Přemysl Sobotka: Václav Klaus ml. se dostal mimo myšlení ODS. Je tragédie, že lidé volí komunisty

21.08.2018 10:32 | Zprávy

ROZHOVOR K Rusku je potřeba přistupovat z pozice suverénního státu, říká ze své osobní zkušenosti bývalý předseda Senátu Přemysl Sobotka. „Rusko je v podstatě expandující země a půjde tam, kde je mu dovoleno. Co dělala Evropská unie, když Rusko obsazovalo Abcházii a Jižní Osetii nebo Podněstří? Vzpamatovala se, až když Rusko obsadilo Krym. Ale to už měl Putin jasně signalizováno, že když si vezme kus Gruzie, Moldávie, tak se vlastně nic neděje, tak si vzal i kus Ukrajiny,“ prohlásil Přemysl Sobotka (ODS), dnes náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort zdravotnictví, v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Přemysl Sobotka: Václav Klaus ml. se dostal mimo myšlení ODS. Je tragédie, že lidé volí komunisty
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Co říkáte vyjádření předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, že za okupaci v srpnu 1968 nemohou Rusové, ale Ukrajinci, protože tehdejší vůdce komunistů v Sovětském svazu byl Ukrajinec Leonid Brežněv?

To považuji za zcela ujeté myšlení. Buď to říkal s nadsázkou nebo se úplně zbláznil, protože tohle jsou věci, které by si nikdo neměl dovolit tvrdit. Byl to Sovětský svaz a další spřátelené armády, které byly jasně ve vleku Sovětského svazu. Mě vůbec nezajímá, jestli to byl někdo z Kazachstánu, Ukrajiny nebo Moskvy. Moskva to řídila, Brežněv to dirigoval.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…