Mladík, který přišel o sluch, studuje, bojuje a říká: ČR je ostuda, 5 tisíc důchodcům nedávat, co to předvádí ministerstva?!

13.09.2020 6:45

ROZHOVOR Martin Müller se narodil jako zdravé dítě, v necelých třech letech ho ale zasáhla těžká pneumokoková meningitida, kvůli které ohluchl. S nepřízní osudu se rozhodl bojovat a nyní mu díky kochleárnímu implantátu nedělá problém ani telefonovat. Cestuje po celém světě, právě dokončil vysokou školu.

Mladík, který přišel o sluch, studuje, bojuje a říká: ČR je ostuda, 5 tisíc důchodcům nedávat, co to předvádí ministerstva?!
Foto: Archiv MM
Popisek: Martin Muller jako dítě bojoval o život, nyní žije aktivním životem

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14779 lidí
V dříve uvedeném rozhovoru jste prohlásil: „Postižený člověk není méněcenný, nesmí dbát posměšných pohledů a slov. Nesmí se stranit a smířit se svým osudem. Naopak musí si stanovit cíle a snažit se jich dosáhnout.“ Daří se vám stále stanovovat cíle a plnit je?

Můj život, a hlavně začátky nebyly jednoduché. Operace, znovu slyšet a mluvit a vše se muselo vyvíjet znovu. Díky rodině, odborníkům a přátelům jsem se z toho dostal. Moje praktická rada je taková a radím ostatním: „Koukat jen do budoucna a nemyslet na minulost, plánovat cíle, po kterých toužíte, a splnit je‘‘. A věřte mi, tato metoda funguje. A jsem šťastný.

Pořádal jste také besedy ve věznicích, nemocnicích, knihovnách. O čem byly a co měly za cíl?
 
Besedy na téma Můj život na cestách obsahovaly vyprávění o současném životě, seznámení a rozbor o nemoci, meningokokové infekci, a cestování. S cílem poskytnout odborné rady a tipy, upozornění pro budoucí maminky, rodičům a studentům.
 
Jak se vám žije v koronavirové době?
 
Největším zklamáním pro mě je, že jsem přišel o zaměstnání, a spolu s tím přerušené plány do zahraničí. Na druhou stranu jsem měl dostatek času se připravit na státnice a s radostí jsem se stal úspěšným bakalářem.
 
Na české školství se často hrne kritika. Jaké je české školství a co by se dalo zlepšit?
 
Řadou let proběhlo několik změn ve školství, jako jsou podmínky k přijímacím nebo maturitním zkouškám na SŠ. V dnešní době existuje mnoho úlev, kdy mohou studenti nenápadně stahovat vypracované materiály, ať to jsou slohové práce, referáty a další. Povinná četba se stala minulostí, protože dnes jsou dostupné moderní technologie a studenti to vnímají jako oblíbený koníček. Cestu ke zlepšením nevidím žádnou.
 
 
Jaký je váš názor na současný politický stav?
 
Politika je moje srdcová záležitost. Politiku sleduji každý den a Českou republiku vnímám jako ostudu se vším všudy. Nesmysly o pandemii koronaviru, financích, důchodové reformě, školství a podobně. Jejich nesplnitelným slibům nevěřím, protože se předvádějí kvůli kampani.
 
Pandemie koronaviru ovlivňuje všechny. Slyšel jste nějaké nesmysly o pandemii v poslední době, které vám utkvěly v hlavě? 
 
Například statistika o koronaviru, pravidla pro nošení roušek, různé názory a debaty mezi vládou, epidemiology, karantény, povinné testy a cestování do zahraničí...
 

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí
 
Co vám přijde nejhorší na krocích, kterými chce vláda napravovat situaci poté, co kvůli koronaviru vypnula úplně českou ekonomiku?
 
To je problém vlády a všech ministerstev a premiéra. V největší propasti jsou podnikatelé, kteří přišli o tržby. 
 
V Česku v posledních dnech řeší pětitisícové přilepšení, které chce vláda plošně věnovat seniorům a invalidním důchodcům. Jaký je váš názor na toto téma?
 
Jednoznačně reklama pro nás. Poněvadž jsme v miliardovém schodku a nesouhlasím, aby tato částka byla určena důchodcům.
 
Nepřispívají debaty o příspěvku pro důchodce dalšímu negativnímu rozdělování společnosti na staré a mladé, lidi v důchodu a aktivně pracující?
 
Debaty existují, a to především v uzavřených skupinách, tedy na Facebooku. Toto téma nesleduji, a každý máme nějaký názor.   
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…