Munici? V EU nevyrobíte, Green Deal to zakazuje. Koten z SPD řekl, jak to je

24.09.2023 10:10 | Rozhovor

O tom, jestli bude mít na další fungování republiky zásadní účinek vztah menšiny a většiny hovoří poslanec, člen bezpečnostního výboru Sněmovny Radek Koten (SPD). „Matematika neúprosně říká, že jich tedy pracuje o 60 tisíc méně…“ uvažoval. Do budoucna ani neočekává nějakou zpětnou vazbu, co se týká minulosti. V závěru analyzoval strategické možnosti, jakým způsobem povede Západ obranu teritoria.

Munici? V EU nevyrobíte, Green Deal to zakazuje. Koten z SPD řekl, jak to je
Foto: Archiv Radka Kotena
Popisek: Radek Koten, poslanec SPD

Došlo k projednání novely lex Ukrajina. Do jaké míry jde o zodpovědný materiál pro budoucnost České republiky a okolních států?  

Prodlužování LEX Ukrajina s sebou přináší další výdaje s dopadem na veřejné rozpočty. Nově je zaveden institut asistovaného návratu. Na budoucnost ČR to bude mít zásadní vliv i z hlediska poměru minorit k majoritě.
  
Přesné parametry pravidel, jak uvedl Rakušan pro idnes.cz, budou záležet na „rozhodnutí vlády“. Většina uprchlíků u nás zůstává, každý druhý už má práci. Váš komentář?

Před konfliktem v ČR pracovalo téměř 160 tisíc Ukrajinců. Nyní jich podle vlády pracuje 100 tisíc. Matematika neúprosně říká, že jich tedy pracuje o 60 tisíc méně…
   
Mimochodem, ministr vnitra konstatoval, že případné odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka je záležitostí ODS. Váš názor?

Pirátské tanečky na pirátském fóru k odvolání ministra spravedlnosti odpovídají váze 4 hlasů ze 109. Váha proklamací na odvolání se tedy limitně rovná nule, ostatně trafiky pro Piráty reálně brání jakémukoliv vybočení z předem dané cesty.
   
Spojené státy americké poskytují od začátku ruské invaze vůbec největší podporu, a to ve výši 76 mld. dolarů. Koneckonců český prezident potvrdí snahu o setrvání našeho nestálého členství v Radě bezpečnosti OSN. Lze očekávat nějaké změny? Je na tom něco, čeho bychom si mohli všímat?

RB OSN se bohužel stala platformou nikoliv pro nastolení míru, ale pro selektivní prosazování zájmů svých sponzorů a šikanu těch, kteří geopoliticky pouze brání svoje pozice. Někdo souhlas pro opakované invaze nepotřebuje, jiný za ně vyfasuje sankce. Dvojí metr bohužel diskredituje tuto organizaci.

   

Překvapilo vás vystoupení prezidenta Petra Pavla v OSN?

Neočekával jsem nic převratného, jen obecné proklamace o zlém Rusku a možných mírových jednáních organizovaných kolektivním západem. Reflektovat reálnou situaci v geopolitickém rozložení sil je nad jeho vnímání světa a předem připraveného PR.
   
Ukrajinská města byla opět tento týden po palbou dronů. Také v průmyslové zóně Charkova a ve Lvově. Z vašeho pohledu, jak strategicky je vedená obrana Západu?

Vzhledem ke vzdálenosti obou míst a reálného doletu dronů se logicky nabízí otázka, odkud byly drony vypuštěny. Strategií obrany Západu se jeví bohužel zástupný konflikt Ukrajiny s RF do posledního bojeschopného Ukrajince. Výsledkem takové „strategie“ podpory Ukrajiny jsou vyprázdněné zbrojní sklady celého „kolektivního západu“ bez možnosti je díky zelené politice a Green dealu jakkoliv zásadně doplnit. Evropa nemá ani suroviny, ani energie, ani výrobní kapacity, kde by bylo možné takové množství zbraní a munice vyrobit. Z důvodu emisních povolenek a všech dalších zelených deindustrializačních předpisů se EU v podstatě stává lacinou kořistí své vlastní debilní politiky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Daniela Černá

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Musíme požádat Rusko o pomoc, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseQ , 24.09.2023 11:28:14
aby nám dodalo suroviny na válku proti němu. Těch podivností je víc, bereme ruskou ropu, tedy tu nepřátelskou a vůbec se nestydíme. Rakušáci dokonce berou ruský plyn a světě div se, ten plyn jde přes Ukrajinu. Ukrajina dostává za tranzit plynu poplatek, aby mohla vést válku proti Rusku. Celý svět je takový popletený.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…