My v bídě, hladu a válce žít nechceme, Pavle Novotný! Primitivní. Akademik pozvedl hlas proti novým skandálním výrokům bulvárníka a syna bavičova

02.05.2017 6:12

ROZHOVOR Bulvární novinář Pavel Novotný opět promluvil pro ParlametníListy.cz a opět vyvolal bouřlivou diskusi. Na některé jeho názory reagoval i politický analytik a vysokoškolský pedagog Václav Janoušek. „Žasnu a nestačím se divit, jací mizerní psychologové reprezentují pražskou kavárnu,“ říká Janoušek, který se vyjádřil například k tomu, že Novotný označil voliče Le Penové za debily a toho, kdo by chtěl, aby Francie vystoupila z Unie, za kokota. „Marine Le Penová vidí zhoubný vliv, jaký Evropská unie na Francii má. Tento zhoubný vliv má ostatně EU i na celý zbytek svých členů,“ nesouhlasí s Pavlem Novotným Václav Janoušek.

My v bídě, hladu a válce žít nechceme, Pavle Novotný! Primitivní. Akademik pozvedl hlas proti novým skandálním výrokům bulvárníka a syna bavičova
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

Novinář Pavel Novotný opět promluvil pro ParlamentníListy.cz. Hned na úvod vyjádřil svůj názor ohledně voličů Marine Le Penové. „Pravý důvod, proč je volič Le Penové debil, je u mě hlavně ten, že ta (Le Penová) chce Francii izolovanou, Francii mimo EU, Francii řízenou nikým, ženoucí se do prdele,“ řekl Novotný a dodal, že chtít Francii, aby vystoupila z Unie, může jen totální kokot, který nemá všech pět pohromadě. Co na to říct?

Být prognostikem je velmi jednoduchá věc. Pokud, pravda, jde o názory pana bulvárníka Novotného stejně jako o jeho slovník.

Marine Le Penová vidí zhoubný vliv, jaký Evropská unie na Francii má. Tento zhoubný vliv má ostatně EU i na celý zbytek svých členů. Postupné rušení národní identity, její nahrazování šedivou identitou eurounijní, podpora neřízené imigrace do zemí EU z islámského světa, postupná islamizace Evropy, čím dál tužší regulace týkající se naprostých maličkostí, to je prostě Evropská unie. Z Bruselu jdou jen samé, slušně řečeno, ptákoviny a normálním lidem se zdravým selským rozumem to zcela pochopitelně vadí. A Marine Le Penová reprezentuje právě tento zdravý selský rozum. Kavárna samozřejmě smýšlí jinak, ale to mě vůbec nepřekvapuje.

Co vše řekl Pavel Novotný ParlamentnímListům.cz? Čtěte ZDE.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš pokračoval ve vládě?

67%
33%
hlasovalo: 18752 lidí

Pavel Novotný také v této souvislosti řekl, že pro francouzského „debila“ má větší pochopení než pro českého. Ten totiž podle Novotného nemá vůbec tušení, co je to uprchlík, černoušek nebo že Okamura je podle novinářových slov levej až na půdu. Co si o tomto dalším vyjádření Pavla Novotného myslíte?

Žasnu a nestačím se divit, jací mizerní psychologové reprezentují pražskou kavárnu. Takže podle pana bulvárníka máme čekat, až i u nás začnou bouchat metro, vlaky, nádraží, až i u nás budou ženy znásilňované jak na běžícím pásu a až u nás budou vznikat no go zóny? Racionální člověk umí udělat prognózu vývoje z teoretických zdrojů, historických událostí a současných analogií. Všechny tyto informační prognostické zdroje ukazují jedním směrem.

Jinak nechápu, co pan Novotný myslel tím, že „Okamura je levej až na půdu“.

Pavel Novotný také popsal, jak vidí současnou situaci ve Francii. „Liberální politika tam vadí mnohem více lidem a žijí tam celé národy černoušků a Arabů, no prostě tam se projít po ulici český fanda Ortelu a Tomia Okamury, tak zemře. Představte si to, na ulici více ‚bubáků‘ a ‚kozomrdů‘ než árijců… Inu reálný svět, demografie, přirozenost.“ Co na to říct?

Pan Novotný se chytil do vlastních slov. Připouští, že situace ve Francii je špatná a vlivem demografie se dále zhoršuje, ale nechápe, že nám to vadí, když u nás zatím tak špatná není.

Bulvární novinář také řekl: „U nás naštěstí Okamura a podobní budou vždy jen čudly, s trochou štěstí se nedostane znovu do sněmovny.“ Souhlasíte s jeho názorem na Tomia Okamuru a na přízeň jeho voličů?

Samozřejmě že opět nesouhlasím. Tomio Okamura má ze všech vlasteneckých politiků a stran v současné době největší šanci se dostat do sněmovny a to je i důvod, proč jej mnoho vlastenců bude volit, ačkoliv nevylučuji, že by jejich autentická volba neovlivněná volební kalkulací možná vypadala trochu jinak.

Novotný zašel ještě dál a na adresu Okamury řekl: „Je to merketér a lhář, který si vodí kryploidní bezmozky, co jsou schopni považovat 56 uprchlíků v ČR za obrovskou hrozbu a každým dnem očekávají ten nájezd armád uprchlíků.“ Co byste po tomto výroku Novotnému vzkázal a jak vy vidíte situaci kolem uprchlíků v ČR?

To je pořád dokola, kavárna si mele svou da capo al fine. Nájezd armád migrantů se koná v Itálii, Řecku, Srbsku, Maďarsku, Francii, Německu, Rakousku, Švédsku a v dalších zemích – a my jsme bezmozci, když se podobného scénáře obáváme i u nás. Nechybí náhodou ten mozek někde jinde? Jinak nevím, kde pan Novotný přišel na 56 uprchlíků. Zrovna tak mohl hodit úplně jiné náhodné hausnumero. Nikdo pořádně neví, kolik uprchlíků tu je. Po internetu kolují zprávy, že jich máme přijmout do roku 2019 šest tisíc, jinde se mluví o dvaceti devíti tisících. Vláda s námi nehraje čistou hru. Na jedné straně ujišťuje národ, že kvóty nechceme a razantně odmítáme, na straně druhé v Bruselu slibuje, že tisíce migrantů přijmeme dobrovolně. Někde se dokonce hovoří o tom, že tisíce už jsou jich tady. V době volného schengenského prostoru to považuji za úplnou katastrofu.

Pokud by tady členové kavárny chtěli vidět uprchlíky, které by společnost přijala s otevřenou náručí, doporučoval bych věnovat pozornost například našim českým krajanům na Ukrajině. Ti by sem rádi přišli a my bychom je u nás velmi rádi a s otevřenou náručí uvítali.

Pavel Novotný rozhodně nešetří ani zahraniční politiky a tentokrát se opřel do Le Penové a řekl: „Le Penová je klasická populistka, která řekne cokoliv, aby zaujala ‚hospodu‘, které se stejně jako u nás zajedly klasické strany, a tak chce změnu.“

Klasické strany dělají svoji sobeckou globalistickou politiku a na problémy obyčejných lidí kašlou a obyčejnými lidmi nepokrytě opovrhují a čekají, že jim voliči ještě budou vděční? Co to vlastně je populismus? Nazývat věci pravými jmény, to je populismus?

Bulvární novinář se toho opravdu „nebojí“, zmiňuje opět Okamuru a říká. „Stejní kreténi, co volí jeho a ve Francii Le Penovou, volili kdysi v Německu Hitlera.“ Co na tento jeho výrok říci?

Na první pohled primitivní výrok. Při hlubším pohledu je třeba si uvědomit, že tento výrok vůbec není až tak primitivní. Ve skutečnosti jde o pokus o morálně-emocionální manipulaci mířící na to, aby se obyčejný člověk při vyslovení jména „Hitler“ odtáhl od všeho, co by mohlo jen vzdáleně být spojováno s Hitlerem – v tomto případě tedy od Tomia Okamury a Marine Le Penové. Pozor, to je psychologická, morální a emocionální manipulace par excellence, kterou profesionální propagandisté a spin doktoři kavárny a pravdolásky používají naprosto běžně a zpravidla na podstatně sofistikovanější a subtilnější úrovni, než je tento výrok.

Pavel Novotný se rozhodl předpovědět výsledek francouzských prezidentských voleb a tvrdí, že Le Penová nemá ve druhém kole šanci a že Macron, vyhraje, neboť podle jeho slov lidé zvolí menší zlo. Jak to vidíte vy?

Podle mého názoru udělají elity všechno možné i nemožné, aby Macron vyhrál. Takže v tomto jediném bodě se s panem bulvárníkem shoduji, a tím je předpověď vítěze francouzských voleb. Pokud by vyhrála Marine Le Penová, byl bych překvapený. Nepopírám, že příjemně.

Bulvární novinář také tvrdí, že nic lepšího než demokracii, volný trh, otevřenou, liberální politiku, no prostě „Západ“ zatím nikdo nevymyslel. Má pravdu?

V zásadě pravdu má, až na jednu maličkost. On totiž zatím nikdo nevymyslel ani tu demokracii, otevřenou, liberální politiku a volný trh – tedy pomineme-li krátké období demokracie ve starověkých Athénách, ale i tam šlo o demokracii pouze pro svobodné občany.

„Většina světa žije v totalitě, bídě, hladu, válkách, strachu. Jsme nenažraní a trapní, když naříkáme. A když ještě k tomu máme pocit, že vize, kterou nabízí extrémní pravice, je vize lepšího světa pro naši společnost, tak jsme duševní mrzáci, které společnost neizoluje a nehází z útesů jen proto, že je velkorysá,“ říká Pavel Novotný. Co si o tomto jeho výroku myslíte?

Jsme nenažraní a trapní, když my v totalitě, bídě, hladu, válkách a strachu žít nechceme. Opravdu geniální, co k tomu říct. A jaká že společnost by nás měla házet z útesů? Ta většinová, nebo elitářská, nebo jaká vlastně?


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Islamizace EU! Varování z roku 2015, vše se naplňuje, hrozí se publicista a politik

0:01 Islamizace EU! Varování z roku 2015, vše se naplňuje, hrozí se publicista a politik

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Jednu totalitu jsme se zvoněním klíčů zdárně opustili a do další, jen trochu jiné…