Kauza sirotci ze Sýrie: Tomio Okamura odhalil důležité sdělení, které mu přišlo přímo ze syrské ambasády

30.09.2018 7:45

ROZHOVOR „Neuvěřitelná situace. V plné nahotě se odhalila neomarxistická podstata Evropské unie a za pomoci hnutí ANO, ČSSD, STAN a TOP 09 nastoupila cestu otevřené politické agrese proti Maďarsku,“ varuje v rozhovoru Tomio Okamura, předseda SPD a místopředseda Sněmovny. Podle něj Evropská unie zpochybnila suverenitu země, legitimitu tamní vlády a ten nejzásadnější princip, že v Maďarsku je pánem lid Maďarska. Tato agresivita je prý zároveň namířena proti Visegrádské čtyřce, která se formuje jako euroskeptická.

Kauza sirotci ze Sýrie: Tomio Okamura odhalil důležité sdělení, které mu přišlo přímo ze syrské ambasády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Měli bychom pomáhat syrským sirotkům, nebo nikoliv?

V naší zemi máme dost vlastních sirotků v Klokáncích a ti potřebují naši pomoc v první řadě. Ne, abychom propagandisticky přijímali cizí sirotky a na život našich sirotků se pořádaly veřejné sbírky. Navíc jsem si jako jediný politik vyžádal oficiální vyjádření Syrské republiky a syrský velvyslanec mi poslal písemné stanovisko, kde je jasně psáno, že syrský zákon neumožňuje adopci syrských sirotků do zahraničí. Ambasáda mi píše, že správná cesta je pomoc na území Sýrie, protože tamní sirotci nejsou na prodej.

Zdůraznili mi také, že v sociálním životě v Sýrii je celkem cituji: dost dobře fungující mechanismus péče o sirotky. Dále mi velvyslanec píše: myslíme si, že by bylo lepší, aby politici vytvářeli prostředí, které by umožnilo sirotkům a uprchlíkům vrátit se zpátky na území Sýrie, kde je pro ně daleko lepší životní prostředí. Dále, aby se evropské instituce podílely na obnově terorem zničené infrastruktury v Sýrii, aby lidé ze Sýrie nadále neměli potřebu Sýrii opouštět. Pozoruhodné je, a vyzval jsem k tomu i Českou televizi, aby se konečně zeptali na oficiální stanovisko Sýrie, se kterou má Česká republika oficiální bilaterální vztahy. Česká republika uznává oficiální syrskou vládu, máme tam i nepřetržitě fungující ambasádu. A tato legitimní syrská vláda, kterou uznává i Česká publika, v tuto chvíli ovládá osmdesát procent území Sýrie. Situace se stabilizuje, dokonce i syrští uprchlíci, kteří utekli do Libanonu, už se vrací do Sýrie a syrská strana mi potvrdila, že jsou schopni se o své vlastní sirotky postarat.

Celou kampaň vnímám pouze jako propagandu Šojdrové a dalších neziskových organizací parazitujících na migraci. Všimněme si, že došlo i k dost tristní situaci ve Sněmovně. Zatímco my jsme se snažili přidat peníze na zdravotní pomůcky českým invalidům, kteří před Sněmovnou zoufale demonstrovali a stáli tam zdravotně postižení spoluobčané s transparenty a prosili politiky, aby reagovali na jejich právo na o něco více důstojný život, protože situace invalidů v České republice je absolutně šílená. Poslanci jiných stran, například KDU-ČSL, TOP 09, ČSSD a STAN mezi tím hodiny diskutují o padesáti syrských sirotcích. My v SPD jsme hlasovali pro. A jak se následně potvrdila má slova, europoslankyně Šojdrová ani neví, o jaké sirotky se má jednat, ani po několika dnech nedokáže specifikovat, o koho má jít. Její návrh je dokonce proti mezinárodním úmluvám, proti mezinárodnímu právu a ani syrský stát si to nepřeje.

Na argument, který jsem slyšel v pořadu Události, komentáře, argument obhájců - to znamená zástupců KDU-ČSL, Zelených a neziskových organizací, že tito lidé utíkají před prezidentem Assadem, jsem nestačil zírat. To tedy znamená, že pokud někdo nesouhlasí s legitimně zvolenou vládou a přímo zvoleným prezidentem v nějaké zemi, tak tedy Šojdrová a zástupci zmíněných stran okamžitě všechny ze všech zemí světa pozve do České republiky?

Maďarsko bude čelit řízení Evropské unie kvůli ohrožování svobody tisku, nezávislosti soudů. Nelíbí se jim ani politika Viktora Orbána. Jak se k tomu máme postavit my?

V každém případě se jedná o obrovskou zradu českých europoslanců za hnutí ANO, TOP 09, STAN a ČSSD. Protože oni hlasovali pro to, aby Maďarsko, suverénní stát, kde nedávno proběhly demokratické volby, v nichž premiér Viktor Orbán získal opakovaně mimořádně silný mandát pro plnění svého volebního programu, čelilo perzekuci maďarské vlády a Viktora Orbána za plnění volebního programu, s nímž byl s drtivým vítězstvím opakovaně zvolen maďarskými občany do Parlamentu a následně se stal premiérem.

Neuvěřitelná situace. V plné nahotě se odhalila neomarxistická podstata Evropské unie a za pomoci hnutí ANO, ČSSD, STAN a TOP 09 nastoupila cestu otevřené politické agrese proti Maďarsku. Je zpochybněna suverenita země a legitimita vlády. Je zpochybněn nejzásadnější princip, že v Maďarsku je pánem lid Maďarska a v plné nahotě se demaskovala neomarxistická podstata Evropské unie a její zásadní koncept na omezenou a postupně zanikající suverenitu evropských států. Přesně se potvrzují moje slova a je nutné zdůraznit, že tato politická agrese vůči Maďarsku je přímo namířena proti státům Visegrádské čtyřky. A z pohledu SPD je klíčové partnerství. A protože Evropská unie ví, že význam tohoto partnerství v budoucnu poroste a formuje se jako euroskeptická síla, tak samozřejmě zasáhla.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Jak raději pomoci sirotkům ze Sýrie?

hlasovalo: 14718 lidí
Je opravdu šílené, že politici jako Orbán, kteří mají jasnou vizi rozvoje své země, konkrétně program obrany národní a státní suverenity svobody a demokracie a hlavně odmítá destrukci přirozených hodnot, právo Maďarů na své národní dědictví, což je maďarský stát, jsou perzekuováni. Chci zdůraznit, že tento program je blízký principům SPD a my se k nim otevřeně hlásíme. Je potřeba a SPD jako jediná parlamentní strana navrhla ve Sněmovně dokonce dvakrát usnesení ve znění, že Poslanecká sněmovna odsuzuje kroky Evropské unie vůči Maďarsku jako bezdůvodnou politickou agresi proti suverenitě Maďarska a vyzýváme vládu České republiky k přehodnocení celé situace a k blokování všech pokusů uvalit na úrovni Evropské unie sankce proti Maďarsku. Tento náš návrh, o kterém dvakrát hlasovala celá Sněmovna, byl vždy zamítnut.

Opět se v plné nahotě ukázala lež Andreje Babiše a jeho balamucení politiků, protože se dostal do úzkých hlasováním svých europoslanců, kteří pouze plnili zadaný úkol. Protože hnutí ANO je součástí nejvíce promigrační a probruselské frakce v Evropském parlamentu, je to frakce ALDE (Aliance liberálů a demokratů pro Evropu, pozn.red.). Babiš velice dobře ví, co dělá, proč jeho europoslanci jsou v této frakci. Protože je probruselský, potřebuje Brusel pro své podnikání a podporuje probruselskou politiku, ale říká něco jiného. Tento moment ukázal, jak Andrej Babiš a hnutí ANO neuvěřitelně obelhává voliče. Dostal se do úzkých, protože teď před volbami chce hrát protiimigrační notu, přitom dělá opak. V prvním momentu odsoudil hlasování svých europoslanců, že prý téma nekonzultovali. Ale když jsme nechali hlasovat o našem návrhu, hnutí ANO ho nepodpořilo.

Řeči, řeči, ale když dojde na hlasování, tak hnutí ANO hlasuje pro bruselskou politiku a pro sankce pro Maďarsko. Šílené je, že to snad za dvacet let nebylo, taková blamáž v zahraniční politice České republiky. Není schopen řídit českou vládu.

Jak moc změní migrační krize výsledek voleb do Evropského parlamentu příští rok v květnu?

I Andrej Babiš věští, že ve volbách do Evropského parlamentu posílí vlastenecké strany jako SPD, italská LEGA, francouzská Národní fronta, rakouští Svobodní a tak dále, tedy partnerské vztahy naší frakce. Proto se snaží svoji rétoriku upravit, ale nejde mu to, protože se neustále dostává do střetu mezi tím, že musí být a je probruselský a prosazuje globalismus a multikulturalismus. Jemu globalismus vyhovuje, to je od počátku jeho idea. Teď se snaží volebně obelhávat voliče, ale nedaří se, protože každý týden praskne, že říká něco jiného, než jak hnutí ANO hlasuje.

V europarlamentu posílí vlastenecké strany a oslabí ty globalistické a neomarxistické tendence, protože samozřejmě i následně Evropská komise bude muset reflektovat výsledek voleb do Evropského parlamentu. My jako evropská frakce držíme pevně dohromady. Ještě jsem to nezveřejnil, ale přišlo mi podpůrné video od přítele Mattea Salviniho z Itálie, který ve svém krátkém videu vyjadřuje otevřenou podporu SPD pro české volby a stejné video mi chystá také Le Penová z Francie. Salvini nepodporuje pochopitelně Andreje Babiše, protože je mu jasné, co v Evropě reprezentuje. Podporuje SPD, protože zná naše názory a ví, že jsme pravověrní.

Objevuje se kritika, že migrační krize zasahuje do českých voleb komunálních a senátních. Někdo říká, že jde o zneužití a populismus. Martin Rozumek, ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům, tvrdí, že politici zbytečně straší občany migrací. Je to pravda nebo ne? Je to populismus, nebo logické vyústění dění?

Tohoto člověka znám pouze z televize a víme, že je na špičce parazitujících neziskových organizací na veřejných rozpočtech a jsou otevřenými propagátory migrace do České republiky. On nemá co jiného říkat, když je přímo placený za propagaci migrace a za přijímání migrantů do České republiky. Co je na tom šokující, že tato organizace je placená z veřejných peněz, takže se na tom podílí i vláda Andreje Babiše, což musíme zdůraznit.

Nemá smysl více Babiše komentovat, je zcela jasné, odkud vítr vane. Ale ta samá slova jsem slýchával pět, šest let zpátky, ovšem doba se změnila. Na moje slova již dávno došlo a i drtivá řada občanů České republiky vidí, že k tomu, před čím jsem varoval, dochází. Pouze absolutně neodpovědný člověk si kupuje alarm do auta, až když mu auto vykradou, přikoupí bezpečností zámek, až když se mu vloupají do bytu anebo pouze neodpovědný stát postaví přehradu až po povodni. Každý odpovědný člověk se pojistí předem, postaví se přehrada tam, kde povodeň může hrozit. Když si koupíte bezpečností zámek, neříkáte tím, že jsou všichni zloději. Přesto si ho koupíte, protože – a to je rozdíl mezi politikou SPD a jinými stranami v Parlamentu - problémy vidíme předem, protože jsme odpovědná strana, říkáme: připravme se na to legislativně, proces trvá jeden až dva roky, připravme se na to, přijde to. Přitom jsou tyto problémy už všude kolem nás, dokonce i uvnitř České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…