Hovoří vůdce Nočních vlků Zaldostanov: Západu už jsme dali tolik, že je pochopitelné, když jezdíme na amerických či evropských motorkách

02.09.2018 11:12

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR „Nemůžu vidět globalizaci. Vždyť obrovská miliardová stáda člověčenstva jdou za velmi podivným pastýřem. Povede to k těžkým koncům. A Rusko se nechce vydat s ostatními cestou ke zničení světa“. To řekl reportérovi ParlamentníchListů.cz zakladatel ruského motorkářského klubu Noční vlci Alexander Zaldostanov, alias Chirurg. Jde o poslední díl třídílného rozhovoru.

Hovoří vůdce Nočních vlků Zaldostanov: Západu už jsme dali tolik, že je pochopitelné, když jezdíme na amerických či evropských motorkách
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Nočních vlků Alexander Zaldostanov alias chirurg na Krymu přebývá velmi často

Anketa

Vadí vám Zemanovy výroky, kterými žertuje o zabíjení novinářů?

11%
89%
hlasovalo: 13693 lidí

V Praze byla při příjezdu Nočních vlků přítomna i skupina antiruských demonstrantů. Hlavně se vysmívali tomu, že Rusové přijíždí na motorkách západní výroby a nemají žádnou vlastní značku...

Nejdříve je třeba říci, že vlastní motocykl vyvíjíme. To je další z mých snů, abychom stvořili vlastní motocykl, aby Rusko mělo svůj dobrý motocykl.

Nicméně nevidím žádný problém v tom, když jezdíme na západních motorkách. Nevidím rozpor v tom, že používáme západní technologie. Vždyť už jsme západu dali tolik, že je to pochopitelné. Tolik mozků, talentů, ideí. Když budeme jezdit na mašinách evropské či americké výroby, tak naopak pomáháme evropské a americké ekonomice. Nevím, koho by to mělo vzrušovat.

Nicméně pojďme se vrátit k ruskému motocyklu...

Bude velmi složité vyvinout a vyrobit dobrý ruský motocykl. Konkurovat s cenou například Číně je těžké. Nicméně každý rok jdeme krok za krokem k tomuto cíli. Věřím, že sestrojíme ruský motockyl, který nebude jen klubovou mašinou, ale bude světově oblíbený a bude mít svůj charakter, svou technickou duši.

Jeden z takových exemplářů jsme přivezli také na motocyklovou show sem na Krym.

Jaké by měl mít dobrý ruský motocykl charakteristiky?

Zabýváme se motorem, který sice bude vycházet ze starších modelů, ale již dnes má 120 koní a velký objem. Uvidíme, jaká bude nakonec cena celého motocyklu. Jestli bude konkurenceschopný či ne. Jestli ho budeme moci vyrábět sériově či ne.

A kdo vlastně na té motorce pracuje?

Jedna ze sekcí Nočních vlků se jmenuje Wolf Engineering. Už jsme měli celkem úspěšnou spolupráci s Irbitským motocyklovým závodem, kde vyráběli motocykly Ural. Jeden současný Ural jsme ovlivnili a má oficiální název Vlk. Ostatně jsme s ním vyhráli v soutěži obchodní značka roku na výstavě v roce 2000. Vyroben byl v devadesátých letech. Vychází z technologie závodu a na jeho výrobě se podílely významné ruské mozky, inženýři od Boha, kteří milují motorky a vědí o nich vše.

Díky jejich radám se část výroby přeorientovala na úspěšný projekt vytvoření středního ruského motocyklu pod názvem Vlk. V obchodě stál 3000 dolarů, aby byla cena konkurenceschopná.

Nicméně toto je proces, který na mně málo závisí. Majitel závodu svůj podnik prodal a svá aktiva v Rusku ukončil, protože chtěl změnit život a míchal se do politiky. Odjel do Gruzie a začal se zabývat tamní ekonomikou.

A co tedy začít spolupracovat s nějakým závodem zemí bývalého socialistického tábora?

Nikdy nezapomenu na to, když ke mně přivedli ředitele závodu Jawa. Hovořili jsme spolu o možnostech spolupráce, možnosti vlastnického vstupu. Přijel tehdy do Kaliningradu. Avšak tenkrát jsme se zabývali motorem Erbit a situace byla trochu hektická.

Kdyby to bylo jindy, určitě se nějak domluvíme. Vždyť Jawa, to je naše dětství či jinošství. To je značka, kterou milujeme. To je značka, která by si zasloužila reinkarnaci do jedenadvacátého století. Už jen ta značka znamená v této naší subkultuře v Rusku obrovský pojem. Vždyť Jawa byl vždy sen každého sovětského či ruského kluka.

Když jsem měl svou první Jawu, vlastně jsem dospěl. Koupil jsem si ji na úvěr, když už jsem pracoval jako doktor. Čtyři roky jsem byl doktorem a z těch dob mám přezdívku Chirurg.

Přestože je Rusko v Evropě, za Evropu je brána hlavně Evropská unie. Co pro vás EU znamená?

Probíhají v ní procesy, které mě nenechávají na pokoji. Například probíhající odkryté odkřesťanšťování. Jde o ďábelský proces. Ničení tradičních států. To je také alarmující. Vždyť pro lidi je nutné jakési ukotvení. Je nutná jakási národní kultura, národní tradice a tak. Nerozumím pojmu světoobčan. Globalizace tohle všechno ničí a jde o strašné procesy. Naučně-technický proces se sice vylepšuje, ale lidé degradují.

Je to vidět hlavně na umělcích, kteří žijí uprostřed toho všeho. Není třeba bojovat. Stačí jen vypnout elektřinu a lidé ve městech budou v koncích. Lidé by měli žít s rozumem a střídmě. Nemůžu vidět globalizaci. Vždyť obrovská miliardová stáda člověčenstva jdou za velmi podivným pastýřem. Povede to k těžkým koncům. A Rusko se nechce vydat s ostatními cestou ke zničení světa.

Nicméně dechristianizace probíhala hlavně v komunistických režimech a až tak úplně se nepovedla, koukněte na Polsko...

Největší chybou bývalého režimu a jeho vůdců bylo, že chtěli zavést ateismus v zemi, v níž je 1030 let křesťanství. Vždyť skoro ve všech domech tehdy stály kříže. Ostatně v době Velké vlastenecké války se stalo mnoho mystických, metafyzických věcí. Rudý prapor nad Reichstagem byl symbolem vítězství sil dobra. Vždyť v každém vojákovi bojoval samotný Kristus. Vždyť v Rusku je nespočet měst hrdinů ve jménu Krista. A mezi nimi je jeden zrádce a to je Kyjev.

Rusko bylo vždy pravoslavné a jeho víru nikdo nedokázal udolat. V té víře je totiž duch národa. Kdyby někdo chtěl tuto víru vymýtit, tak chce zničit Rusko. Jeden Vladimír křest přijal, druhý Vladimir vrátil zemi pravý kalibr ochránkyně křesťanství.

reklama

autor: Jan Rychetský

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…