Nářez ODSáka Štěpánka: Všichni jsou tu Charlie, když se to zrovna hodí. A ti "dobroseři" přisátí na cecíky veřejných rozpočtů, ať si pindají, ale za svý

06.09.2015 10:12

ROZHOVOR Evropě vládnou idioti, kteří usilovně pracují na sebezničení vlastního kontinentu. Média nám vymývají mozky jako dříve komunisté. To jsou názory Petra Štěpánka (ODS), bývalého člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, novináře a rockera, který nemá rád sluníčkáře. "Svoji zhoubnou politiku obvykle provozují přisátí na cecíky veřejných rozpočtů. Já říkám, že je třeba zavřít jim penězovody. Řečeno lakonicky a od plic: Ať si pindají, ale za svý," objasnil v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz.

Nářez ODSáka Štěpánka: Všichni jsou tu Charlie, když se to zrovna hodí. A ti "dobroseři" přisátí na cecíky veřejných rozpočtů, ať si pindají, ale za svý
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

Podle vás u nás kolabuje mediální scéna. Jak to? Čím to? Proč to?

Rozhlédněte se kolem. Mediální mainstream předvádí úplně stejné propagandistické vymývání mozků jako kdysi komunisté. Jen s jiným znamínkem. Zaplať pánbůh za internet.
 
V médiích se objevila fotka mrtvého syrského chlapečka. Vy jste k tomu uvedl, že je vám toho kluka líto jako každému normálnímu člověku. Ale přesto, že to od novinářů považujete za citové vydírání. Myslíte, že tato fotka je za hranou?
 
Ano. Přesně tohle je novinářský hyenismus. Nejnechutnější citové vydírání. Navíc ve jménu zcela chybných idejí zničujícího multikulturalismu.
 
 
Není to ale zároveň apel i na evropské politiky, že by měli imigrační krizi řešit rychleji, rázněji, pružněji, efektivněji?
 
Imigrační krizi by politici měli řešit nikoli kvůli jednomu mrtvému chlapci, nýbrž ve jménu zachování naší evropské identity.
 
Miloš Zeman je v Číně. Což jste okomentoval: Kdepak to není tak, že tam přebývá. Je to naopak. Evropští lídři tam chybí. Proč podle vás?
 
Cpát se do Číny horem dolem dělat kšefty a zároveň povýšeně „odzívat“ oslavu 70. výročí ukončení 2. světové války je vrchol pokrytectví a absolutní nevychovanost.
 
Ještě jste poznamenal. A proč tam chybí? Protože nám v Evropě vládnou idioti. Čím si zasloužili toto nelichotivé označení?
 
Jen opravdoví idioti mohou tak usilovně pracovat na sebezničení vlastního kontinentu.
 
Všiml jsem si, že nemáte rád sluníčkáře, lidskoprávníky, "dobrosery", jak je nazýváte. Dokonce se mi zdá, že to přesahuje nesouhlas s někým, kdo má jiný politický názor. Z jakých důvodů?
 
Prosím nezaměňujte razantní vyjádření za osobní nenávist. Ti nešťastníci jsou spíš k politování. Jiná věc ovšem je, že svoji zhoubnou politiku obvykle provozují přisátí na cecíky veřejných rozpočtů. Já říkám, že je třeba zavřít jim penězovody. Řečeno lakonicky a od plic: Ať si pindají, ale za svý.
 
Zastáváte názor, že svoboda slova spočívá v tom, že se smějí říkat hnusné věci. Je to v souvislosti s jedním ostravským komunistou a jeho výrokem o našich vojácích v Afghánistánu, či poslankyní Semelovou. Opravdu to ale nemá nějakou hranici?
 
Citujete mě nepřesně. Takhle je to správně: ... že se smějí říkat „i“ hnusné věci. V tom je skutečná svoboda slova. Hnusné politické řeči mají být předmětem našeho opovržení či mediálního odsouzení, nikoli (snadno zneužitelnou) kořistí orgánů činných v trestním řízení. To se vracíme zpátky do totality. Opět je to pokrytectví jak vyšité. Všichni jsou tu Charlie, ale jenom když se to zrovna hodí.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…