Pepa Nos: Zájem okupovat Evropu je na straně islámu, ne Ruska. Do bezpečnostních složek je třeba zvolit lidi, kteří si to uvědomují. A poslal jsem Okamurovi dopis...

02.12.2017 17:40

ROZHOVOR „Jako každý normální muzikant se tomu chechtám, protože se v této anketě dostali na úroveň stejného levelu jako někdejší soutěž Zlatý slavík za totáče, kde se šíbrovalo s hlasy a vysouvali se různí zpěváci podle náklonnosti ke komunistům,“ říká k dění v anketě Český slavík hudebník a písničkář Pepa Nos. A diví se prý rovněž humbuku kolem skládání kabinetu Andreje Babiše. „Teď jsou ve hře úplně noví lidé, nové energie, které smetou ty staré, zatuchlé, špinavé a zfašizované. A to je hodně důležité! Nezáleží tedy teď na tom, jak se to děje, ale důležité je, co se děje a že to ‚co‘ je úplně nové,“ poznamenává k tomu.

Pepa Nos: Zájem okupovat Evropu je na straně islámu, ne Ruska. Do bezpečnostních složek je třeba zvolit lidi, kteří si to uvědomují. A poslal jsem Okamurovi dopis...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pepa Nos

Co říkáte aféře v anketě Český slavík, kde se čachrovalo s hlasy kapely Ortel? Pořadatelé ankety totiž tvrdí, že Ortel porušil pravidla fair play, a proto skupině započítali jen hlasy z loňska. Kdyby tomu tak nebylo, tak by Tomáš Ortel byl v kategorii zpěváků druhý a mezi skupinami by anketu dokonce jeho skupina vyhrála. Proti postupu pořadatelů se ale ozvala skupina Kabát a rozhodla se vrátit své ocenění. Stejně tak postupoval i Michal David. Co tomuto humbuku říkáte?

Jako každý normální muzikant se tomu chechtám, protože se v této anketě dostali na úroveň stejného levelu jako někdejší soutěž Zlatý slavík za totáče, kde se šíbrovalo s hlasy a vysouvali se různí zpěváci podle náklonnosti ke komunistům, jako třeba Waldemar Matuška, či Marta Kubišová. Jen to dokresluje to, že ten režim, který skončil 21. října, je pryč a zkolaboval a teď bude zběsile kopat nohama.

Neměla by se ta anketa zrušit? Mnoho lidí píše na sociálních sítích o absolutní zbytečnosti něčeho takového, když stejně vyhrávají stále titíž lidé...

O to podle mne nejde. Ona se přece nezrušila ani ve chvíli, když v ní byly průšvihy za totality, tak proč teď? (Předchůdcem Českého slavíka je anketa Zlatý slavík, která byla organizována od roku 1962 do roku 1991 časopisem Mladý svět. Od zhruba 70. let 20. století do pádu komunismu ale byly jeho výsledky z politických důvodů falšovány. V roce 1970 nejvíce hlasů v kategorii zpěvaček získala Marta Kubišová, výsledky ovšem nesměly být publikovány. V roce 1996 byla tato anketa obnovena pod novým názvem Český slavík, pozn. red.) Podobné ankety mají tu výhodu, že vlastně podle těch blbostí, co se tam dějí, poznáte, jakou charakteristiku má příslušný režim. A tím, že se dnes organizátoři soutěže začali opět chovat totalitně, dokonce fašizoidně, to začalo odrážet celou atmosféru předchozího režimu. Fašizoidní prvky tady totiž byly posledních pět roků hodně zřetelné. Jenže režim, který nyní nastoupil, je úplně nový. Je to stejná situace, jako když skončil „totáč“.

Takže si myslíte o vznikající vládě Andreje Babiše to dobré, anebo to špatné? A to, že vzniká za podpory SPD a KSČM, vnímáte s jakými pocity?

Platí to, co už jsem vám říkal i v minulých rozhovorech, A tedy, že jsou ve hře úplně noví lidé, nové energie, které smetou ty staré, zatuchlé, špinavé a zfašizované. A to je hodně důležité! Nezáleží tedy teď na tom, jak se to děje, ale důležité je, co se děje a že to „co“ je úplně nové. A nové koště prostě dobře mete... Takže jsem rád, že se špína vymete ze všech rohů.

Jinými slovy, je podle vašeho mínění vláda Andreje Babiše pro tuto zemi dobrá volba, a hlavně přínosná volba?

Ono tak ani nejde o to, zda je to Babiš, nebo dědiš, anebo sněhulák, či Hurvínek a Spejbl, jde tady o to, že tři čtvrtiny obyvatel naší krásné země si řeklo „dost!“ a že už takto dál jít nechtějí! A proto vesla dali někomu, kdo by mohl udělat s tímhle chlívkem rázný konec. No a kdo to nebude respektovat, tak bude jen brečet nad prázdným hrobem. Ta druhá strana to ale zřejmě dělat bude, předvede nám psí kusy, ne nepodobné těm, které dělala jiná skupina za posledních pětadvacet let.

Anketa

Považujete českou privatizaci 90. let jako celek za úspěšnou?

7%
93%
hlasovalo: 8936 lidí

Myslíte si, že by se strany KSČM a SPD měly stydět za to, že hlasují ve Sněmovně spolu s hnutím ANO?

Rozhodně ne! Za pozitivní energie, za vibrace a za frekvence, které mají de facto přírodní povahu, se nemusí stydět nikdo. Ať jsou lidé jacíkoliv a jací chtějí být, tak přece jen podléhají silám, energiím, frekvencím a vibracím. A pak je úplně jedno, jestli ty vibrace jdou zleva, zprava, od komunistů, od demokratů anebo od Pirátů. Jde totiž hlavně o to, že tyto energie jsou nové. A kdo se o nové energie staral, tak teď není zmatený a je si jistý sám sebou, ale kdo se o ně nestaral, tak blbne a posílá do světa zmatené signály. My do budoucna potřebujeme lidi, kteří mají nejen jistotu, ale i autoritu okolí. Bez autority totiž nemůžete vůbec nic – dokonce si bez ní nenakoupíte ani rohlíky v obchodě. Dá se říci, že jsme se vrátili zpátky k podstatě.

Ve Sněmovně vzbudila rozruch nominace Radka Kotena (SPD) do čela bezpečnostního výboru, a to kvůli obsahu jeho facebookového profilu. „Do budoucna se zřejmě bezpečnostní výbor bude věnovat vlivu mikrovlnek na zdraví člověka, dalším tématem může být, zda v rámci civilní obrany budeme fasovat hliníkové čepičky proti chemtrails a namísto vlivu Ruska a Číny se budeme zabývat otázkami škodlivosti iluminátů,“ shrnul před ostatními poslanci podstatu problému lidovec Jan Bartošek. Podobné výtky ke Kotenovi ale zaznívaly už na středečním jednání výboru. Nakonec ale Kotena přece jen Sněmovna do funkce odhlasovala. Co říkáte takovému hašteření? Bude Koten hrozbou pro ČR?

To je to samé, o čem jsme spolu hovořili před chvílí, tedy, že nová košťata budou nově zametat a s tím nikdo nic neudělá, protože vývoj k tomu dospěl. Naštěstí ale máme se všemi totalitami v Česku zkušenosti, takže už víme, jak se máme zachovat. Rusko ale nemá ambice nás pozřít, nemá zájem okupovat Evropu, má totiž velké problémy s muslimskými hordami, které Rusům hrozí vyhubením. Rusové tak mají svých starostí dost. Zájem okupovat Evropu je na straně islámu. Takže i z tohoto hlediska je nutné zvolit do bezpečnostních složek – jakýchkoliv – lidi, kteří si uvědomují obrovské nebezpečí a genocidní charakter islámu.Takže zvolení Kotena do bezpečnostního výboru je v pořádku.

Prezident Miloš Zeman v Rusku čelil aféře, v níž web ruské armádní televize Zvezda napsal, že Československo by mělo být vděčné za sovětskou invazi v roce 1968. Tvrdí se ovšem, že to Rusové zaranžovali. Šlo podle vás o provokaci?

Tato aféra je podle mne přeceňovaná. Dnes si totiž může na internetu napsat kdo chce, co chce a autorem toho může být i strejda z Horní Dolní. Ale jestliže tomuto strejdovi někdo přikládá velký význam, tak pak je to jen mezi ním a tím strejdou. Z tohoto úhlu pohledu tak jsou některé výroky naprosto bezvýznamné. Do toho šuplíku bych řadil i výrok Zvezdy k roku 1968. Koneckonců – když se proti němu Zeman ohradil, tak byl přece smazán! A dokonce i Putin a Medveděv řekli, že to byla kravina... Dnes se díky internetu může šířit cokoliv, ale záleží na tom, kdo se toho obsahu chytí jako hole, s níž později někoho zmlátí.

Myslíte si, že nás Miloš Zeman v souvislosti s touto jeho poslední návštěvou v Rusku táhne na Východ čím dál víc?

Zeman je Slovan a my českou kotlinu obýváme jako Slované, nikoliv jako Germáni a už vůbec ne jako muslimové! Takže Zeman tíhne jen k tomu, co je nám historicky, geograficky a kulturně nejblíže. Rozhodně nám není blízko germánská nátura, která vyvolala dvě světové války. A také nám není blízko ani islámská záležitost, takže Zeman jen vystihuje to, co je pro obyvatele naší země nejlepší. V duchu tohoto přínosu tak Zeman koná, jedná i myslí, což je podle mne naprosto v pořádku.

Jak vnímáte přístup současného prezidenta k obchodování s Ruskem, které je podle mnohých ekonomů pro naši zemi „marginální záležitostí“? Je třeba tuto oblast oživit, aby „marginální“ nebyla?

Pakliže byl obchod s Ruskem posledních padesát šedesát let marginální, tak tomu nemusí být do budoucna. Tento argument je naprosto lichý a falešný. Rusko je tak obrovský trh, že jej prostě není možné ignorovat!

Měl by být Zeman i v příštích pěti letech prezidentem? Jinými slovy – držíte mu palce v prezidentské volbě?

Nikdo jiný jako Zeman, jako člověk s tak jasnou hlavou, tady není. Nikdo jiný s tak dlouhodobou zkušeností z politiky jako on tady není. Jde tady o zkušenost a dlouhodobou činnost. A kdo ji nemá, třeba jako Petr Fiala z ODS, tak se pak motá jako slepice na hnojišti a neví, kde by hrabal dřív. Takový člověk pak nepomůže ani ostatním. Já budu kandidovat na post prezidenta v tom dalším období.

Už jste o této kandidatuře někde hovořil?

Černé na bílém jsem to poslal Tomiu Okamurovi, tedy poslal jsem mu dopis, v němž říkám, že počítám s tím, že on by mohl být příštím premiérem a já mu nabízím svou kandidaturu s tím, že bych podporoval program SPD.

Tedy že byste pak kandidoval na funkci prezidenta?

Ano. Podpisy bych sehnal, jelikož mám minimálně tři sta tisíc fanoušků.

A už vám Tomio Okamura na to odpověděl?

Zatím ne. Já jsem mu tam napsal mnoho dalších věcí, ale připsal jsem, že až bude klidněji, tak že pak bych se s ním rád setkal. Jako připomínku jsem udal, že na tohle je čas tak čtyři roky, takže není na co spěchat.

Vraťme se do přítomnosti. Koho byste kromě Zemana preferoval z těch ostatních prezidentských kandidátů? Jen vybírám z prvních příček – Michal Horáček, Jiří Drahoš, či Mirek Topolánek. Koho byste z nich případně mohl akceptovat?

Už jsem se k tomu vyjádřil v předchozím rozhovoru s vámi. Nikdo z nich nemá ani autoritu, ani zkušenosti a ani dobrou pověst. A každý z nich má za sebou nějaký škraloup, nějaký skandál. Proto nemá cenu se o tom bavit, nikdo z nich totiž nedosahuje úrovně a zkušeností Miloše Zemana.

Ale traduje se, že takový Jiří Drahoš je čistý. K tomu se však dodává, že je to takový pan Želé II., tedy že je nečitelným, nemá jasný názor, kývne na všechno a tak trochu vane podle větru...

Je to prostě typický akademik, který má zkušenosti jen z akademických poměrů, ale z politiky naprosto žádné. Kdyby se dostal na post, tak by tam byl jako nahý v trní!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…