Písničkář Nos se neudržel: My, obyčejní lidé, přebereme moc v tomto státě jako na konci roku 1989. Psychopati z pražské kavárny...

10.02.2017 4:40

ROZHOVOR Prezident Miloš Zeman oznámí své rozhodnutí o kandidatuře na druhé funkční období 9. března večer na setkání se svými příznivci ke čtvrtému výročí inaugurace. Má, nebo nemá kandidovat? Udělal Zeman dosud nějakou velkou chybu? A co je mu možné vyčítat? „Já bych u něj nekritizoval ani píď, byť by bylo možná co kritizovat. Je ale třeba si v tomto okamžiku uvědomit vážnost situace v Evropě a ve světě, kdy nám jde o to, aby nám neuřezávali hlavy,“ uvedl k tomu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz mimo jiné písničkář a učitel jógy Pepa Nos.

Písničkář Nos se neudržel: My, obyčejní lidé, přebereme moc v tomto státě jako na konci roku 1989. Psychopati z pražské kavárny...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pepa Nos

O tom, zda prezident Miloš Zeman bude kandidovat na druhé funkční období, se prozatím vedou jen dohady. Vy byste si osobně přál, aby kandidoval? Bylo by to pro naši republiku dobré?

Myslím si, že pokud mu to zdraví dovolí, tak by kandidovat měl. Nevidím tady totiž nikoho jiného, kdo by lépe bránil zájmy České republiky nežli on. Všichni ostatní kandidáti jsou hrůza a běs!

Co podle Vás Zeman udělal dobře a co byste mu vyčetl?

Já bych u něj nekritizoval ani píď, byť by bylo možná co kritizovat. Je ale třeba si v tomto okamžiku uvědomit vážnost situace v Evropě a ve světě, kdy nám jde o to, aby nám neuřezávali hlavy. Politika v Evropě by totiž nikdy neměla směřovat k tomu, aby nás nějaká ideologie zotročovala, aby znásilňovala ženy, uřezávala lidem hlavy, topila je v klecích a aby páchala další zvěrstva. Tomu se musí zabránit a Zeman dělá vše pro to, aby se vědělo o tom, že ideologie, již do Evropy přinášejí migranti, je špatná.

V souvislosti s imigranty se Evropa „opevňuje“. Státy na takzvané balkánské migrační trase se totiž ve Vídni dohodly, že vypracují bezpečnostní plán pro případ nové migrační vlny. Rakousko prý dokonce chystá uzavření Brennerského průsmyku na hranicích s Itálií. Došlo v tomto směru na slova Miloše Zemana, že je třeba, aby se Evropa opevnila a bránila?

Samozřejmě. Došlo na slova každého, kdo varoval před touto vraždící islámskou ideologií. Pokud ale EU na tato přání a konání jednotlivých států Unie nebude brát ohled, tak nakonec všichni skončíme s kudlou na krku. Nejenom, že nám tam budou ty kudly držet, oni nám ty krky nakonec uříznou! Takže slova Zemana o nutnosti bránit hranice byla a jsou v tomto směru vizionářská, předpovídající, on prostě vidí do budoucna.

O Zemanovi se ví, že stojí za Andrejem Babišem. Jenže ten měsíc co měsíc musí vysvětlovat novou „kauzu“. Bylo to Čapí hnízdo, EET a teď se „řeší“ dluhopisy Agrofertu. Pan prezident se ale ke všemu staví neutrálně. Dělá dobře?

To je otázka! Tady je ale ve všech sférách naší společnosti cítit recidiva totalitního režimu – v politické, ekonomické, mediální, ale i umělecké úrovni. Tomu se nemůže bránit nikdo, kdo je v politice, neboť ten tlak je příliš velký. Pokud tady v tom chce někdo udělat něco dobrého, tak by se měl tázat sám sebe, zda to k něčemu vůbec bude. To se týká i Babiše. On může být totalitní hrozba, ale také nemusí. Na řešení těchto problémů by bylo zapotřebí nasadit odborníky – já nejsem ekonom a tak nevím, zda Babiš v té své poslední kauze vůbec nějak pochybil. Podle mne někteří politici dneška chtějí znovu zavést atmosféru strachu, jíž jsme procházeli za totality. Chvílemi sice připouštím, že by mohl být Babiš gauner a podvodník, ale protože nemám dost podkladů pro to, abych to řekl jednoznačně, tak to nechávám otevřené. A jestli Babiš podporuje Zemana a Zeman Babiše, tak to může být jen součástí běžného politického klokotání a boje. Takže v tomto směru bych Zemanovi také nic nevyčítal.

Jenže Zeman má „na triku“ kauzu někdejšího šéfa protokolu Jindřicha Forejta. Forejt totiž hovoří o vydírání a objednávce na skandalizování své osoby. což ještě možná může některým lidem z Pražského hradu pěkně zatopit. Navíc Forejt prý brzy nastoupí do Institutu Václava Klause. Nemůže toto sebrat „body“ Zemanovi?

Dnes může každému uškodit cokoliv. Svou práci můžete dělat dobře jak chcete a přece se najednou najde někdo, kdo vás chce za tu dobře udělanou práci potrestat. Můžete dělat zločiny a naopak se najde mnoho těch, co tu zločinnost podpoří. Podle mne je kriminální a zločineckou organizací spíše Evropská unie, neboť to ona zavinila invazi lidí do Evropy. A ti chtějí jen drancovat a nechtějí pracovat. Co s tím?

To mi ale odbíháte od tématu. Vraťme se k Zemanovi a Jindřichu Forejtovi...

Já jsem chtěl říci, že dnes může komukoliv cokoliv ublížit. Nejsem vizionářem v této věci. Prostě se to stalo, od Zemana ho vyhodili a když ho někdo jiný přijímá, tak dobře - život jde přece dál. Já bych to nijak nekomplikoval.

Ani v tom případě, když se to postaví proti sobě, tedy že Jindřich Forejt od jednoho prezidenta odešel, ale k tomu druhému, minulému, přichází? Ono to může na Zemana vrhat špatný stín...

Je možné, že to Zemanovi uškodí, ale na straně druhé mu to může pomoci. Dávat někomu konkrétní nálepky není zrovna dobré.

No dobře, obraťme list. Americký prezident Donald Trump pozval Miloše Zemana k návštěvě Bílého domu, čímž prý ocenil skutečnost, že to byl „jediný evropský prezident“, který ho veřejně podpořil ještě před listopadovými volbami v USA. Naopak Zeman pozval Trumpa na návštěvu České republiky. Myslíte si, že toto „přátelství“ Zemanovi významně pomůže?

Pokud v USA vládne Trump a ne Hillary Clintonová, která každou chvíli hovořila o útoku na Rusko, tak pak by skutečně k tomu nukleárnímu útoku mohlo dojít. To by ale mohlo znamenat vymazání části světa z mapy. Takže pokud jde o to prospět euroatlantickému světu, tak tady se jeví Trump v lepším světle. A proto i vzájemné přátelství Trumpa a Zemana v tomto smyslu lze jen podporovat a chválit. Ani v tomto tedy Zeman nešlápl vedle. Ať je Trump jakýkoliv, tak se snaží jen prosadit hodnoty, které již v USA kdysi byly relevantní. On se snaží o bezpečnost Ameriky, což se může tím pádem přenést i na Evropu, tak proč bych měl Zemanovi toto vyčítat? Trump se musí teď především vypořádávat s klacky, které mu zvláště američtí demokrati hází pod nohy a je jen na jiných politicích, aby ho v jeho vládnutí podpořili. Podle mne Trump přišel v hodině dvanácté a svým způsobem začíná zachraňovat celý náš euroatlantický svět.

Takže jinými slovy, Zeman se ukázal být dobrým prognostikem, když Trumpa podporoval?

Ano, určitě. Na sto procent měl pravdu.

Pokud ale Zeman opravdu bude kandidovat na druhé prezidentské období, nebudou ataky vůči jeho sobě ještě ostřejší? Nebude tzv. pražská kavárna ještě více vůči němu halekat?

To je na pováženou! Je třeba vidět věci v souvislostech, když celá Evropa bojuje s vražedným islámem. Musíme si zavčas toto nebezpečí připomínat, dokud ho ještě nemáme za každým rohem. A pokud se Zeman bude i nadále proti tomuto nebezpečí aktivně stavět, tak bude i nadále na svém místě platný. To ale zároveň bude znamenat i větší negaci ze strany jeho nepřátel, ze strany pražské kavárny. Každý jiný, kdo by přišel na Hrad, by ale byl ohrožením naší bezpečnosti. Jsem o tom přesvědčen. Takže ona oponentura kavárenské síly bude aktivní. Tyhle lidi z pražské kavárny, prostě tyhle psychopatičtí lidé, se budou vždy snažit svou psychopatii dávat najevo. S tím se musí holt počítat a já myslím, že Zeman s tím počítá. Psychopati vždy vyváděli někde alotria, ale pak museli zalézt do pekla a pendlovali mezi peklem a zemí...

Podle mne je rok 2017 rozhodující. Však je to také sto let po obrovských změnách, které ve světě začaly a je to také čas, kdy se rozhoduje o tom, jak vypadá bytí a jak vypadá nebytí. Nebytí znamená vraždy, znásilňování, sebevraždy, mučení a zabíjení lidí ve velkém. Já ale předpokládám, že my – já, vy, ostatní lidé, jimž se říká obyčejní –, tedy všichni lidi, kteří mají všech pět pohromadě, přebereme moc v tomto státě podobně jako jsme ji převzali na konci roku 1989. Převezmeme moc na všech úrovních, tedy na úrovni ekonomické, politické, umělecké, náboženské i mediální. Věřím v to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…