Martin France: Při mé návštěvě Prahy mě chytli revizoři. Kromě Slovenských div čeká diváky v Lucerně překvapení

14.12.2015 18:00

ROZHOVOR Zpěvák a zakladatel reklamní a umělecké agentury, Martin France, v rozhovoru prozrazuje kuriozitu ze své první návštěvy Prahy. Mimoto upozorňuje na unikátní koncert Slovenské divy, který je v plánu v Lucerně 1. února.

Martin France: Při mé návštěvě Prahy mě chytli revizoři. Kromě Slovenských div čeká diváky v Lucerně překvapení
Foto: Archiv M. F.
Popisek: Martin France.

Blíží se Vánoce a Silvestr, jak je strávíte a máte Vánoce rád?

Vánoce strávím u rodičů na severu Čech a Silvestra u známých na Pastvinách v ČR. Vánoce mám moc rád. Je to pro mě zastavení se, rozjímání, schůzky s přáteli apod.

Jaká místa máte v Praze rád?

Asi nebudu originální, ale opravdu starou Prahu – od „Staromáku“ počínaje, přes Karlův most směrem nahoru Nerudovkou k hradu.

Pamatujete si na svou první návštěvu Prahy?

Ano. Jedna z mých návštěv z Prahy byl konkurs na film režiséra Otakara Kovala, jel jsem z České Lípy, mimo školní hodiny, a chytli nás v tramvaji revizoři. Hezký zážitek na první návštěvu Prahy.

1. února 2016 se bude konat v Lucerně megakoncert Slovenské divy, jak Vás to vůbec napadlo, protože to vypadá hodně originálně a na co byste nalákal diváky?

Chtěl jsem zkusit udělat v Lucerně koncert, jaký se tu ještě nekonal a tak diváci uvidí pohromadě 13 slovenských zpěvaček plus nějaká ta překvapení. Sisa Sklovska si zazpívá například se slovenským operním triem La Gioia a já si střihnu duet s legendou Janou Kocianovou. Koncert bude doprovázet Big Band Českého rozhlasu. Diváky bych nalákal hlavně na to, že se takovýto koncert v Čechách ještě nikdy nekonal a stoprocentně už nikdy konat nebude.

V čem se liší české a slovenské publikum?

V reakcích lidí. Je pravda, že Slováci jsou hodně spontánní, takže se těším na jejich reakce v Lucerně.

Na akci máte plno záštit, pomůže to vůbec něčemu?

Všem se nápad  „Slovenských div“  líbil a přislíbili svou účast.  A je opravdu na z každém z politiků, jestli dokážou této akci jakkoliv pomoci.  Velmi mile nás překvapila poslankyně PČR Radka Maxová, která je tímto benefičním koncertem nadšená, převzala nad koncertem záštitu a pomohla sehnat i nějaké sponzory.

Co vás pracovně čeká v roce 2016?

Plno akcí, která naše agentura Martin Production chystá na příští rok klasicky všechny naše stálé koncerty,  počínaje 18. ročníkem benefičního koncertu „Noc s hvězdami“ na zámku Zahrádky, koncertem Kdo má rád na Martinském mlýně v jižních Čechách,  koncertem Zde domov můj na úpatí hory Říp nebo koncert Křídla motýlí v Dolních Dunajovicích, ale také 70. narozeniny Vlastimila Harapese v Národním divadle v červenci pod názvem „A tančím dál…“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO

14:14 „Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO

Jednání o důchodové reformě, které hnutí ANO opustilo? „Takhle slouží spousta politiků ANO ničení ze…