Miroslava Němcová, to je opravdu případ. Zdá se, že už neví, co mluví, obává se mediální expert

25.08.2018 13:59

ROZHOVOR „Paní poslankyně Miroslava Němcová je typický příklad ženy, která dělá věci, které by dělat neměla, a které ji poškozují. Měla zůstat tím, čím byla. To znamená příjemnou skromnou političkou, ale ona se z toho úplně vymkla a působí trapně,“ hodnotí současné její vystupování pro PL.cz mediální expert Jiří Mikeš. „Paní Němcová začíná působit jako pan Kalousek. Je škoda, že tihle lidé, kteří kdysi něco znamenali a lidi si jich vážili, tak se svou arogancí a namyšleností sami zesměšňují,“ říká. Na zvolení prezidentkou nemá dle něj šanci. „Je to přímá volba a lidi by ji nezvolili, protože ze sebe udělala trapnou figuru, kterou podporují jen ti, co chodí na ty demonstrace a vyvěšují trenýrky na Hradě,“ domnívá se.

Miroslava Němcová, to je opravdu případ. Zdá se, že už neví, co mluví, obává se mediální expert
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

Anketa

Vadilo vám, že dav pískal na Andreje Babiše při pietním aktu před sídlem Českého rozhlasu?

hlasovalo: 22409 lidí
 
Chtěl jsem se zeptat na Miroslavu Němcovou?
 
No to je tedy opravdu případ.
 
Jak se vám jeví současné veřejné působení této poslankyně ODS? Jak jí sedí ta pozice „obránkyně demokracie“, do které se stylizuje? Není už moc teatrální?
 
Paní poslankyně Němcová je typický příklad ženy, která dělá věci, které by dělat neměla, a které ji poškozují. Ze začátku ji lidi měli opravdu rádi, vážili si jí. Najednou to ale začala přehánět. Nevím, jestli je to tím, že ztratila ty funkce, a chce se do nich navrátit? Nebo, že by dokonce chtěla být třeba i prezidentkou? Prostě má ambice, které k ní nejdou. Měla zůstat tím, čím byla. To znamená takovou příjemnou skromnou političkou, ale ona se z toho úplně vymkla a dle mého názoru působí trapně.
 
 
21. srpna večer vystoupila v diskusi politiků v Událostech, komentářích na ČT24, kde důrazně protestovala proti tomu, že na pietním aktu vystoupil u ČRo Andrej Babiš. Což samozřejmě je v pořádku, je to její názor, ale v diskusi s vedle sedícím předsedou Poslanecké sněmovny Radkem Vondráčkem měla zcela nepatřičné příměry typu, že je to stejné, jako by do Lidic přijel řečnit někdo kdo sdílí nacistickou ideologii, a vyčetla Vondráčkovi, že se přidali na stranu tehdejších okupantů... asi tím že je vláda ANO s ČSSD podporovaná komunisty... Možná to řekla v rozrušení, ale není tohle už opravdu přes čáru?
 
No jasně. Opravdu se mi zdá, že už neví, co mluví. Chce být za každou cenu originální a upoutávat pozornost. Docela často prohlašuje něco, co nemá s realitou nic společného. Pan Babiš je jednou ministerský předseda, tak proč by tam nešel. Je to pietní místo, a ne aby tam nějaká klaka hulákala. Je trapné, když něco vyčítají Babišovi a Zemanovi, a pak tleskají panu Štěchovi, který byl normalizační komunista. To je paradoxní. Že tam pan prezident nešel, tak to je jasné, proč. Očekával, co tam bude za lidi. Paní Němcová začíná působit jako pan Kalousek. Je škoda, že tihle lidé, kteří kdysi něco znamenali a lidi si jich vážili, tak se svou arogancí a namyšleností sami zesměšňují. 
 
 
Jak to sedí k ODS, která vždycky byla spíš věcná a na takovéhle výlevy si příliš nepotrpěla?
 
Křídlo Klause mladšího je takovým návratem ke kořenům ODS. To, co tam teď je, už není tou ODS, kterou jsme kdysi volili. 
 
Na webu Fórum24 nazvali Miroslavu Němcovou „důstojnou prezidentkou do nedůstojné doby“ a zmínili její kandidaturu na Hrad. Jakou by měla šanci v prezidentské volbě? 
 
Šanci nemá vůbec žádnou. Je to přímá volba a lidi by ji prostě nezvolili, protože ze sebe udělala trapnou figuru, kterou podporují jen ti, co chodí na ty demonstrace a vyvěšují trenýrky na Hradě a podobně. Jsou to lidé, kteří neskousli to, že národ myslí jinak. 
 
 
Jak efektivní je neustále si připomínat zločiny komunismu? Je pochopitelné, že 21. srpna si lidé připomenou okupaci, ale od listopadu 1989 uplyne příští rok už třicet let...
 
Rok 1968 byl svým způsobem obrozením národa, který šel za tím komunistickým reformním křídlem, za Dubčekem. Bylo to o něčem jiném. Z těchto komunistů pak mnozí byli v Chartě 77. Podle mého názoru se dnes komunisté chovají více státotvorně než některé strany, o kterých se říká, že jsou demokratické.
 
Spíše jsem to myslel tak, že jsou politici, kteří stále bojují s komunisty, přitom za těch téměř třicet let se stalo už plno jiných věcí...
 
No jasně. Komunisté udělali blbost, že se nepřejmenovali. Další blbost udělali tím, že se nedali dohromady se sociální demokracií. Mohla to být silná levicová strana. Teď jdou do kopru možná obě strany. Politika levice je velice špatná a nahrává Okamurovi a dalším protestním stranám.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…