O čem jednal Rakušan s Rozumkem? Okamura se obává, jak se Brusel roztáhne

22.01.2022 18:44 | Rozhovor

Co se upeklo na schůzce Rakušan – Rozumek? Předseda SPD chce znát odpovědi; obává se totiž, že stoupající tlak Bruselu povede k dalším pokusům o přijímání migrantů. A sebevědomá prohlášení z neziskového sektoru naznačují, že s ministrem Rakušanem to bude zcela jinak než v minulosti...

O čem jednal Rakušan s Rozumkem? Okamura se obává, jak se Brusel roztáhne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Do Poslanecké sněmovny míří vládní novela pandemického zákona. Jak o ní bude hlasovat SPD?

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí
Tato novela je pro SPD nepřijatelná. Fialova vláda do pandemického zákona v podstatě překopírovala de facto všechna opatření z rámce nouzového stavu, aby mohli jakoby navenek hrát divadlo a lidem říkat, že nechtějí nouzový stav, ale ve skutečnosti budou mít možnost provádět úplně stejná opatření v rámci nově účelově vytvořeného pandemického zákona, který je v podstatě pouze jinak pojmenovaným nouzovým stavem.

Není přece možné, aby například ministr zdravotnictví, tedy jedna osoba, omezoval plošně ústavní práva všech občanů jen na základě běžného zákona, aniž by byly splněny podmínky nouzového stavu v České republice.

Takový postup vlády je podle mého názoru protiústavní a zavání totalitními manýry. Připomínám, že poslanecký klub SPD byl ve Sněmovně jediný ze všech, který vloni právě z výše uvedených důvodů hlasoval proti pandemickému zákonu, který prosadila Babišova vláda.

Vláda Petra Fialy ale rozsah omezování občanů ještě rozšiřuje. Dodám, že platnost stávajícího pandemického zákona skončí 28. února – ale Fialova vláda navrhuje prodloužit platnost na neurčito, což de facto znamená hrozbu nekonečného „nouzového stavu“.

Přičtete Fialově vládě kredit za rozhodnutí, kterým bylo nakonec zrušeno povinné očkování některých věkových a profesních skupin? SPD patřila k těm, kteří o to velmi usilovali...

Povedlo se! I díky vytrvalému tlaku SPD, občanů a i díky iniciativě SPD, na základě které podal ombudsman ústavní stížnost, vláda konečně zareagovala a po dlouhém lavírování zrušila pasáž o povinném covid očkování v příslušné vyhlášce.

Jak všichni víme, tak ministr zdravotnictví Válek z TOP 09 původně povinné očkování podporoval. Jsem rád, že politická práce SPD se vyplatila a moc děkuji všem lidem za spolupráci a za podporu. Vzpomeňte, jak jsem před říjnovými volbami osamoceně upozorňoval, že hrozí zavádění povinného covid očkování – a mnozí redaktoři i ostatní politici mi vyčítali, že straším a že nic takového nehrozí. Právě skončená bitva ukázala, kde byla pravda.

Hnutí SPD dále požaduje, aby se pro vstup do restaurací a dalších zařízení stačilo prokázat testem a aby byly uznávány i protilátky. Diskriminace neočkovaných nadále pokračuje – vyzýváme vládu, aby s ní přestala. Velká Británie připravuje ukončení většiny proticovidových opatření a Španělsko bude považovat covid-19 za druh běžné chřipky. Nechme už lidi žít bez plošných opatření.

Fialova vláda se celkově snaží ukazovat, že dělá věci „jinak“, než ta předcházející Babišova. Třeba chce předvést svou transparentnost, takže Starostové a nezávislí se nakonec rozhodli, že vrátí část podezřelých sponzorských darů z Kypru…

Podle mě se jedná pouze o „z nouze ctnost“, protože viděli, jak moc jim to u voličů škodí, a že když tak budou pokračovat, můžou to zabalit.

Realita je taková, že kauza nekončí, protože nadále skrývají, kdo jsou koncoví majitelé neprůhledných firem, které je sponzorují, a z jaké činnosti tyto peníze pocházejí. Ptejme se též, co za těmito dary stálo, zda za tím nebyly nějaké protislužby a podobně. Je šokující, že jeden z dárců je nadále trestně stíhaný.

Člověk z takovéto strany, předseda STAN a ministr vnitra Vít Rakušan, spojovaný s takovými záležitostmi, by podle mě neměl být ministrem vnitra. A premiér Fiala, místo aby situaci s koaličním partnerem vyřešil, tak bázlivě mlčí... To není dobrý signál...

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když už mluvíme o STAN, nemůžeme nezmínit bizarní kauzu americké stáže poslance Farského, který původně chtěl poslancovat z Oregonu na dálku, tvrdil, že mu takový postup posvětili premiér i jeho morální maják Petr Pithart. Pak se ukázalo, že je vše zcela jinak. A nakonec musel rezignovat na poslanecký mandát...

Pozor, až po obrovském dlouhém tlaku veřejnosti. Ve STAN viděli, jak moc jim to škodí ve veřejném mínění. Lidé viděli, že Farský a STAN je podvedli, protože již před volbami vedení STAN vědělo, že Farský po volbách odjede dlouhodobě do USA a nebude schopen práce poslance.

A teď je na řadě předseda Pirátů Ivan Bartoš, který také podvádí občany, jelikož Piráti mají jasně v kodexu, který slíbili občanům, zakázánu kumulaci funkcí člena vlády a poslance.

Ivan Bartoš v rozporu s kodexem Pirátů kumuluje tři, opakuji, tři funkce najednou – je poslancem, ministrem a místopředsedou vlády. Bartoš by měl okamžitě položit funkci poslance nebo ministra a místopředsedy vlády a přestat podvádět lidi! Bartoš to ale v rozporu s předvolebními sliby udělat nechce, protože Pirátům se zalíbily funkce a teplá korýtka a sosají z veřejných peněz plnými doušky.

Vládní koalici ale představují nejen ministři, ale třeba i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Po jejích slovech o premiérovi Maďarska jste považoval za nutné napsat omluvný dopis a od předsedkyně Poslanecké sněmovny se jako poslanec  distancovat. Proč jste se rozhodl k takovému kroku, který také není v mezinárodních vztazích zrovna obvyklý?

Omluvil jsem se v něm maďarskému národu, respektive maďarskému parlamentu, za nepřátelské výroky předsedkyně Sněmovny Pekarové Adamové vůči Maďarům. Předsedkyně Sněmovny Pekarová Adamová svou roli jednoho z nejvyšších ústavních činitelů nezvládá. Svými nepřátelskými výroky vůči Maďarům se pouze snaží rozvrátit vztahy v rámci V4 a dostat nás do područí Bruselu a Berlína.

Ve středu mi volal maďarský velvyslanec, který mluvil přímo s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártóem. Ten mě osobně pozdravuje a pozval mě do Budapešti k osobnímu setkání právě na základě mého dopisu. To mě těší, protože podporujeme Maďarsko v jeho obraně suverenity a tradičních hodnot proti diktátu Bruselu a podporujeme středoevropskou spolupráci v rámci Visegrádu plus.

Pekarová Adamová je předsedkyní zcela marginální a v mnoha ohledech extremistické politické strany TOP 09 – a do funkce předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se dostala pouze shodou okolností a v rozporu s dosavadními parlamentními zvyklostmi, a proto nemohla být připravena vzít na sebe zodpovědnost třetího nejvyššího ústavního činitele České republiky.

I to je zřejmě jeden z důvodů, proč si paní Pekarová Adamová zatím ne zcela jasně uvědomuje, jaké důsledky může mít každý její výrok, což platí tím spíše o výroku, jímž je dehonestován premiér země, která nám je spojencem, a člověk a politik, jenž svým odporem proti totalitě prokázal svoji odvahu a demokratické smýšlení v době, kdy sama paní předsedkyně byla ještě v předškolním věku.

Do této naší aktivity se mohou zapojit i občané, stačí si na webu SPD stáhnout, vytisknout a podepsat vzor výše uvedeného dopisu a poslat na maďarské velvyslanectví.

Dopisy do ciziny jsou v poslední době vůbec vaše parketa. Také jste přes srbské velvyslanectví psal tenistovi Novaku Djokovičovi, co vás k tomu vedlo?

Poblahopřál jsem mu k alespoň částečnému vítězství nad byrokracií a covidovou hysterií. To, že se odmítá podvolit a hysterii nepodlehl, je také příklad pro nás lidi celé planety, kteří chtějí žít normálně, pro lidi, kteří odmítají podvolit se farmaceutické lobby.

To, co se v mnoha zemích světa děje, nemá s bezpečnostními, hygienickými ani zdravotnickými podmínkami nic společného. Je to brutální nátlak na neočkované, aby očkování podstoupili, a je to současně brutální nátlak na svobodu lidí rozhodovat o svém zdraví.

Je to brutální osekávání svobody pohybu, svobody podnikat, svobody se volně pohybovat, ale také už i svobody dýchat čerstvý vzduch. Srbská ambasáda mi slíbila, že můj dopis Novakovi předají.

Tématem, ve kterém se dost změní, je školství. Nejenže ministr Gazdík (STAN) chce do škol poslat psychology, ale EU navíc prosazuje, aby se děti od nejranějšího věku maximálně učily o změně klimatu a o nezbytnosti „zelené transformace“. Nemáte obavy, že se z výuky o přírodě stane propagace jedné politické doktríny?

Šílený plán Evropské unie s názvem Green Deal (Zelený úděl) již vidí lidé v praxi na svých peněženkách, jelikož kvůli tomu dochází ke strmému zdražování energií a tím i potravin a všeho dalšího. A Fialova vláda k tomu jen servilně mlčí a odmítá situaci řešit a vyřešit.

A teď navíc vidíme, že Evropská unie požaduje po státech, aby zavedly pokřivenou zelenou klimatickou propagandu a indoktrinaci do škol.

Je očividné, že EU podniká hlubokou společenskou transformaci, která totálně změní ekonomiku i společnost ve prospěch totalitní zelené ideologie. Klima-hysterická propaganda EU má dětem vymývat mozky i v českých školách. Výuka o změně klimatu by se nově mohla zařadit do rámcových vzdělávacích programů.

Podporuje to ministr školství Petr Gazdík ze STAN. Spíše si myslím, že by bylo dobré děti učit, jak způsob boje EU proti emisím CO2 extrémně zdražuje elektřinu a vlastně všechny produkty. Vidíme, že Zelený úděl nabývá znaků totalitární ideologie.

Každý totalitarismus usiluje o hloubkovou indoktrinaci a začíná už u těch nejmenších. Musíme odejít z EU, nebo nás Brusel zničí masovou imigrací, sluníčkářskou totalitou a šíleným Zeleným údělem!

Hnutí SPD prosazuje ochranu přírody, ale rozumnou formou, a nikoli na základě diktátu z Bruselu a z Berlína. Plány musí být na základě reálných možností české ekonomiky a našich občanů.

Evropská unie stále čelí přílivu migrantů, ale nikomu už to po těch letech nepřijde pozoruhodné. Téma se stává zajímavým, jen když v Polsku pohraničníci plní svou úlohu a brání vstupu neznámých osob na území EU, jinak se o tématu skoro nepíše...

Ale pane redaktore, to, že se o tom nepíše, neznamená, že tento obrovský problém přestal existovat. Migranti nadále proudí v tisících do Evropy. Důvodem je vstřícná azylová politika EU, kterou podporuje i nová Fialova vláda. Naposledy tento měsíc znásilnil afghánský migrant jednu českou dívku v Karlových Varech a druhou ženu pobodal. Policie ho dopadla a zatkla.

Ve světle této události je šílené, že nový ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) po setkání s ředitelem české neziskové organizace pro podporu migrace Martinem Rozumkem řekl, že bude podporovat migraci do České republiky z afrických a blízkovýchodních států. S tím SPD zásadně nesouhlasí. Hnutí STAN pracuje přímo proti naší bezpečnosti a proti zájmům našich občanů, kteří si tyto migranty v naší republice nepřejí.

Koukal jsem na statistiky. Například švédský deník Dagens Nyheter analyzoval statistiku 432 lidí, kteří byli od ledna 2017 do srpna 2021 ve Švédsku zatčeni, obviněni nebo odsouzeni za vraždu nebo pokus o ni a za vraždu nebo pokus o ni střelnou zbraní.

Osoby nešvédského původu jsou zjevně nadměrně zastoupeny. 85 % podezřelých a odsouzených se narodilo v jiné zemi nebo mělo alespoň jednoho zahraničního rodiče. Většina pachatelů nedokončila základní školu a mnoho z nich pochází z rodin s kriminálním původem.

Analýza deníku ukazuje, že většina pachatelů střelby, 62 %, pochází ze Středního východu nebo z Afrického rohu (Somálsko, Eritrea, Etiopie). Patří mezi ně imigranti z Iráku, Sýrie, bývalé Jugoslávie a Turecka. 89 procent z nich dorazilo do Švédska před rokem 2010.

Připomínám, že švédská veřejnoprávní stanice SVT v roce 2018 uvedla, že spočítala všechny odsouzené pachatele znásilnění za posledních pět let a roztřídila je podle země jejich původu. A výsledek? Celkem 58 procent z nich se narodilo v zahraničí…

Jen v době vrcholící přistěhovalecké vlny přijala tato skandinávská země v roce 2015 přes 160 tisíc azylantů, spolu s Německem nejvíc z celé Evropy.

A též nezapomínejme, že více než polovinu znásilnění ve Švédsku páchají imigranti! Konzervativní noviny upozornily, že respektovaný (a recenzovaný) časopis Forensic Science Research publikoval 22. února loňského roku studii, která zkoumala případy znásilnění mezi lety 2000 a 2015 ve Švédsku, které je známé vysokým počtem znásilnění způsobených imigranty.

Autoři využili informace z registru trestných činů, kde zahrnuli všechny útočníky mezi 15 a 60 lety obviněné ze znásilnění. Z dalších úředních statistik získali informace o předchozím kriminálním chování, drogové závislosti, psychickém stavu pachatelů.

Celkem šlo o 3039 zločinců, z nichž skoro šedesát procent (přesně 59,3 %) byli cizinci. Skoro polovina (47,8 %) se narodila mimo Švédsko!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…