Finální podoba kandidátky se výrazně liší od toho, co schválil krajský sněm, říká poslanec ANO Fichtner

28.06.2017 16:10

Matěj Fichtner, který se na kandidátce ANO dostal z volitelné pozice až na jedenáctou, téměř nevolitelnou, nyní vysvětluje svůj pohled na věc. „Nerozumím tomu, nikdo mi nic neavizoval a přišlo to jako blesk z čistého nebe. Podoba kandidátky, kterou odsouhlasil krajský sněm, včetně pana předsedy Stropnického, byla jiná," říká poslanec Matěj Fichtner.

Finální podoba kandidátky se výrazně liší od toho, co schválil krajský sněm, říká poslanec ANO Fichtner
Foto: Archiv MF
Popisek: Poslanec Matěj Fichtner

Za poslední dva, tři roky jsme s Vaším jménem nezaznamenali jedinou kauzu. Čím si vysvětlujete, že jste se propadl na víceméně nevolitelnou pozici?
 
Nerozumím tomu, nikdo mi nic neavizoval a přišlo to jako blesk z čistého nebe.  Podoba kandidátky, kterou odsouhlasil krajský sněm, včetně pana předsedy Stropnického, byla jiná.
 
Jaký přínos vnímáte u předsedy Stropnického, pomohl Vám?
 
Omlouvám se, ale svůj názor na věc jsem včera sdělil krajskému předsedovi Stropnickému osobně a přes média mu nic vzkazovat nebudu.
 
Kdo měl největší vliv na finální podobu kandidátky ANO v Praze?
 
Na tuto otázku musím upřímně odpovědět, že nevím. Každopádně se ale finální podoba výrazně liší od toho, co schválil krajský sněm.
 
Jak byste hodnotil, že z kandidátky vypadl například poslanec Čihák, ale dostal se tam ministr Pelikán, který se podle našich informací nikdy nebyl představit, neúčastnil se jednání v metropoli a podobně?
 
S panem Pelikánem problém nemám, je to ministr za Hnutí ANO a podle mě odvádí kvalitní práci. Vyškrtnutí Pavla Čiháka bylo, diplomaticky řečeno, nešťastné.
 
 
Kdo je pan Gold, nikdy o něm nebylo slyšet a dostal důvěru před Vámi?
 
Zeptejte se pana Golda, věřím, že se umí představit sám.
 
Nevadí Vám, že z některých oblastí je v první desítce hned několik nominantů  P6, P12 a přitom o nich není slyšet a některé velké oblasti nemají zastoupení žádné?
 
Bez komentáře.
 
Zdá se Vám tento způsob změny kandidátky demokratický?
 
Bez komentáře.
 
Říká se, že fakticky Prahu řídíte Vy, je to pravda?
 
Myslíte pražskou krajskou organizaci ANO? Tu ze stanov řídí krajské předsednictvo jako výkonný orgán krajské organizace. Já jsem jen řadovým členem tohoto orgánu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…