Přitvrdit! Foldyna doplnil Zemanova slova o EU tak, že se Brusel bude divit. Konkrétní plán

11.12.2018 5:41 | Zprávy

ROZHOVOR Poslanec Jaroslav Foldyna se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k výrokům prezidenta Miloše Zemana, které padly v rozhovoru pro ruskou televizní stanici NTV. „To by pro nás bylo velmi zajímavé, kdybychom se takto dokázali sjednotit a prosazovat naše zájmy,“ řekl Foldyna v reakci na myšlenku, že by V4 v rámci EU prosazovala i ekonomická témata. Dokonce by se nebál V4 rozšířit o další státy, které mají podobné zájmy, jmenoval například Rakousko, Slovinsko nebo Chorvatsko. Se Zemanem Foldyna nesouhlasí v pohledu na české tajné služby. Podle Foldyny jsou to profesionálové.

Přitvrdit! Foldyna doplnil Zemanova slova o EU tak, že se Brusel bude divit. Konkrétní plán
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna

Prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor ruské televizi NTV. Je správné, že se prezident Zeman vyjadřuje mimo jiné i k české vnitropolitické situaci pro ruské publikum?

Nevím přesně, na co se ho ptali. Mně také každou chvíli volají nějaké noviny. Myslím si, že to je na panu prezidentovi, aby zvážil, co a komu říká, je to jeho odpovědnost. V tuto chvíli v tom nevidím žádný problém. Odezva na to vystoupení pak vždy jde za panem prezidentem.

Miloš Zeman v rozhovoru uvedl, že jej velmi těší, že Itálie vystoupila proti sankcím uvaleným na Rusko. Jako příklad neefektivnosti sankcí uvedl Kubu, na kterou byly uvaleny půl století. „Sankce jsou vždy zbytečné. Ničemu nepomáhají, naopak poškozují obě strany, ne jen jednu. Z ekonomického i z politického hlediska,“ uvedl Zeman. Má v tomto pravdu?

Ještě k tomu klidně mohl přidat Francii, protože ta to udělala také. Francouzský parlament odhlasoval, že nesouhlasí se sankcemi, nicméně vláda si dělá svou politiku, takže se nic nestalo. Já názor pana prezidenta respektuji, není to nic, co by mě překvapovalo, a dokonce s ním souhlasím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…