Justiční mafie, protektorát EU... Radikální Občanský tribunál vzniká po Slovensku i u nás

14.12.2014 13:33

ROZHOVOR Ztratila naše republika přijetím Lisabonské smlouvy samostatnost? Podle aktivistů Občanského tribunálu, který již funguje na Slovensku, jednoznačně ano. Podle nich jsme jen protektorátem EU. Hnutí aktivistů se posouvá i k nám. ParlamentníListy.cz hovořily s jedním ze zakladatelů tohoto hnutí u nás, Josefem Tomanem z Přeštic.

Justiční mafie, protektorát EU... Radikální Občanský tribunál vzniká po Slovensku i u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU na Pražském hradě

Anketa

Byla léta 1990-2014 pro naši zemi úspěšná?

12%
88%
hlasovalo: 66563 lidí

Máte běžným občanům co říci, není to jen akademická pře?

Pronikli jsme do systému justiční mafie. Snažím se otevřít Občanský tribunál i tady. Spojil jsem se s ním na Slovensku. Ve spolupráci s některými lidmi bych rád obešel různé ambasády, aby tady byla vyvolána rezoluce OSN o porušování lidských práv v České republice. Jako stát jsme vyvolávali rezoluce v OSN proti jiným státům..

Takže jde hlavně o lidská práva? Pro mnohé je to ale spíše téma česko-čínských vztahů…

Když byla olympiáda v Číně, tak Číňané poskytly stránky všem zúčastněným státům. Všechny státy psaly o sportovcích a my jsme to věnovali většinou tomu, jak jsou porušována lidská práva v Číně. Po listopadové revoluci se vše změnilo. Tady bylo právo na byt, právo na práci, to se nikdy nesmělo rušit, jinak by to bylo porušení lidských práv. Tento stát nemůže napadat stav lidských práv v Číně, protože tam se ta lidská práva navyšovala a tady se snižovala.

Jak tedy Občanský tribunál funguje na Slovensku?

Já jsem se k tomu dostal úplně náhodou, když jsem byl v Bratislavě a je založen několika lidmi jakoby v exilu. Na Slovensku to funguje tak, že považují stát za neexistující, protože s Lisabonskou smlouvou byly pravomoci převedeny na Evropskou unii a bylo to dělané bez referenda. Slováci tedy považují Slovenskou republiku za neexistující, vláda tam nemá podporu lidí, i když ji lidi volí, protože média to manipulují. Lidi jsou nadšeni, jsou za tím tribunálem, takže on považuje režim za nelegitimní, stát za neexistující, protože to je jen protektorát Evropské unie. Například když jdou k soudu, tak říkají, že tyto orgány moci nemají žádné pravomoce. Soudy tam neví, co s tím dělat. My tedy chceme něco podobného. Já sice nejsem až takto radikální, ale chytám se každé příležitosti, která by mohla udělat nějakou změnu. Co se tady děje, tak je absolutně bezprecedentní. My jsem byli špička ve východní Evropě, my jsme se mohli dostat tam, kde jsou západní státy, velice rychle a za těch pětadvacet let jsme se dostali na špatnou úroveň.

Polovina peněz odtud odchází pryč. Kdyby se zavřely všechny ty tunely, dělala se pronárodní politika, tak může být minimální mzda opravdu větší než třeba na Slovensku, třeba 25 000 korun.

Vy jste žil dlouhou dobu ve Spojených státech a i tam jste byl aktivistou, že?

V Kalifornii jsem pracoval pro dvě univerzity, dělal jsem tam výzkum do energií a byl jsem aktivista i tam. Byl jsem aktivista proti radaru, nyní proti justiční mafii a také proti dnešnímu systému tady. Jsem z Karlových Varů, ale více než půlku života jsem strávil ve Spojených státech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…