Pavel Novotný: Omezit pravomoci Zemana, ať musí držet hubu, dědek! SPD čeká propad. Putin je šmejd a Asad ať visí. A Babiš...

30.04.2018 20:04

Prezident Zeman, Bašár Asad, Adriana Krnáčová, Vladimir Putin, Tomio Okamura a Andrej Babiš. To jsou „terče“ podnikatele, komunálního politika a syna slavného otce Pavla Novotného. Ten v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz vyzval k omezení pravomocí Miloše Zemana.

Pavel Novotný: Omezit pravomoci Zemana, ať musí držet hubu, dědek! SPD čeká propad. Putin je šmejd a Asad ať visí. A Babiš...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Vláda s podporou KSČM, případně s podporou Okamury... To asi není něco, co by vás těšilo. Jak sledujete snahu Andreje Babiše dát dohromady vládu, která bude mít důvěru Sněmovny?

Pan Babiš žije v paralelním vesmíru, kde se lídr vítězné strany ve volbách stává jakýmsi superbohem s průkazkou na beztrestnost a nemusí se bavit o ničem s nikým. Dvakrát ho nemusím, ale pokud jsem na něm viděl něco pozitivního, pak jsem ho považoval za schopného, tvrdého vyjednavače, abych za poslední půlrok zřel, že se Babiš chová jak malý Jarda a k tomu celou hru hraje, jak říkáme v pokerových kruzích tzv. bez plánu. Je fascinující pozorovat, jak za půl roku nevyjedná nic a nakonec si ho mažou na chleba sociální demokraté s komunisty, přičemž on stále vykřikuje, že za to mohou strany, které skočily na účelovku s Čapákem, a Kalousek, který může za všechno. Ó, kéž by u nás vládla ODS, Kalousek byl ministr financí a Andrej Babiš se věnoval čachrům s řepkou a kuřaty. I když jedno bych mu chtěl přičíst k dobru, byť to neudělal z čiré dobroty – nepustil a nepustí k lizu Okamuru. To je nesmírně důležité. Bude to mít vliv na zásadní propad SPD v dalších volbách. Díky bohu, že v Evropě se spolupráce s krajní pravicí prostě nenosí.

Položte Pavlu Novotnému dotaz:

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Anketa

Myslíte si, že si v naší zemi může obyčejný člověk poctivou prací vydělat na slušné živobytí?

14%
86%
hlasovalo: 13627 lidí

Co by měl Babiš dělat jinak?

Probudit se. Uznat, že jestli kromě emigrace na druhou polokouli může udělat něco státotvorného, pak je to rezignace na své umanuté lpění na postu předsedy vlády. Od rána do večera pindá, že strany „demokratického bloku“ s ním jednat nechtějí, a tak musí otevírat náruč socanům a rudým košťatům, budu pane redaktore, říkat KSČM rudá košťata, nevadí-li vám to, jak jinam jim mám říkat potom, co se spoluprací s velkokapitalistickým vykořisťovatelem navždy zpronevěřili všem svým ideálům a i poslednímu bolšánovi v suterénu strany Vojta Filip vysvětlil, že o ideály už tu dávno nejde.

Já si myslím, že KSČM měla být dávno mimo zákon, kreténi by neměli mít volební právo, tím by se vyřešila volitelnost SPD, a Andrej Babiš by měl dostat pět let za dotační podvod a rok navíc za lhaní ohledně své minulosti. Nic z toho se ale nestane. A kdo ví, jestli se stane zázrak a socani v tom Babiše nakonec přes veškerou snahu vymáchají, taky můžeme mít brzy Vojtu Filipa ministrem zahraničí a Okamuru školství. Ale co, Slavia je před Spartou, děti mám zdravé a čtenáři ParlamentníchListů naštěstí ve vládě nebudou, takže je pořád ten svět ještě v pořádku.

Co naše země vlastně potřebuje od své vlády? Co je u nás potřeba změnit, předělat, zařídit?

Naše země potřebuje vládu, která bude skutečně makat, prosazovat primárně zájmy voličů a České republiky, nikoli Andreje Babiše a hlavně… Naše země potřebuje, aby skutečná vláda vůbec byla. Ani to nám Andrej Babiš za půl roku od velkého vítězství nedokázal splnit. A co je u nás třeba změnit? Tak určitě potřebujeme reformu penzijního systému, bylo by dobré zpřehlednit daňový systém a ulehčit život podnikatelům, taky by bylo fajn, kdyby už pan Babiš začal něco dělat s tou byrokracií, se kterou chtěl bojovat a bojuje s ní tak, že státní správa bují a úřední šiml celkově komplikuje lidem život, namísto aby ho ulehčoval.

Také bychom měli omezit pravomoci prezidenta alespoň do doby, kdy bude naživu ten současný. Já nevím, aby nemohl nic říkat a dělat. To je v pořádku, že je jím Miloš Zeman, však si ho demokraticky zvolila většina a je to i můj prezident. Je, kdyby u toho držel hubu, zejména co se týče zahraniční politiky, víte, aby se člověk nemusel za toho zlomyslného, nesoudného dědka stydět ještě v zahraničí.

Jste ochoten jako pravičák připustit, že někteří občané se nemají nejlépe?

Občané České republiky se mají jako prasata v žitě, a to prosím včetně těch nejchudších. Připouštím, že se řada lidí nemá dobře, líto je mi zejména svobodných maminek a seniorů, kteří nevycházejí, ale pořád žijí v zemi, kde nelze umřít hlady, z kohoutku teče pitná voda, zdravotnictví a vysoké školy jsou zadara, máme jakžtakž fungující vymahatelnost práva a nejsou tu války. To si všimněte, že třeba vaši čtenáři vůbec nevnímají. Ti žijí ve světě, ve kterém je Česko nejhorším místem k žití po Somálsku, a za jejich posrané životy může Kalousek. Pitomci, kteří nechápou, že všichni chudí světa by dali nevím co za to, žít v České republice.

Jsme rozmazlení, jsme zpovykaní, jsme nesoudní, jsme trapní. Já žádný boháč nejsem. Jsem OSVČ a lepím to každý měsíc, jak se dá. Ale jsem šťastný, že moje děti vyrůstají v prosperující zemi v prosperující Evropě, v bezpečí, a když za pár let nebudou existovat SPD, dezinformační weby, Miloš Zeman a Pošta pro tebe, budou to ty nejšťastnější děti na světě. Jen si to vezměte, vnoučata židovského obchodníka, děti chytré maminky a chytrého tatínka, který vede místní sdružení ODS, takže jsou to děti vychovávané v konzervativním a současně tolerantním pohledu na svět a druhé. Nikdo jim nevtlouká do hlavy, že tady pan muslim, je něco horšího než tady bílý Pepík nebo že je třeba mít předsudky proti někomu, kdo je Rom či homosexuál, no prostě takové ty věci, které se poštěstí zejména dětem inteligence.

Neříkejte mi, že se občané nemají nejlépe, vím to, ale zdaleka se nemají nejhůře. Jen rádi remcají, zejména vaši tupí čtenáři jsou na to experti, i když pravda, už jsem si za tu dobu, co mě žádáváte o interview všiml, že jeden čtenář ze sta tady třeba má tu maturitu, prostě to není úplné tele, kterým bych měl zákonitě pohrdat. Ale to je jako s tím Babišem – zatímco Okamuru volí skutečně jen naprostý blbeček nehodný občanského průkazu, tak AB má voliče i mezi inteligencí, prostě i chytrý někdy tu jeho hru neprokoukne. Stane se. Chci tedy pozdravit jedno procento lidí se středním a vyšším vzděláním mezi čtenáři tohoto rozhovoru a rád bych se jich zeptal, co tu dělají. No nic, co tam máme dál, ať neplýtváme časem a vaše publikum se také něco dozví, když už má tu čest číst se mnou rozhovor, ke kterému jsem velkoryse svolil, protože člověk se nemá blbům jen smát, správné je s nimi mluvit a vychovávat je. No, nekruťte hlavou. Dobře, uděláme si malý test. Řeknu deset vesmírných pravd a sledujte ty blby, jak nad tím kroutí hlavou, hele:

  1. Tomio Okamura je inteligentní prospěchář, který obchoduje s xenofobií a předsudky, protože ví, že debilů jsou mraky a nese to velké peníze.

  2. Čapí hnízdo byl dotační podvod a stíhání AB si nikdo neobjednal, prostě zřejmě spáchali s Faltýnkem trestný čin, tak po nich jde policie.

  3. Miloš Zeman je nemocný, starý muž, který ztratil poslední zbytky soudnosti a odpovědnosti a který už není schopen vykonávat mnoho dalších věcí kromě funkce prezidenta.

  4. Česká televize je přes své mouchy nejdůvěryhodnější a nejtransparentnější médium v zemi, a jestli se dá nějakému zpravodajství věřit, pak jejímu.

  5. ParlamentníListy.cz, Aeronet atd. jsou dezinformační média a čtenáři dezinformačních médií by měli být společností vnímáni jako postižení, kterým je třeba pomáhat. Měli by být označeni a měla by jim být poskytnuta stejná péče jako tělesně postiženým a dalším nesoběstačným skupinám obyvatelstva.

  6. Evropská unie potřebuje reformovat, ale Evropa pořád nic lepšího nevymyslela, EU má smysl a že by bylo super z ní vystoupit, je píčovina, za jejíž vyslovení by se mělo střílet.

  7. Miroslav Kalousek byl nejlepší ministr financí, jakého tato země měla, a ještě dnes těžíme z kroků vlády Petra Nečase.

  8. Západ je lepší než Východ a v Moskvě na nás nic pěkného nečeká.

  9. Syrský ekonomický, prosím začerněte to ekonomický, migrant se zlatým ajfounem v ruce má sice technicky jako lidská bytost stejnou cenu jako bílý debil z Ústí poslouchající skupinu Ortel, ale ve skutečnosti je syrský ekonomický migrant pro Českou republiku prospěšnější, protože bude pracovat a bude mít snahu se integrovat, zatímco bílý debil je líný, učit se nechce, zneužívá dávky a na rozdíl od černouška ze Sýrie je to homofobní rasista k ničemu.

  10. Normální člověk, který není kretén, volí ODS, Kalouska, Piráty, Starosty, Zelené, KDU-ČSL nebo Drahoše a je vděčný, že si může mezi normálními stranami ještě vybírat, a vůbec že může jít svobodně volit, a kdyby volil někoho jiného, tak ví, že by se jednou svým dětem nemohl podívat do očí.

Vidíte, pane redaktore? Se všemi deseti body průměrně inteligentní člověk nemůže než souhlasit a podívejte se na vaše čtenáře? Kroutí hlavou, dovolují si dokonce pana Novotného urážet v diskusi pod článkem a najdou se i tací, kteří tam píší, „vždyť on jen provokuje, nereagujme na něj“, to jsou ti největší chudáci. Ti si nemohou připustit, že mé desatero je celé pravdivé, protože by se museli jít zabít. Je hezké, že se mnou děláte občas rozhovor a dáváte jim šanci, pane redaktore, to jsem vás chtěl pochválit, ale oba víme, že je to sisyfovská práce. Vy to děláte jen proto, že pan Novotný a jeho názory vaši čtenáři kvitují mimořádným zájmem, a já to dělám proto, že rozhovory jako globální celebrita se skvělou pověstí prostě neodmítám nikomu, kdo slušně požádá. Zachránit ale vaše čtenáře nemůžu ani já, ani vy. Prostě měli nad kolébkou smůlu na sudičky, nedá se nic dělat.

Miloš Zeman byl inaugurován prezidentem a nezdá se, že by se „zklidnil“ nebo „brzdil“, jak někteří doufali. I nadále má legraci z novinářů i politiků některých sněmovních stran. Změnilo se něco na vašem vnímání Zemana?

Víte co? Já byl přesvědčen, že trošku přibrzdí. A když jsem zřel, že naopak pojede úplně bez brzd, tak jsem si řekl dobře, ale Nejedlého s Mynářem vyhodí, je čas a jeho kritici by měli o argument méně. A nic. Miloš Zeman je neponaučitelný, zlý, pomstychtivý a bohužel inteligentní ješita, a to je strašná kombinace. On chce zemřít na trůnu. Václav Havel, vůbec největší Čech, jaký kdy žil, na trůnu nezemřel, a přesto se na jeho pohřeb slétly zásadní politické osobnosti demokratického světa. Až odejde do věčných lovišť Miloš Zeman, přiletí jen nasraný Lavrov a velvyslanec Severní Koreje pošle soustrastný telegram.

A propos, jak jste vůbec přijal jeho inaugurační projev, ve kterém se opřel do ČT či Zdeňka Bakaly?

Miloš Zeman měl velmi špatný den a jeho inaugurační projev byl popliváním zbytků důstojnosti, které česká hlava státu měla, a nekonečným utrpením pro všechny normální hosty v sále a příčetné diváky u televizí. Promarněná příležitost být za frajera a promluvit státnicky úměrně tomu, že si letos připomínáme sto let od vzniku Československa. A Bakala? V názoru na Zdeňka Bakalu s Milošem Zemanem zcela souzním, bohužel to ale nepatřilo do inauguračního projevu.

Odešel byste ze sálu tak jako Miroslava Němcová?

Jsem na Mirku pyšný, že odešla jako první, víte, ona je žena pevných morálních zásad, je pro mě symbolem slušnosti a je jednou z osobností, kvůli kterým jsem v časech nejtěžších zkoušek loajality nevystoupil z ODS. Zdali bych sám odešel? Samozřejmě a je mi velice líto, že jsem to nemohl předvést jen proto, že mě ti ignoranti na podobné akce nezvou, i když bych tam coby významný novinář, intelektuál a díky pokerovým úspěchům i sportovec měl samozřejmě být.

Proč tam není můj otec? Proč tam není Radek Banga a proč tam nejsou čelní představitelé iniciativ za boj za práva gayů a lesbiček? Co tam dělá Nejedlý? Nevím, ten zasedací pořádek je tam skutečně šílený. Už aby byl prezidentem Petr Fiala a ministrem spravedlnosti Dominik Feri!

Svět se potýká se situací v Sýrii. Že jste pro přijímání uprchlíků z této válčící země, to čtenáři vědí. Ale jak řešit tamní občanskou válku? Tvrdě situaci vyřešit vojensky, myšleno ze strany Západu? Nebo se dohodnout s Ruskem?

Tvrdý vojenský zásah Západu proti Bašáru Asadovi a jeho režimu. Asada pověsit na kandelábr, prostě jednat s ním jako s vrahem dětí. Dále bičovat v Česku na ulicích všechny kretény, kteří považují zkazky o použití chemických zbraní proti civilnímu obyvatelstvu za dezinformace. Putin za pomoc Asadovi před polní soud. Bašár Asad je zasraný diktátor a vrah a bylo by super, kdyby celou Sýrii zabrali Američané a ukradli tam všechnu ropu. No a co? Nikdo tam nebude vraždit děti a nebude tam trpět civilní obyvatelstvo. Rozumím tomu, že se na Putina bojí západní svět uvalit skutečné sankce za Krym a pomoc Asadovi, ale nikdy nepochopím, proč jsou Asad stejně jako třeba turecká ofenziva proti Kurdům světem „řešeny“ tak laxně. Turci jsou vrazi Kurdů, Asad je vrah dětí, Putin je šmejd, a kdo říká něco jiného, je debil.

Co vlastně všechno děláte pro Jaromíra Soukupa a TV Barrandov? Někteří lidé byli překvapeni, že vy coby „vítač“, odpůrce prezidenta apod. pracujete pro Soukupa.

Pro Jaromíra Soukupa a jeho skupinu jsem několik měsíců pracoval na dílčím projektu jako konzultant a teď už zase pracuji pro někoho jiného. Zajímavá zkušenost, Jaromír Soukup je hráč, jakého člověk nepozná každý den, jsem za ten půlrok, co jsem měl tu čest s TV Barrandov, velmi rád. Že se někteří vaši čtenáři podivovali naší spolupráci, jsem zaznamenal, ale těžko budu prvokům úspěšně vysvětlovat, že lidé jako Jaromír Soukup a mediální skupiny jako Barrandov prostě se schopnými lidmi z mediální sféry spolupracují a najímají si je. Váš čtenář nemá nejmenší představu o mém skutečném záběru a profesní minulosti a odbornosti a já mu to tady fakt cpát nebudu.

Nechme je u toho, že jsem kretén, kterého odjakživa živí tatínek, a celá moje zdejší prezentace není jen cíleným kalkulem a výsměchem jim do tváře, bude to tak lepší pane redaktore. A že je Soukupovo publikum identické s vašimi čtenáři? Že mu nevoní vítači a drahošovci a vůbec? Ale prosím vás, já jsem profesionál. Vedl jsem nejčtenější české bulvární médium, vedl jsem druhý nejčtenější český bulvární web, pane redaktore mě odjakživa živí masa, znám ji dokonale, vím, co konzumuje. Vím o plebsu vše, proto mě plebs živí. On o mně neví nic, protože to tak sám chci. A tím bych to uzavřel, pochopte, já si tady buduji roky pověst společensky nepřijatelného bezmozka a nebudu si to tady jedním rozhovorem kurvit.

A mimochodem, v jakém stavu jsou největší česká média, ať už třeba ČT, deník Blesk, TV Nova apod.?

Českou televizi mám rád, zejména její publicistiku. Na zprávy koukám na Novu, vyhovuje mi klipovitost a věcnost. Blesk patří mezi vůbec nejlepší bulvární noviny v Evropě. Víte, třeba vaši čtenáři, to jsou kokoti, kteří vesměs čtou POUZE bulvár nebo různý dezinformační tisk a těm poskytuje Blesk za pár kaček např. mimořádně dobrý právní servis. Nova mě poslední dobou nudí, strašně, ale respektuji její pozici nejoblíbenější televize v zemi, akorát by měl už někdo nahradit tu Partyšovou v Prásku. Sagvan Tofi by byl třeba vynikající.

Ale vážně. Na to, jak je to u nás s vlastnictvím médií, jsou na tom česká média dobře. Jsou svobodná, ne že ne, a dokonce i Mladá fronta je pořád vynikající a Babiš tam fakt nevolá, co mají psát. Já když se podívám na Východ a začnu klidně už od Slovenska, tak si říkám, díky bohu za stav našich médií. Je mi jen líto duševních mrzáků, kteří i přes tu míru relevantních, ověřených informací v mainstreamu čtou dezinformační weby z jiného důvodu než pro obveselení a ujištění se, že kreténi ještě nevymřeli.

Na podzim budou komunální volby, kterých se míníte coby člen ODS zúčastnit. Co vás vede k ambici být starostou v Řeporyjích?

Strašně nerad se s vámi o ODS bavím a poslouchám to potom i ve straně. Víte, my jdeme nahoru, ta strana má už zase zaslouženou důvěru a já s ní nechci být, v jejím zájmu, nějak moc spojován. Je to kontraproduktivní v souvislosti s mou cíleně vybudovanou imagí. A my žádné voliče u vašich čtenářů nemáme. Ani jednoho. Já vím, že v diskusi někteří píší, že právě kvůli Novotnému ODS nevolí a podobné píčoviny, ale ve skutečnosti ParlamentníListy.cz nečte ANI JEDEN náš volič.

Proto budu věcný: V ODS jsem dvacet let, mám tu stranu rád, souzním s ní. V Řeporyjích vedu malinkaté místní sdružení, kroutím tam druhý mandát jako opoziční zastupitel, to místo miluju a moc rád bych se dál podílel na místní samosprávě. Byl bych dobrým starostou, protože jsem inteligentní, pracovitý a mám skvělou místní znalost. Ale mám také dvě děti a ekonomicky to moc nedává smysl. I tak se ale netajím touhou si to nějak zorganizovat.

Ano, povedu zdejší kandidátku ODS do voleb jako jednička a věřím, že opět obhájím mandát a přivedu ODS v Řeporyjích tam, kam patří, tedy do koalice, která to tu povede. Víte, oni mě tam lidi znají doopravdy. Ne jako ti vaši prvoci od klávesnice, ale naživo. Vědí, že jsem možná rapl, ale jinak chytrý kluk, který si jede mediálně tu svoji komedii, ale doma je normální táta od rodiny, co to tady má rád. Proto si mě tu pokaždé zvolí do zastupitelstva. A dělají dobře. Zdravím do diskuse pod článkem.

A jak vnímáte primátorské období Adriany Krnáčové, která už nechce kandidovat?

Jedna z nejhorších primátorek v dějinách primátorování. Nezařídila nic. Slepice, která nemůže, než poslechnout z ní zoufalý PR tým ANO a dokola opakovat, že za všechno mohou koaliční partneři. Praze by měla vládnout ODS v koalici s TOP 09 a Starosty s podporou Pirátů. Ty mám moc rád. Čímž se dostávám k sociálním sítím. Hovno ohrožují demokracii. Zachraňují ji! Mezi mé kamarády patří Dominik Feri i Ivan Bartoš, to jsou politici, kteří vděčí sociálním sítím za mnohé. A jsou to politici, kterých si mohu vážit, na rozdíl od politiků, které volí venkovští balíci, ke kterým internet ještě nedorazil a dorazil-li, pak znají jen porno a ParlamentníListy.cz. Díky bohu za sociální sítě!

Mimochodem, znáte můj Facebook, pane redaktore, tam se potkává inteligence, tam se sdílejí texty pana Fialy, videa pana Kalouska a třeba glosy Ivana Bartoše. Vše nesmírně chytří, pro národ potřební politici. Také si tam často povídáme o těch vlnách migrantů a hrozícím terorismu, kterých má Okamura v každé kapse dvacet. No prostě civilizovaná debata lidí s nadhledem a něčím v hlavě. Proto mám také v přátelích jen vás a z vašich čtenářů pak už nikoho. Všichni jsou na Facebooku Tomia Okamury, nebožáci.

Protože lidé si mezi sebou po internetu šíří materiály, které např. EU považuje za dezinformace. Je podle vás potřeba více regulovat internet a sociální sítě? Mluví se o tom, že díky Facebooku de facto každý může být tak trochu „novinářem“, a mluví se o tom v té souvislosti, že to jaksi není dobře... Mluví se o tom, že sociální sítě ohrožují demokracii. Ve zkratce.

Internet není třeba regulovat. Já jsem člen konzervativní ODS, já nesnáším jakoukoli regulaci. Dezinformační weby tu budou pořád, protože i naprostá hovada mají právo na svůj čtenářský koutek a platformu k výměně názorů, máme demokracii. A že je na Facebooku každý tak trochu novinář? Díky bohu za to! Podívejte se na sociální sítě a novináře v Rusku nebo v Číně. To je regulace potlačování svobody slova, jakých se nechceme dožít. Ale to už zase říkám něco, co váš omezený čtenář nemůže nikdy pochopit. A připustí-li to, pak určitě ne, když to budu vyslovovat já, prorok, emisar pravdy a tribun inteligence.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…