Náš poslanec byl u toho, když Turecko prohlásilo, aby v době ramadánu Rada Evropy nezasedala. Slyšel i slova o nutnosti migrace a její prospěšnosti pro nás

28.06.2017 20:40

ROZHOVOR „Turecko prohlásilo, aby v době ramadánu Rada Evropy nezasedala. Že na Vánoce se také nezasedá. Už vidím, jak v arabských zemích instituce kvůli vánočním svátkům nepracují. Nebo že bychom si to v nějaké arabské zemi vůbec dovolili navrhnout. Je to teď možná jen malý ‚střípek‘, ale z tohoto ‚střípku‘ může za krátkou dobu vzniknout návrh, kterému je EU schopna se podřídit. To jsou ty kroky, které Evropu mohou změnit k nepoznání. K podobě, kterou nechceme,“ říká k závěrům z Rady Evropy Marek Černoch.

Náš poslanec byl u toho, když Turecko prohlásilo, aby v době ramadánu Rada Evropy nezasedala. Slyšel i slova o nutnosti migrace a její prospěšnosti pro nás
Foto: Marek Černoch
Popisek: Marek Černoch

 
Do redakce ParlamentníchListů.cz se dostala část dokumentu, která byla předložena poslancům České republiky na Parlamentním shromáždění Rady Evropy o migraci. Migrace je podle tohoto dokumentu prospěšná a pro naše občany není nebezpečná. Co si o tom myslíte?
 
Je to absurdní nesmysl. Ta rezoluce je záměrně napsána tak, že nerozlišuje, o jaké imigranty se jedná. Realita je taková, že do Evropy přicházejí lidé ze zemí, které mají podobnou kulturu a jsou schopni se přizpůsobit našemu životnímu způsobu a tempu. Ale masová nelegální imigrace, o kterou se v této rezoluci jedná, přináší do Evropy jen chaos, sociální problémy, nepokoje a zločinnost. Jsou to lidé s naprosto odlišnou kulturou a zvyky. Lidé, kteří prosazují své náboženství a mají pocit, že se jim my budeme podřizovat. Nelegální imigrace pro Evropu rozhodně přínosem není. Nepřinese nám nic dobrého. Naopak.    
 
Budete se snažit nějak proti tomuto dokumentu bojovat?
 
A nejen proti tomuto dokumentu. V dalších dokumentech jsou například návrhy pro EU, aby se rozšířily povinné kvóty, nebo je tam návrh, aby klimatické změny byly důvodem pro udělení azylu!! Prostě šílenosti! Rada Evropy není instituce přímo EU, ale má tak velký vliv, že přijaté rezoluce si EU bere za své. Nesmíme to v žádném případě podcenit. Jsem rád, že celá naše delegace je v tomto jednotná. Připravili jsme pozměňovací návrhy na vyřazení podobných nesmyslných bodů a včera jsem bojoval na migračním výboru, aby nás státy podpořily. Přidalo se k nám ale jen pár států. Ve středu budu bojovat při hlasování Rady Evropy. Nesmíme to vzdát, jde o budoucnost Evropy a naší země.
 
 
V dokumentu také stojí: „Státy jsou proto vyzývány, aby uznaly, že imigrace je nástrojem pro obnovu dynamiky a modernizaci společnosti.“ Připojí se státy podle vás k této výzvě?
 
Většina západních států ano. Stačí pozorovat hlasování na migračním výboru a poslouchat argumentaci poslanců zemí jako jsou Francie, Německo, Norsko, Švédsko a dalších. Zástupci těchto zemí jsou úplně mimo realitu. K tomu všemu jsou velmi agresivní a kdokoli má jiný názor, na toho útočí. Je to takový hon na čarodějnice – a tlak se zvyšuje. Řeknu takovou „perličku“ z tohoto zasedání Rady Evropy. Turecko prohlásilo, aby v době ramadánu Rada Evropy nezasedala. Že na Vánoce se také nezasedá. Už vidím, jak v arabských zemích instituce kvůli vánočním svátkům nepracují. Nebo že bychom si to v nějaké arabské zemi vůbec dovolili navrhnout. Je to teď možná jen malý „střípek“, ale z tohoto „střípku“ může za krátkou dobu vzniknout návrh, kterému je EU schopna se podřídit. To jsou ty kroky, které Evropu mohou změnit k nepoznání. K podobě, kterou nechceme.   
 
Patříte k politikům, kteří se proti migraci staví dlouhodobě. Jaké máte dnes názory na uprchlíky, změnily se nějak od té doby, kdy začala uprchlická krize?
 
Nezměnily. Podívejme se do evropských měst. Městské části, do kterých se dnes bojí za bílého dne i policie. Komunity lidí, nedodržující zákony země, kde žijí, ale kde uplatňují své vlastní zákony. Zločinnost, sexuální útoky, terorismus atd. Tohle chceme? Já tedy ne! Je mi jedno, jakou má kdo barvu kůže nebo čemu věří. Posuzuji lidi podle toho, jestli dodržují zákony, jestli respektují druhé a zda se chovají slušně, nebo ne. Pokud ne, nemají u nás co dělat. To neustálé ustupování, politická korektnost a vykřikování frází, že jsme povinni všem pomáhat a zachránit celý svět – to nepřinese nic dobrého. Nelegální imigranti berou vstřícnost jako slabost.
 
A nejhorší na tom je, že bojujeme i mezi sebou. Ať se ti, kteří radostně podporují multikulturní Evropu, podívají do budoucnosti. Každý zmařený život ve jménu náboženské ideologie nebo kvůli pocitu, že my se musíme podřídit, je odpovědí zastáncům multikulturní Evropy. Pokud prohrajeme, staneme se vyhnanci ve vlastních zemích. Takže prohrát nesmíme!
 
 
Naši vládní politici nechtějí připustit, že bychom někdy přistoupili na povinné kvóty uprchlíků, které máme podle Bruselu přijmout. Nabízíme ale EU jiné, lepší řešení? Jak dlouho vydržíme jen s opakováním, že na kvóty nepřistoupíme? Jaké vy navrhujete řešení?
 
Základem je řešit situaci s nelegální imigrací ochranou vnější hranice. Pokud nemají nárok na azyl, nemají tady ti lidé co dělat. Je potřeba změnit mezinárodní smlouvy, které byly uzavírány za úplně jiné situace a z jiných důvodů, a sjednotit legislativu na ochranu vnější hranice. Nedělat z agentur, které jsou zodpovědné za ochranu vnější hranice, „cestovní agentury“, které nelegální imigranty po zachycení do Evropy vozí. Prostě si své hodnoty a kulturu musíme umět bránit. Začít se chovat vůči Evropě a našim občanům zodpovědně.
 
Na veřejnosti se už občas objevují i názory, že s odmítáním kvót – a tedy řešením migrační krize podle Evropské komise – dlouho nevydržíme a že se stejně podřídíme. Myslíte si to také?
 
Nesmíme se podřídit. Jeden z argumentů zastánců multikulturní Evropy je, že strašíme. Já nikoho nestraším, jen se dívám na věci reálně. Naše země je dnes jedna z posledních, která odolává nátlaku, která nemá ještě tzv. no-go zóny. Ale pokud tomu tlaku EU a některých našich vlastních lidí neodoláme, tak budeme i my jednou čelit problémům, které se dnes staly každodenní realitou západoevropských měst. A až to nastane, bude už na nějaké řešení pozdě.
 
Macron před volbou francouzského prezidenta řekl, že si musíme na terorismus zvyknout. A Francie se bohužel dostala vlastní vinou do situace, kdy je těžké s tím dnes něco dělat. Stejně jsou na tom Německo, Švédsko, Belgie a další státy. Ale my na tom tak ještě nejsme a naprosto kategoricky říkám, že si na terorismus zvykat nebudeme! Naopak se snažíme s tím bojovat v době, kdy to ještě jde.
 
To, jestli odoláme nesmyslným nařízením EU, jestli se necháme vydírat, i když jsme suverenní stát, to bude záležet na lidech, kteří nás budou zastupovat. Musí to odpracovat a mít jasný postoj. A nejen výkřiky do médií nebo na sociálních sítích. Jasným postojem v národním parlamentu, v europarlamentu, na půdě Rady Evropy, ve výborech. Nebát se! Je to boj o budoucnost našich dětí. Aby i dnes platila věta parašutistů obklíčených v kryptě kostela: „Jsme Češi. Nikdy se nevzdáme!“ 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…