Profesor Bednář: Dvě největší hrozby pro Česko? Hlavní ideologicko-politický proud EU a Putinovo Rusko

27.02.2019 21:41

ROZHOVOR Vladimir Putin je diktátor. To si myslí profesor Miloslav Bednář. Někdejší místopředseda Strany svobodných občanů pozoruje dvě hrozby pro další existenci Česka coby suverénního státu. Jednu tvoří hlavní ideologicko-politický proud Evropské unie, druhou pak Putinovo Rusko. Odpor k samostatným demokratickým státům podle Bednáře právě EU a Rusko spojuje. V nadcházejících volbách do europarlamentu Bednář doufá v posílení eurokritických stran.

Profesor Bednář: Dvě největší hrozby pro Česko? Hlavní ideologicko-politický proud EU a Putinovo Rusko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Bednář

Na nedávném setkání zástupců zemí V4 s Angelou Merkelovou premiér Babiš zaskočil německou kancléřku, když zmínil, že kromě dotací existují také významné finanční částky, které ze zemí, jako je Česko, odtékají. Jde zejména o dividendy. Obstojí pohled, že jsme vykořisťovanou zemí, nebo benefity členství v EU jasně převažují?

Bylo by rozhodně na místě srovnat výši tzv. evropských peněz, tedy dotací z EU, s výší odesílaných dividend mimo ČR. Od výsledné částky je třeba rovněž odečíst náš finanční příspěvek do rozpočtu Evropské unie. Tzv. evropské peníze pokládám za demoralizující a v důsledku korumpující politiku, jež významně přispívá ke ztrátě samostatnosti našeho státu v důsledku jeho členství v Evropské unii a k nedůstojnému návyku na tento nesvéprávný stav.   

Anketa

Vyčítali byste svým přátelům, že podepsali petici na poctu Václavu Havlovi?

hlasovalo: 9036 lidí

Europoslankyně Michaela Šojdrová přivezla do Česka seznam 14 syrských dětí k adopci. Premiér Andrej Babiš se již dříve vyjádřil ke snahám Šojdrové zamítavě. Měli bychom tyto děti přijmout? Andrej Babiš se místo toho chystá v Sýrii postavit vesničku se školou, školkou a hřištěm s kapacitou pro 150 dětí. Která z forem pomoci je pro ČR vhodnější?

Rozhodně premiérův záměr. Děti by měly vyrůstat ve svém domovském, anebo jemu blízkém prostředí.

Pomohla Michaela Šojdrová myšlence pomoci uprchlíkům, nebo jí spíše uškodila?

Z výše uvedeného důvodu zjevně uškodila.

Co byste si představoval jako dobrý výsledek v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu? Posílení euroskeptiků? Nebo spíše mandát pro silnější integraci EU?

Rozhodně posílení eurokritických stran. Myšlenka integrace EU a její realizace je svou podstatou protievropská, protože násilně odstraňuje dějinně vzniklou a v Evropě osvědčenou přirozenou rozmanitost evropských demokracií. 

Zatímco dříve euroskeptici trvali na vystoupení z EU, teď mluví spíše o její reformě, změně, o redukci toho, co EU dělá. Jan Zahradil mluví o odmítnutí eura atd. Můžeme si dovolit být v té „pomalejší“ části Evropy? A co s naší pozicí v EU udělá Brexit, a tedy odchod nejsilnější země, která se mnohdy stavěla proti snahám o hlubší integraci?

Být v tzv. pomalejší části EU pouze znamená být pomaleji znásilňován jejím centrálním, nedemokratickým příkazovým systémem. To není řešení. Brexit rozhodně spustí na straně eurofederalistů hysterické úsilí o likvidaci zbytků samostatné státnosti členských států EU ve faktický prospěch jejího hlavního federalistického směru, a hlavně Německa. Proti tomu se musíme s dalšími státy, zejména v rámci uskupení V4, rozhodně postavit.

V Německu se opět diskutuje o nebezpečí teroristických útoků. Před několika dny zadržela německá policie dvojici Maročanů podezřelých z chystání nového útoku a prohledala byty 12 dalším. Na konci ledna německá policie zadržela ze stejného důvodu trojici Iráčanů. Hrozí opět návrat ke strachu let 2015 a 2016, nebo jde o ojedinělý výkyv?

Je to příznačný jev pro stav dnešního Německa a dalších evropských států postižených masovým přílivem islámské migrace. Není to nic ojedinělého a výjimečného. Zásadní obavy jsou na místě.

V Německu se množí také útoky vůči ženám. Jde o náhodné věci, či lze v podobných věcech nalézt souvislost?

Je to typický projev neslučitelnosti islámského pojetí práva, v daném případě práv žen, s právními normami demokratické civilizace.

Když se podíváme na dnešní geopolitickou mapu, kdo je pro budoucnost České republiky největší hrozbou a proč?

Existence České republiky jako samostatného demokratického státu je v dlouhodobém ohrožení ze dvou stran. Zřetelným záměrem hlavního ideologicko-politického proudu Evropské unie je postupná likvidace demokratické ústavní samostatnosti členských států. Z druhé strany naši demokratickou samostatnost ohrožuje současné nedemokratické Rusko, jež svou čilou pátou kolonou soustavně propagandisticky podlamuje důvěru v náš ústavně demokratický systém a transatlantické spojenectví ČR v rámci NATO. Odpor k samostatným demokratickým státům, zejména na geopoliticky klíčovém území mezi Německem a Ruskem, Severoatlantické alianci a USA zřetelně spojuje dnešní Rusko s federalistickým hlavním proudem Evropské unie. 

Anketa

Co provést s bojovníky Islámského státu, kteří se chtějí vrátit do Evropy?

16%
81%
hlasovalo: 15836 lidí

Rusko následovalo Spojené státy a také odstoupilo od dohody o likvidaci raket středního a krátkého doletu. Rovněž oznámilo, že obnoví vývoj touto smlouvou dříve zakázaných zbraní. Zhorší konec smlouvy bezpečnostní situaci ve světě? A existuje reálná hrozba, že obě velmoci dospějí k pokračování studené války? Jak snížit napětí?

Studená válka mezi nedemokratickým Ruskem a zejména USA již dávno probíhá. Konec smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu je ze strany USA vzhledem k jejímu ruskému porušování, ostatně nikoli náhodou podobnému tomu, jak dohody jednostranně porušil Sovětský svaz na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, zcela nezbytný a rozumný krok. Rusko buď začne ve stanovené lhůtě dohodu dodržovat, a tím se stane věrohodnou smluvní stranou, anebo budou Spojené státy nuceny Rusko znovu uzbrojit jako za prezidenta Ronalda Reagana, kdy nám právě tento postup nakonec koncem r. 1989 otevřel možnost opět se po téměř 42 letech stát samostatným demokratickým státem. Donald Trump a jeho vládní tým není Barack Obama a jeho lidé. „Chceš-li mír, připravuj válku“ říkali staří Římané. Jinému jazyku agresivní diktátorské velmoci zpravidla nerozumějí.    

Je Vladimir Putin diktátor?

Ano.

Politická mapa Evropy se mění. Ve vážném sporu jsou nyní například Francouzi s Italy, a to kvůli vměšování se italských politiků do problému tzv. žlutých vest. Francouzi dokonce tvrdí, že vzájemné vztahy jsou nejhorší od konce druhé světové války. Kteří politici jsou spíše budoucností Evropy, je to Macron a Merkelová, nebo někdo jiný, třeba Salvini, Kurz, nebo Orbán? A proč?

Hlasem nové, v budoucnosti opět plně svobodné a demokratické Evropy, jsou nejen zastánci čistého Brexitu, ale právě tak státníci jako Salvini, Kurz, nebo Orbán. A to proto, že se jednoznačně, přímočaře a hlavně neúhybně zastávají vlády lidu, lidem a pro lid, tedy demokratické samostatnosti, skutečné svobody svých států navzdory mohutnému soustavnému zastrašování a intrikám jejích nepřátel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

20:20 „Žvástů jsem slyšel dost.“ Ivan David skoncoval s von der Leyenovou. Zle

Blží se dvacáté výročí vstupu ČR a dalších zemí do EU. V europarlamentu už se konalo slavnostní zase…