Poroste nenávist k Německu. Václav Vlk ví, jak to lidé vezmou do ruky

12.09.2022 4:44 | Rozhovor

Už potřetí za sto let dovedlo Německo Evropu do krize, uvádí publicista a signatář Charty Václav Vlk. Tituluje Pekarovou Adamovou a Síkelu jako novou šlechtu. Čeká jediné: Statisícové demonstrace. A davy lidí, kteří už budou kašlat na demokracii a lidská práva.

Poroste nenávist k Německu. Václav Vlk ví, jak to lidé vezmou do ruky
Foto: Archiv VV
Popisek: Publicista Václav Vlk, st.

V neděli protestovali na Staroměstském náměstí v Praze proti vládě Petra Fialy lidé svolaní hnutím PRO, o čemž média takřka neinformovala. V sobotu před týdnem však demonstraci nejméně 70 tisíc lidí na Václavském náměstí zatajit nemohla. Některé politiky to vedlo k nenávistným výrokům vůči protestujícím. Třeba člen ODS a kandidát do komunálních voleb v obvodu Brno-sever Bronislav Šimoník se rozohnil na sociálních sítích: „Ve standardních demokraciích se stát s tímto dobytkem nikde nemazlí. Ve Francii klidně žluté vesty rozeženou třeba i střelbou.“ Co si o jeho výzvě k násilí proti demonstrantům, které i nazval lůzou, myslíte?

Tak jako pod nátěrem civilizace zůstává hluboko v lidech zvířecí hominid a v kritických situacích ovládá jeho základní instinkty tzv. plazí mozek, tak stejně je demokracie jen nátěrem na stádních a davových instinktech lidí. V krizových situacích se značná část lidí majících potřebu se k něčemu vyjádřit, tzv. „odkope“. A jejich reakce, zvláště dnes, v dobách sociálních sítí, často ukáže, co si skutečně myslí, kam patří a jaká je jejich představa o „správné společnosti“.

Pan Šimoník z ODS jen ukázal, že není demokrat, ale ve svém duchu vlastně milovník totality. Bývaly časy, kdy by za tento totalitní úlet ODS prostě pana Šimoníka vyhodila, protože ODS byla strana demokratická. Pan Šimoník je v duchu totalitář. Ovšem není v tom sám. Na sociálních sítích se předváděli jiní veleduchové a bojovníci za mír, pravdu a lásku.

Jako například pan Mitrofanov, který demonstrující přirovnával k tzv. demonstrantům „věrnosti Říši“ po atentátu na Heydricha. Pan Mitrofanov není místní a zřejmě nezná české dějiny. Ale jako bývalý občan Sovětského svazu by mohl pochopit, že ti lidé 3. července 1942 za prvé nebyli všichni Češi. Protože v té době žilo v okupované Praze okolo 200 tisíc Němců, pražských i „říšských“. Jistě tam i Češi byli. Ovšem kdo z nich z přesvědčení, a kdo pod totalitním tlakem nacismu, prostě nevíme. Pan Mitrofanov by měl vědět, než začne komentovat české dějiny, že neúčast na tomto shromáždění byla nařízena například úředníkům a technikům. Nedostavení se považovalo gestapo za souhlas s atentátem na Heydricha. Za takový souhlas, byť vyjádřený nepřímo, byl podle II. stanného práva trest smrti pro toho, kdo údajně „schvaluje atentát“, a celou jeho rodinu. Jako odvetu za atentát na Heydricha okupační správa nechala během trvání stanného práva (od 27. 5. 1942) popravit asi 1600 obyvatel protektorátu.

Pan Mitrofanov se předvedl jako naprostý osel.

Co tito kritici, kteří dštili oheň a síru na demonstranty z Václavského náměstí, o sobě prozradili?

Ukazuje se, že značná část tzv. pokrokářů a tzv. milovníků pravé svobody jsou ve skutečnosti milovníci totality. Pro jejich charakteristiku můžeme použít slova kanadského profesora psychologie Jordana Petersona, který tyto lidi označil za arogantní utopisty posedlé mocí, kteří rádi obětují svým nápadům cizí bohatství a majetky. A já bych dodal, hlavně svobodu těch, kteří s nimi nesouhlasí.

Na sítích se však předváděli daleko horší výtečníci. Někteří přirovnávali demonstranty k dobytku a k lidskému odpadu nebo k bandě opičáků. Což ovšem vypovídá hlavně o tom, jací jsou a co si myslí oni sami. S politickými i dalšími názory svolavatelů, jako například co se týká covidu, nesouhlasím, ale ti lidé přišli demonstrovat z důvodů pocitu, že vláda a také většinová média na ně prostě kašlou. A že je všem těm velkohubým milovníkům „lepšího příští“ úplně jedno, že značná část národa se pomalu sune do bídy a okolo 20 procent národa už skutečnou chudobu zažívá.

Velká část těchto lidí navíc klidně hlasitě lže, z přesvědčení, že platí staré goebbelsovské heslo, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Takže například do žlutých vest ve Francii – kteří se skutečně podobají lidem, kteří demonstrovali na Václaváku, stejně zoufalým a stejně přesvědčeným, že nová šlechta na ně kašle –, pokud vím, francouzská policie nikdy nestřílela. Tvrdé zásahy byly proti bandám lumpenproletariátu a proti grázlům, kteří se snažili hnutí žlutých vest využít k rabování.

Většina řvounů proti demonstrantům si jen vylévala vztek na sítích a v médiích na ty, kteří nechtějí pochopit, že nová elita, správně zvaná nová šlechta nebo neomarxisté, je tím nejlepším na světě, co je mohlo potkat. I kdyby měli lidi mít hlad a mrznout i se svými dětmi v nevytopených bytech a propadnout se do dluhů, které nemohou za celý život zaplatit. Vypadá to, že tito lidé a parta kolem Petra Fialy vůbec nejsou schopni pochopit, že něco ve státě je špatně. Když již před krizí bylo z 10 milionů obyvatel cca 750 tisíc lidí v exekuci.

Právě na to, že se na Václavském náměstí sešli a především na ceny energií si stěžovali nezodpovědní lidé, kteří mají exekuce, utrácejí za alkohol a cigarety a podobně, poukazovali někteří kritici demonstrantů. Dal byste jim za pravdu, že zodpovědný člověk nemá zapotřebí zúčastnit se takového protivládního protestu?

Když někdo začne lhát, většinou okouzlen svoji vlastní představou o dokonalosti myšlenek, které propaguje, pokračuje ve svých lžích dále a dále. Bez ohledu na to že každý soudný člověk ví, že lžou anebo blábolí pitomosti. Už dlouhou dobu to zažíváme, a to nejen od aktivistů ale od vedení EU a od našich vlád. Například nejsou schopni přiznat, že tzv. obnovitelné zdroje energie jsou vlastně jen občasné zdroje energie. A místo aby něco řešily, tak ničí ekonomiku, nejsou-li zálohovány trvalými zdroji. Lhaní je nakažlivé a návykové.

Tito lidé vůbec nepřemýšlejí o tom, co vlastně vykládají. Třeba o kuřácích a alkoholicích a o lidech v exekuci. Kdyby na Václavák přišli všichni, co mají exekuce a jejich rodinní příslušníci, sešlo by se tam asi tak okolo 2,5 milionů lidí. Co se týče kuřáků, tak těch je v českých zemích okolo 2 milionů. No a alkohol, například pivo, si dopřávají téměř tři čtvrtiny počtu obyvatel. Takže ty výklady svědčí jen o tom, že místo používání mozku pomlouvají a vykládají ideologické nesmysly o těch, co přišli na Václavák protestovat jak proti vládě, tak proti EU, respektive proti Green Dealu.

Mnoha chudým lidem, kteří přišli na Václavák, se nelze ani divit – při doslova šílených předpisech pro poskytování pomoci chudým, které produkuje náš stát, a to nejen za Fialy –, že běsní. Třeba když vidí, jak jednoduše to lze zařídit, když se chce, například u uprchlíků z Ukrajiny. Já jsem všemi deseti pro pomoc Ukrajincům, a domnívám se, že by mohla být daleko účinnější, a tím i výhodnější pro nás. Ale způsob, jakým se chovají úřady a vláda ČR vůči chudým, je prostě neobhajitelný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…