Okamura: Fialova vláda, že je česká? Nemyslím si. Tady je pár čísel. Šílené

24.04.2022 13:53 | Rozhovor

Lídr hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal svůj soudní spor s europoslancem Tomášem Zdechovským a jeho bývalým kolegou Pavlem Svobodou (oba KDU-ČSL). Okamura vysvětlil, jak to s rozsudkem bylo ve skutečnosti. Věnuje se i krokům Fialovy vlády a poměřuje, kolik peněz se dává na české občany a kolik pomoci teče pro uprchlíky z Ukrajiny. Došlo i na slova o přátelství s Marine Le Pen, která se dnes může stát francouzskou prezidentkou.

Okamura: Fialova vláda, že je česká? Nemyslím si. Tady je pár čísel. Šílené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ve čtvrtek proběhl soud mezi vámi a europoslancem Zdechovským z KDU-ČSL. Jak hodnotíte výsledek?

Soud ZAMÍTL nároky žalobců a zároveň europoslanců Zdechovského a Svobody z KDU-ČSL, abych se jim omluvil skrze televizi, noviny a na půdě Poslanecké sněmovny a rozhodl tak, že mám na svém FB profilu uveřejnit, že pro sankce vůči České republice nehlasovali. Nadále tedy platí, jak už jsem říkal, že oba pánové hlasovali PRO to, aby Česká republika a další země EU přijaly odpovědnost za přesidlování a přijímání uprchlíků. Šlo o migranty z Blízkého východu. A teď se Zdechovský zoufale vzteká a uráží mě, jemu nakloněná média překrucují, jelikož soud nedopadl, tak, jak si přáli. Podle mého názoru je jejich hlasování ohledně migrantů proti zájmům České republiky.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84644 lidí

Europoslanec od lidovců Zdechovský je podle veřejných informací pěkný vykuk. „Chlubil se, že chrání peníze Čechů. Před lety však Zdechovský špinavé kšefty obhajoval“. „Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) ještě před pár lety pracoval pro společnost, která doslova obrala o peníze desítky lidí“. To jsou titulky článků v médiích. Konkrétně šlo o půjčky. Na půjčkách by nemuselo být nic špatného, kdyby u firmy, kterou zastupoval Zdechovský, vše neobsahovalo jeden „drobný háček“, který lidem peníze z kapsy pouze vytáhl, než aby jim jakoukoliv půjčku zajistil. Případem se zabýval i pořad ČT Černé ovce, který natáčel i se Zdechovským, jenž podivné praktiky společnosti CPE Credits of Private Equity, a. s. obhajoval. CPE si u svých klientů vyžádala poplatek za zprostředkování půjčky, lidé firmě zaplatili, ale přesto se nikdy své půjčky nedočkali.

Premiér Petr Fiala se na facebooku pochlubil, že vláda od začátku roku k lidem nasměrovala 74 miliard…

A komu? Premiér Fiala záměrně oblbuje lidi. Zákonná valorizace důchodů kvůli inflaci je ze zákona povinná, takže to není rozhodnutí vlády. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by něco od vlády na základě jejího rozhodnutí dostal. Lidem se jen všechno zdražuje a Fialova vláda odmítá zdražování řešit.

Je absolutně šílené, že místo pomoci našim občanům vláda letos navýšila o několik miliard platbu do Evropské unie. K čemu je lidem EU, když nebudou mít ani na základní životní potřeby? Poslanecký klub SPD minulý měsíc navrhl ve Sněmovně vládou navrhované navýšení platby do EU o miliardy korun změnit na pomoc lidem se zdražováním. Poslanci vládní koalice ale návrh SPD hlasováním zamítli. A teď i voliči vládní koalice vidí na svých peněženkách výsledek…

Navíc dala vláda již 54 miliard na integraci Ukrajinců a tyto výdaje nadále strmě porostou, a nově jim umožnila využívat i sociální byty. Chtějí, aby tady Ukrajinci už zůstali, na což ale nemá naše republika ani peníze ani kapacitu. Proč vláda neumožní využívat sociální byty také českým mladým rodinám a dalším našim potřebným lidem, kteří shánějí levné bydlení?

Pan premiér sám sebe usvědčil z toho, že na české občany kašle a že vláda Petra Fialy se chová, jako by to spíše byla exilová vláda Ukrajiny, a nikoliv vláda našich občanů. Stará se o Ukrajince, ale ne o české občany. Takže na pomoc několika stovkám tisíc uprchlíků z Ukrajiny jde za necelé dva měsíce 54 miliard korun, ale na pomoc více než deseti milionům českých občanů od ledna jenom 74 miliard? To je poněkud nepoměr, že…

Jaké vidíte konkrétní problémy českých občanů?

Největším současným plošným problémem je zdražování energií, potravin, pohonných hmot, bydlení a všeho dalšího. Hnutí SPD již několik měsíců z opozice navrhuje, aby vláda snížila daně na tyto komodity, tak jako to udělaly okolní státy, proto je například v Polsku levněji než u nás. Na druhé straně je potřeba škrtnout peníze solárním baronům, politickým neziskovkám a ukončit zneužívání dávek nepřizpůsobivými a tyto peníze přesměrovat právě na řešení zdražování. Vláda Petra Fialy na to ale úplně kašle. A teď chce ještě ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) rušit lidem slevové akce v supermarketech. Přitom Potravinářská komora varuje, že během krátké doby dojde ke zdražení potravin až o 30 %.

Myslím, že nazrál čas na to, aby vláda podala demisi. Oni se ale drží jak klíšťata. Ve středu dokonce vláda nepochopitelně zasedala v luxusním zámku Štiřín a jen občerstvení placené z veřejných peněz vyšlo na téměř čtvrt milionu korun! Takže vláda vyzývá lidi, aby se uskromnili, ale sami jsou ponořeni hluboko v korytech. To je fakt nehorázné! Vláda káže vodu, ale pije víno.

Například matky samoživitelky anebo lidé, kteří jsou zdravotně postižení, dlouhodobě bezvýsledně čekají na byty, ale přednost dostávají imigranti, jejichž příchod je současně stále podporován také nabídkou bezplatné dopravy lůžkovými vlaky ze Lvova. Pomoc státu civilním osobám ohroženým válkou pokládáme za správnou, ale měla by být přiměřená a časově omezená, a ne na úkor českých občanů. Také veřejnoprávní Česká televize se vytrvale věnuje hlavně konfliktu na Ukrajině a situaci imigrantů, jako by žádné jiné problémy v naší společnosti v současné době neexistovaly.

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Fialova vláda přitom stále odmítá plošnou pomoc českým občanům se zdražováním s tím, že je proti plošným opatřením a proti plošné finanční pomoci, ale, jak vidíme, to platí pouze pro české občany, jelikož na Ukrajince se to evidentně nevztahuje, protože pomoc Ukrajincům je plošná bez ohledu na to, z jakých společenských vrstev anebo ze kterých částí Ukrajiny přicházejí.

Vláda se vůbec nestará o naše slušné a pracující občany a o lidi, kteří si svoji nouzi nezpůsobili sami. Přitom již 30 % všech českých domácností je kvůli nečinnosti vlády Petra Fialy existenčně ohroženo zdražováním a o 40 % stoupl počet nových exekucí. Za celou situaci, ve které se ocitají naši občané, nese plnou odpovědnost současná vláda Petra Fialy, protože odmítá situaci řešit a nechce pomáhat českým občanům. V médiích i mezi lidmi se objevuje nový termín „Fialova drahota“.

Proč se, podle vás, vláda Petra Fialy chová, jako by to byla vláda ukrajinská?

Díky nouzovému stavu vláda užívá veřejných prostředků takřka bez kontroly ve prospěch Ukrajinců, ale zároveň tím zastírá svou absolutní neschopnost řešit naléhavé problémy českých občanů. V tuto chvíli jsou náklady vynaložené na integraci Ukrajinců kolem 54 miliard korun, a ještě porostou. Současná vláda schválila zvýšení rozpočtu ministerstva školství o 5,2 miliardy korun na začlenění nových ukrajinských žáků a studentů od mateřských škol až po střední školy. Dále vláda dne 6. dubna v utajeném režimu rozhodla o uvolnění dalších 4,6 miliardy korun z vládní rozpočtové rezervy pro účely zvládnutí uprchlické krize z Ukrajiny. Například 1,4 miliardy má ministerstvo školství využít na adaptační aktivity. Vnitro zase může použít až 350 milionů na podporu integrace a adaptace cizinců na lokální úrovni. Úřad vlády má dalších 100 milionů korun na vytvoření a realizaci komunikační strategie pro řešení pomoci občanům Ukrajiny. A já se ptám, bude mít vláda také někdy něco pro naše občany?

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula před několika týdny na CNN Prima News vážně tvrdil, že dříve lidé jedli méně a také dokázali přežít (pořad 360 stupňů, CNN Prima News 22.3.). Co na tento způsob argumentace říci? Také Markéta Pekarová Adamová tvrdí, že si lidé doposud žili nad poměry a musí se smířit s tím, že jim životní úroveň klesne. Měli by se s tím lidé prostě smířit, jak jim doporučuje předsedkyně Poslanecké sněmovny?

Předsedkyně vládní TOP 09 Pekarová Adamová vyzývá občany k úsporám, ale sama si za veřejné peníze užívá každý den luxusu plnými doušky v novém státním BMW sedmičkové řady za miliony. Já když jsem byl ve vedení Sněmovny, tak jsem jako jediný jezdil na základě svého rozhodnutí ve škodovce, a také jsem měl možnost jezdit v BMW. Pekarová Adamová vysává veřejné peníze úplně na drť, nechává si ve Sněmovně nosit od číšníka jídlo k sobě do kanceláře se stříbrným poklopem. Ani neobědvá v jídelně s poslanci dole. Strašné pokrytectví.

Vládní představitelé si rozdávají ministerské posty a trafiky, které stojí občany spoustu peněz. Kdyby EU a vláda Petra Fialy, která EU podporuje, nepřišla s Green Dealem (Zelený úděl), kdybychom kvůli EU nemuseli povinně posílat naši levně vyrobenou energii na energetickou burzu EU v Lipsku, což způsobuje extrémní zdražení energií a všeho, občané by se prakticky nemuseli tolik uskromňovat. A teď Fialova vláda svádí všechno jen na válku na Ukrajině, aby se vymluvili ze svých chyb a neschopnosti. Máslo na hlavě má samozřejmě i bývalá vláda Andreje Babiše, který také EU servilně podporuje.

Úřad vlády rozjel web „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“, kde mimo jiné občanům vysvětluje, že „nahlásit dezinformaci není práskačství“ a přikazuje jim „upozorni“ a „neváhej nahlásit“. Co říkáte na to, že zde Úřad vlády, která odvozuje důvěru od této Poslanecké sněmovny, komunikuje s voliči tímto způsobem?

To je opravdu šílené. Probudili jsme se do padesátých let. Samozřejmě, že jde o práskačství. Vláda chce za každou cenu rozdělit společnost a vykopat příkopy mezi lidmi. To už lidé nesmí ani projevit svůj názor, aby je někdo nenapráskal? Vláda Petra Fialy, která měla před volbami plná ústa obhajoby svobod a demokracie, nám zavádí totalitní diktaturu a chce vyvolat atmosféru strachu, aby všichni drželi ústa a krok. Jediné povolené názory mají být ty, které jsou v souladu s pohledem vlády a EU. Na uvedených vládních stránkách jsou odkazy i na politické neziskovky napojené na George Sorose.

Také připomínám, že vláda Petra Fialy usiluje v rozporu s Ústavou ČR o prosazení cenzury pod záminkou boje proti „dezinformacím“. Cenzuru mají dokonce provádět vybrané neziskové organizace a poskytovatelé služeb na internetu. Ministři Blažek (ODS) a Rakušan (STAN) proto připravují návrh zákona, který by měl obejít Ústavu ČR, konkrétně článek 17 Listiny základních práv a svobod, podle níž je cenzura nepřípustná. Pokud si vláda uzurpuje právo určovat, co se smí, a co se nesmí říct, a který názor je ten jediný správný, tak to není svoboda slova, ale diktatura. Proto vládní pětikoalice, ale i hnutí ANO, odmítají zákon o referendu, který navrhuje SPD. Oni chtějí ovládat na maximum všechny lidi. Hnutí SPD bude vždy bojovat za svobodu a demokracii.

Máme v tomto směru z nedávných dnů jeden konkrétní zážitek z Prahy 6, kde byla učitelka vyhozena z práce kvůli výkladu o Ukrajině, který byl shledán jako dezinformační. Mají se tedy občané v této zemi obávat prezentovat své názory?

Ten případ podrobněji neznám. Obecně si myslím, že by ve škole neměly být děti krmeny propagandou z jakékoli strany, ale měly by získávat vědomosti. Měla by být umožněna názorová pluralita. Ale vidíme, že vláda prosazuje jednostrannou propagandu. Škola by se měla odpolitizovat a do dětí by se měla přestat cpát prounijní neomarxistická propaganda. Například vlastenectví a láska k vlasti není přece nic špatného. Ten, kdo nemiluje Evropskou unii, přece není protievropský ani špatný. Evropa a Evropská unie není to samé, i když mezi tyto dva pojmy dávají eurohujeři schválně rovnítko, přestože tomu tak není. 

Vláda se tento týden rozhodla monitorovat marže obchodníků s potravinami, na které vaše hnutí upozorňovalo už v minulosti. Jste tedy spokojeni?

Konečně vláda vyslyšela naše volání. Je to krok správným směrem, ale zdaleka není dostačující.

Uplatnili byste nějaké další kroky k zajištění dostupných potravin?

Ano. Vždyť jsme k tomu předkládali zákon, proti kterému právě strany demobloku brojily! Prosazovali jsme podporu českým potravinám a českým zemědělcům, aby Česká republika byla soběstačná v potravinách, které zde lze vyprodukovat na našem území. Protitlak globalistů byl ale silnější, a zákon nakonec schválen nebyl. Bohužel tedy musíme nadále základní potraviny dovážet – a na naší úrodné půdě stojí kvůli probruselským politikům solární elektrárny, montovny nebo se pěstuje řepka...

Také vyzýváme vládu, aby okamžitě snížila daně u základních potravin, energií a pohonných hmot či aby zastropovala jejich ceny, jako to udělaly okolní státy, a aby vláda omezila vývoz obilí z ČR, jinak lidé nebudou mít “ani na chleba”. Například Polsko již od února snížilo DPH na potraviny na nulu, proto je tam levněji. Fialova vláda svojí nečinností přichází naše občany pěkně draho, a to doslova.

Vláda Petra Fialy objednala desítky milionů vakcín proti koronaviru, které míří do České republiky. V letošním roce to je 17,1 milionů a v příštím roce dalších 10,8 milionů dávek…

To vše v době, kdy onemocnění koronavirem trvale klesá a již v podstatě neplatí žádná omezující protiepidemická vládní opatření. Dovážené množství vakcín vysoce přesahuje skutečnou potřebu. Vláda Petra Fialy nechce nepotřebné dodávky odmítnout a raději za ně vyplýtvá z veřejných peněz v letošním a příštím roce až 9 miliard korun a následně vakcíny daruje do zahraničí! Přitom Polsko již nepotřebné vakcíny nasmlouvané Evropskou komisí odmítlo a nebude za ně platit.

Celkově tedy zaplatí náš stát za vakcíny v letošním a příštím roce celkově cenu v rozpětí 5,5 – 9 miliard korun! Dodáváme, že zcela zbytečně. I kdyby se nechali všichni občané České republiky naočkovat třetí dávkou, tak je evidentní, že vakcín je dovážen velký nadbytek a časem se znehodnocují. Ministerstvo zdravotnictví proto zvažuje, že by je darovalo dalším zemím. Pro hnutí SPD je tento krok plýtváním peněz daňových poplatníků a požadujeme vyvození jasné odpovědnosti za tento nákup ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09).

Dnes proběhne druhé kolo francouzských prezidentských voleb. Je známo, že Marine Le Pen je vaší dlouholetou přítelkyní. Pozvala vás k sobě do volebního štábu, abyste spolu sledovali výsledek?

Ano, samozřejmě mě pozvala, budu v neděli večer v Paříži s Marine v jejím volebním štábu. Moc jí držím palce. Je nejen mojí dlouholetou přítelkyní, ale také partnerkou SPD v evropské vlastenecké frakci. Andrej Babiš řekl, že doufá, že prezidentské volby ve Francii vyhraje Emmanuel Macron, jelikož je to podle Andreje Babiše nejlepší evropský politik. Já na to říkám, že si nepřeji vítězství proimigračního, asociálního, globalistického a probruselského Macrona, ale naopak si přeji vítězství protiimigrační, sociálně citlivé a vlastenecké Marine Le Pen. Na tomto postoji je zcela ukázkově vidět programový rozdíl mezi SPD na straně jedné, a Babišovým ANO a vládní pětikoalicí Petra Fialy na straně druhé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…