Okamura: Fialova vláda, že je česká? Nemyslím si. Tady je pár čísel. Šílené

24.04.2022 13:53 | Rozhovor

Lídr hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal svůj soudní spor s europoslancem Tomášem Zdechovským a jeho bývalým kolegou Pavlem Svobodou (oba KDU-ČSL). Okamura vysvětlil, jak to s rozsudkem bylo ve skutečnosti. Věnuje se i krokům Fialovy vlády a poměřuje, kolik peněz se dává na české občany a kolik pomoci teče pro uprchlíky z Ukrajiny. Došlo i na slova o přátelství s Marine Le Pen, která se dnes může stát francouzskou prezidentkou.

Okamura: Fialova vláda, že je česká? Nemyslím si. Tady je pár čísel. Šílené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ve čtvrtek proběhl soud mezi vámi a europoslancem Zdechovským z KDU-ČSL. Jak hodnotíte výsledek?

Soud ZAMÍTL nároky žalobců a zároveň europoslanců Zdechovského a Svobody z KDU-ČSL, abych se jim omluvil skrze televizi, noviny a na půdě Poslanecké sněmovny a rozhodl tak, že mám na svém FB profilu uveřejnit, že pro sankce vůči České republice nehlasovali. Nadále tedy platí, jak už jsem říkal, že oba pánové hlasovali PRO to, aby Česká republika a další země EU přijaly odpovědnost za přesidlování a přijímání uprchlíků. Šlo o migranty z Blízkého východu. A teď se Zdechovský zoufale vzteká a uráží mě, jemu nakloněná média překrucují, jelikož soud nedopadl, tak, jak si přáli. Podle mého názoru je jejich hlasování ohledně migrantů proti zájmům České republiky.

Europoslanec od lidovců Zdechovský je podle veřejných informací pěkný vykuk. „Chlubil se, že chrání peníze Čechů. Před lety však Zdechovský špinavé kšefty obhajoval“. „Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) ještě před pár lety pracoval pro společnost, která doslova obrala o peníze desítky lidí“. To jsou titulky článků v médiích. Konkrétně šlo o půjčky. Na půjčkách by nemuselo být nic špatného, kdyby u firmy, kterou zastupoval Zdechovský, vše neobsahovalo jeden „drobný háček“, který lidem peníze z kapsy pouze vytáhl, než aby jim jakoukoliv půjčku zajistil. Případem se zabýval i pořad ČT Černé ovce, který natáčel i se Zdechovským, jenž podivné praktiky společnosti CPE Credits of Private Equity, a. s. obhajoval. CPE si u svých klientů vyžádala poplatek za zprostředkování půjčky, lidé firmě zaplatili, ale přesto se nikdy své půjčky nedočkali.

Premiér Petr Fiala se na facebooku pochlubil, že vláda od začátku roku k lidem nasměrovala 74 miliard…

A komu? Premiér Fiala záměrně oblbuje lidi. Zákonná valorizace důchodů kvůli inflaci je ze zákona povinná, takže to není rozhodnutí vlády. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by něco od vlády na základě jejího rozhodnutí dostal. Lidem se jen všechno zdražuje a Fialova vláda odmítá zdražování řešit.

Je absolutně šílené, že místo pomoci našim občanům vláda letos navýšila o několik miliard platbu do Evropské unie. K čemu je lidem EU, když nebudou mít ani na základní životní potřeby? Poslanecký klub SPD minulý měsíc navrhl ve Sněmovně vládou navrhované navýšení platby do EU o miliardy korun změnit na pomoc lidem se zdražováním. Poslanci vládní koalice ale návrh SPD hlasováním zamítli. A teď i voliči vládní koalice vidí na svých peněženkách výsledek…

Navíc dala vláda již 54 miliard na integraci Ukrajinců a tyto výdaje nadále strmě porostou, a nově jim umožnila využívat i sociální byty. Chtějí, aby tady Ukrajinci už zůstali, na což ale nemá naše republika ani peníze ani kapacitu. Proč vláda neumožní využívat sociální byty také českým mladým rodinám a dalším našim potřebným lidem, kteří shánějí levné bydlení?

Pan premiér sám sebe usvědčil z toho, že na české občany kašle a že vláda Petra Fialy se chová, jako by to spíše byla exilová vláda Ukrajiny, a nikoliv vláda našich občanů. Stará se o Ukrajince, ale ne o české občany. Takže na pomoc několika stovkám tisíc uprchlíků z Ukrajiny jde za necelé dva měsíce 54 miliard korun, ale na pomoc více než deseti milionům českých občanů od ledna jenom 74 miliard? To je poněkud nepoměr, že…

Jaké vidíte konkrétní problémy českých občanů?

Největším současným plošným problémem je zdražování energií, potravin, pohonných hmot, bydlení a všeho dalšího. Hnutí SPD již několik měsíců z opozice navrhuje, aby vláda snížila daně na tyto komodity, tak jako to udělaly okolní státy, proto je například v Polsku levněji než u nás. Na druhé straně je potřeba škrtnout peníze solárním baronům, politickým neziskovkám a ukončit zneužívání dávek nepřizpůsobivými a tyto peníze přesměrovat právě na řešení zdražování. Vláda Petra Fialy na to ale úplně kašle. A teď chce ještě ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) rušit lidem slevové akce v supermarketech. Přitom Potravinářská komora varuje, že během krátké doby dojde ke zdražení potravin až o 30 %.

Myslím, že nazrál čas na to, aby vláda podala demisi. Oni se ale drží jak klíšťata. Ve středu dokonce vláda nepochopitelně zasedala v luxusním zámku Štiřín a jen občerstvení placené z veřejných peněz vyšlo na téměř čtvrt milionu korun! Takže vláda vyzývá lidi, aby se uskromnili, ale sami jsou ponořeni hluboko v korytech. To je fakt nehorázné! Vláda káže vodu, ale pije víno.

Například matky samoživitelky anebo lidé, kteří jsou zdravotně postižení, dlouhodobě bezvýsledně čekají na byty, ale přednost dostávají imigranti, jejichž příchod je současně stále podporován také nabídkou bezplatné dopravy lůžkovými vlaky ze Lvova. Pomoc státu civilním osobám ohroženým válkou pokládáme za správnou, ale měla by být přiměřená a časově omezená, a ne na úkor českých občanů. Také veřejnoprávní Česká televize se vytrvale věnuje hlavně konfliktu na Ukrajině a situaci imigrantů, jako by žádné jiné problémy v naší společnosti v současné době neexistovaly.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…