Bojíte se, novináři! Občané, teď budou lži o Zemanovi v médiích denně. Odpověď Jiřího Ovčáčka Slonkové, Kmentovi, Respektu a dalším

26.06.2017 17:11

ROZHOVOR Bojovníkům proti Zemanovu znovuzvolení dochází dech a stoupá nervozita, proto začali víc útočit a v médiích otevřeně lhát. ParlamentnímListům.cz to řekl mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. Lži teď podle něho budou v médiích na denním pořádku. Mluvčí se vyjádřil i ke třem zcela konkrétním mediálním tvrzením z nedávné doby.

Bojíte se, novináři! Občané, teď budou lži o Zemanovi v médiích denně. Odpověď Jiřího Ovčáčka Slonkové, Kmentovi, Respektu a dalším
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Poslední dobou se roztrhl pytel se zprávami o zdraví prezidenta. Server novinářky Slonkové cituje údajné zdroje z okolí Miloše Zemana, které tvrdí, že prezident už není schopen chodit, více pije, nenechá si už nic poradit atd. Co k tomu můžete říci?

Je to přepjatá antizemanovská kampaň v praxi, se kterou jsem dopředu počítal. Musíme si uvědomit, že většinu tradičních politických stran a část velkého byznysu jímá hrůza při představě, že by Miloš Zeman byl prezidentem až do roku 2023. Na Hradě potřebují poslušného sluhu, kterému za tuto poslušnost chtějí nabídnout slávu v mediálním mainstreamu. Občané oceňují fakt, že Miloš Zeman hrdě brání zájmy naší krásné země a jen díky jeho nesmlouvavému přístupu zde dnes nemáme tisíce muslimských migrantů. Kdyby pan prezident v pravý čas neřekl hlasité NE, Bohuslav Sobotka a spol. by před Bruselem poklekli. Důkazem budiž před časem uniklé e-maily z okolí pana premiéra. Tvůrci antizemanovské kampaně se tak soustředí na zdraví pana prezidenta. A tady říkám: mladší politik by nezvládl tolik práce, jakou vykonává ve prospěch všech občanů pan prezident.

Napadá vás, odkud mohou informace tohoto typu pocházet? Sabina Slonková by si to přece nevycucala z prstu…

Anketa

Doporučujete ČSSD, aby podpořila v prezidentských volbách Zemana?

86%
14%
hlasovalo: 7964 lidí

Na špidlovsky prezentované „zdroje tu jsou“ nemá smysl reagovat. Nechť naši drazí novináři uvedou konkrétní jména lidí, kteří tyto nepravdivé zkazky roznášejí. Využívání anonymních zdrojů je nedůvěryhodné, a proto se nedivím, že se pak objeví například v týdeníku Respekt vyslovené nepravdy. Aby bylo jasno. Musíme si začít zvykat, že v antizemanovské kampani budou totální lži skryté za „důvěryhodné zdroje, které si nepřály být jmenovány“, zcela běžné a na denním pořádku.

Vlna kritiky přišla též poté, co pan prezident v televizi nepřímo označil premiéra Sobotku za svini. Upřímně, nebylo to příliš silné slovo?

Pan prezident především hovořil o tom, že v politice by měly platit dohody. Bohuslav Sobotka sebevražedným atentátem vyhodil do povětří svou vlastní vládu a svou vlastní stranu, ČSSD. Jen proto, že se domníval, že po odchodu z ministerstva financí nebude tolik v médiích, se snažil úporně zbavit Andreje Babiše. Nic více za tím podle mého názoru není. Reálný výsledek známe. Pokles důvěry ve vládu, totální úpadek ČSSD. Pokud připočítáme nedůstojné chování Bohuslava Sobotky ve stylu „demise – nedemise“, je ostřejší příměr ke vzniklé situaci zcela přiléhavý.

Klinický psycholog Bohumil Sláma přišel na Aktuálně.cz s poněkud ostře formulovanými tvrzeními, že se „Zemanovi nerozpadá jen osobnost, ale celá psychika“. Sláma tvrdí, že tím, jak se stářím zvýrazňují povahové rysy, se z prezidenta stává „zlý dědek“, kterému chabne mozková kůra. Jak byste to komentoval?

Je to právě ukázka toho, že je antizemanovský tábor nervózní a vyděšený z představy dalších pěti let Miloše Zemana na Hradě. Navenek se sice snaží tvrdit, jak velkou šanci mají protikandidáti, ale sami dobře vědí, že realita je úplně jinde. Navíc kampani některých protikandidátů dochází dech, a nervozita se tak ještě stupňuje. A tak sahají k takovým praktikám, jakou předvedl Bohumil Sláma. Je to prostě mlácení prázdné slámy.

Nezačíná se ukazovat, že antizemanovský tábor nabývá na síle a svou mediální převahou zkrátka prezidenta Zemana převálcuje? Běžní lidé na vesnicích, kteří nemají možnost hlavu státu jen tak vidět, zůstanou odkázáni na mediální výstupy typu, které jsme probírali před chvilkou. Nebo ne?

Žádné válcování se nekoná. Antizemanovský tábor stihla panika. A tak ukazuje svaly prostřednictvím mainstreamových médií. Ta už ale dávno nemají takovou sílu, jakou by chtěla mít. Mimoto, svou nenávist vůči Miloši Zemanovi už dávají až příliš najevo. Lidé se budou rozhodovat podle zcela jiných kritérií a nebudou se řídit hlasem médií.

SLEDUJTE EXKLUZIVNÍ VIDEO: Kancléř Mynář slavil narozeniny a prezident Zeman se dlouze rozpovídal

 

S více než „senzačním objevem“ přišel před pár dny investigativní novinář Jaroslav Kmenta. S odkazem na anonymní zdroje tvrdil, že při nedávném summitu americká strana výslovně zakázala českému prezidentovi přiblížit se k Trumpovi. Dokonce s pohrůžkou, že jinak zakročí ochranka. Vy jste v Bruselu byl také. Jak to probíhalo?

Opět ony „zdroje“. Prostě vylhaný článek, a jak by řekl Donald Trump, FAKE NEWS. Žádný zákaz z americké strany nepřišel. Ale mohu ubezpečit, že nejde o poslední takový článek. Novináři jsou většinově součástí antizemanovské kampaně a udělají doslova cokoliv, aby zabránili znovuzvolení Miloše Zemana. Tím, že neznají ve své nenávisti míru, znovuzvolení zdatně napomáhají.

Poslední značně zajímavou věcí byl článek Respektu, podle něhož je Miloš Zeman bezpečnostním rizikem, protože používá mobilní telefon čínské výroby. To jste odmítl s tím, že prezident žádný mobil nemá a nepoužívá. Jak si tedy vykládáte, že jestli je to tak snadno vyvratitelné, přesto to zmíněný časopis napsal a otiskl?

Vlastně jsem už na tento dotaz opakovaně odpověděl. V prezidentské kampani bude základním pracovním nástrojem mainstreamových médií a podporovatelů protikandidátů lež. Odpůrce pana prezidenta žene kupředu nenávist. Pana prezidenta pocit povinnosti, že je třeba dál bránit republiku před nebezpečími, která dnešní svět přináší, že je třeba bránit práva a důstojnost občanů. S Milošem Zemanem v čele se naše země nebude před nikým hrbit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…