezdu lidovců byl proslov prezidenta Miloše Zemana. Zazněla v něm kritika Vašeho programu. Myslíte si také, že byste měli být více vyhranění?

Čekal jsem, že něco podobného přednese. Pro mě to nebylo žádné překvapení. My se díváme hlavně na sebe a na to, co chceme nabídnout my. Nejsme ve vleku pana prezidenta ani nikoho jiného, takže jsme si vyslechli jeho projev i některá jeho doporučení. My se budeme samozřejmě zabývat hlavně doporučeními naší programové rady.  

Musím přiznat, že mezi lidmi po projevu zašumělo: proč jste ho vůbec zvali?

Je to prezident republiky. Zval se Václav Klaus i Václav Havel.

Zazněla ale konkrétní kritika. Podle Miloše Zemana prý opisujete například program ČSSD v oblasti progresivního zdanění nebo TOP 09 ve věci církevních restitucí. Co si o tom myslíte?

Já si nemyslím, že kopírujeme něčí program. Máme vlastní program. Buď se s někým shodneme nebo ne.

Jak oslavíte dnešní vítězství ve volbách?

Prací. Teď budeme dál pokračovat jako delegáti sjezdu. Budeme se dál snažit, aby se KDU – ČSL pevně zakořenila v Poslanecké sněmovně. 

Ve svém proslovu na sjezdu jste zmínil, že na podzim představíte konkrétní nosné body programu. O co půjde?

My chystáme programové konference na podzim. Máme tři nebo čtyři témata, která budou nosná. Určitě to bude vztah občana a státu. Jde nám o to, aby tady bylo stabilní podnikatelské prostředí, které umožní dát lidem práci. Chceme, aby se ve společnosti proti sobě neštvali bohatí a chudí, zdraví a nemocní nebo mladí a staří.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výplané. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…