Ringo Čech má formu: Nakopnutí Sobotky, speciální obraz pro Jiřího Drahoše a varování sluníčkářům, kteří věří, že se Ortelu a hlasu lidí zbaví falšováním výsledků

08.12.2017 4:43

ROZHOVOR „O skupině Ortel já nevím vůbec nic. Ale pravděpodobně bude velmi dobrá, když sluníčkáři takhle zuří a snaží se ji prostě likvidovat,“ říká hudebník, malíř a politik František Ringo Čech. Pro ParlamentníListy.cz se vyjádřil i k Jiřímu Drahošovi a jeho obavám ohledně zahraničních tajných služeb. Promluvil i k blížícím se prezidentským volbám. „Nevidím nikoho jako konkurenta pro Miloše Zemana,“ říká František Ringo Čech.

Ringo Čech má formu: Nakopnutí Sobotky, speciální obraz pro Jiřího Drahoše a varování sluníčkářům, kteří věří, že se Ortelu a hlasu lidí zbaví falšováním výsledků
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Anketa

Hrozí nám pokuta od EU za to, že nepřijímáme uprchlíky podle kvót. A poplatky za každý den, kdy tak nečiníme. Co má nová vláda udělat, pokud nás EU odsoudí?

hlasovalo: 11199 lidí

Z nejvyšší české politiky odchází Bohuslav Sobotka. Za co bychom mu měli poděkovat, případně za co bychom ho měli kritizovat? Prezident Zeman ho označil za někoho, kdo odchází s ostudou. Má pravdu?

Prezident Zeman má vždycky pravdu. A panu Sobotkovi můžeme poděkovat za protikuřácký zákon a kritizovat ho také za protikuřácký zákon.

Nic jiného? Není to za dobu, co byl ve funkci, málo?

Nic jiného jsem za Sobotky nezaznamenal.

V příštích dnech bude jmenována vláda Andreje Babiše. Opozice tvrdí, že se nakonec opře o Okamuru a KSČM. Andrej Babiš to odmítá, zdroje z médií ale tvrdí, že do konce prosince by s Okamurou rád dojednal podporu. Mluví se také o vládě s KDU-ČSL a ČSSD, které propadají v průzkumech. Jak to nakonec podle vás dopadne? A co to bude pro ČR ve výsledku znamenat?

Babiš je obratný politik, vyhrál volby a chce vládnout. Udělá pro to úplně všechno. Okamura chtěl do sněmovny, byl úspěšný a chce také vládnout. Udělá pro to úplně všechno. KSČM se sveze všude tam, kde je to pro ni výhodné. Tohle všechno má logiku. To nejsou žádné negativní vlastnosti. Myslím, že KDU-ČSL a ČSSD jsou trošku mimo mísu. Jsem velmi zvědavý, co udělá ČSSD, aby preference zvedla. Bude to pěkná makačka do dalších voleb.

Zhruba za dva měsíce tady máme prezidentské volby. Prezidentský kandidát Jiří Drahoš se sešel s premiérem Sobotkou, aby mu sdělil obavu, že jak sněmovní volby, tak právě nastávající volby prezidenta ovlivňují zahraniční tajné služby. BIS ale sdělila, že žádné takové poznatky nemá. Co na tento krok profesora Drahoše říkáte?

Zase všechno má svoji logiku. Na internetu někdo chytrý napsal, že jestliže má Jiří Drahoš nějaké důvodné podezření na to, že zahraniční služby ovlivňují volby, tak v první řadě neměl jít za Sobotkou, ale měl to jít ohlásit na BIS. Aby je upozornil. Jestliže tají nějaké informace, tak to je tedy pěkný malér… No, já myslím, že profesor Drahoš dělá prostě, co může. On bude určitě jako vědec skvělý. Ale chtěl bych připomenout svůj obraz – „Chceš do politiky, tu máš do držky“. Kdybych znal Drahošovu adresu, tak mu ho pošlu. Protože jestliže vleze do takovéto záležitosti, jako je volba prezidenta republiky, a dělá, co dělá, a říká, co říká, myslím, že velkou šanci nemá. Leda že by ty zahraniční tajné služby zasáhly v jeho prospěch.

Takže jako konkurenta pro Miloše Zemana ho příliš nevidíte?

Ne. Nevidím nikoho jako konkurenta pro Miloše Zemana.

A jak celkově hodnotíte kampaň pana profesora. I někteří odpůrci Zemana kritizují, že je údajně „slabý“, nemá prý jasné názory… Je třeba boj proti Rusku a propagandě tím správným krokem?

Já myslím, že pan profesor Drahoš říká to, co mu říká štáb jeho poradců. Každý se obklopí někým, komu důvěřuje nebo na koho se spoléhá. Vlastně na těch lidech nejvíce záleží. Vzpomeňte si, jak prospěšný byl Kissinger pro amerického prezidenta. Když je takovýto člověk sekáč nebo když ten tým je špičkový, tak je to vynikající. Já mám pocit, že bojovat proti Rusku je úplně zbytečné. Putin má úplně jiné starosti, než aby napadl Drahoše.

Ovšem o  nebezpečí Ruska mluví i generál Petr Pavel. Považuje ho za jednu z hlavních hrozeb. Putinovi dlouhodobě přičítá snahu rozbít EU. Prezident Zeman se nicméně snaží o partnerství s Moskvou a do čela sněmovního výboru pro bezpečnost nastupuje zástupce SPD Radek Koten, což vzbuzuje také obavy z odklonu Česka od pozice NATO a EU. Jak to vidíte vy?

My Češi máme historickou zkušenost, že nebezpečí nám hrozí ze všech stran hranic. Tak to prostě v Evropě chodí. Rusko je velmoc, která samozřejmě má svoji velmocenskou politiku. I když teď si myslím, že je dost v defenzivě. Ale generál Petr Pavel má pravdu. Jestli někdo může nás ohrozit – kdyby chtěl – a to zdůrazňuji – kdyby chtěl, tak to bude pravděpodobně Rusko. Wehrmacht a Bundeswehr to už nebudou. A myslím, že to, že Putin chce rozbít EU, je pochopitelné. Který ruský prezident by to nedělal. Protože jde o obchod, o vliv, o partnerství… To je správná politika Putina. A že se Miloš Zeman snaží o partnerství s Moskvou, je kravina.

Prezident Zeman se snaží o partnerství s každým. Dostal vynadáno za Peking, dostal vynadáno za Moskvu, dostal vynadáno i za Londýn. Já nevím, kam už by náš nešťastný prezident měl jet. Radka Kotena neznám. A jestli se bude snažit o odklon Česka od pozice NATO? Žádné snažení se nikomu z našich ministrů nepovede. Jsme prostě malí hráči na velké šachovnici. NATO svým způsobem má platnost a EU dělá všechno možné, aby se sama zničila. Na to nemusí přicházet Radek Koten.

Anketou Český slavík v minulých dnech otřásl poměrně velký skandál. Co říkáte na to, co se dělo kolem kapely Ortel a jejího zpěváka, a co si celkově myslíte o této pěvecké soutěži popularity?

Zase to musím zahájit tím, že my Češi máme svou historickou zkušenost. Zfalšovaná byla Bratislavská lyra, zfalšovaná byla Děčínská kotva, zfalšovaný byl Zlatý slavík. Všechno je úplně zfalšované. To se ovšem netýká božského Karla. Božský Karel je nedotknutelný, ten sedí na trůně velmi pevně. O toho si nedělám starost. O skupině Ortel já nevím vůbec nic. Ale pravděpodobně bude velmi dobrá, když sluníčkáři takhle zuří a snaží se ji prostě likvidovat.

A jak si vysvětlujete takový zájem o kapelu, jejíž texty někteří označují za poměrně dost kontroverzní? Jde tedy tak trochu o vyjádření vůle lidí, kteří nesouhlasí například s migrační politikou?

Já ty texty neznám, ale pravděpodobně ano, když vzbudily takový rozruch. Ale já se musím přiznat, že bych se taky možná stal fanouškem skupiny Ortel, kdybych se s nimi seznámil. Toto ale jde už úplně mimo mne. Mám už úplně jiné starosti. Mám starost s tím, abych se najedl, aniž by mi přitom vypadl zub, abych se dobře vyprázdnil a abych neupadl na schodech.

Bloger roku Ladislav Větvička ohledně toho, co se dělo v souvislosti s anketou Český slavík, na svém blogu na iDNES.cz napsal:  Měli strach z Kubišky, měli strach z Kryla, měli strach z Pražskeho vyběra, měli strach z Matušky a fčil maju strach z Ortela… Jedine, čeho dosahli, je enem zvyšeni popularity všech jmenovanych...

Větvička má pravdu. Měli strach ze všeho, z Kubišové, Kryla… Tak teď mají strach z Ortela. Ale Ortel by jim mohl vzkázat – „i kdybychom padli všeci, stanou noví bojovníci“. Když zlikvidují Ortel, tak takovéto písně, které vyjadřují přání obyvatel, bude zpívat někdo jiný.

Když už jsme zmínili ten nesouhlas s migrační politikou. V Evropě se může do roku 2050 až ztrojnásobit počet muslimů, tvrdí výzkumná agentura Pew research Center. Pracuje s různými variantami. V ČR nyní podle ní máme 0,2 % muslimů, nejhůře toto číslo může stoupnout na 1,2 %. Mnohem hůře na tom však mohou být Švédsko, Francie či Německo. Je to problém? Jde o zbytečnou hysterii namířenou proti myšlence multikulturalismu, nebo se máme zvýšeného počtu muslimů bát? A co to pro Evropu nakonec vlastně může znamenat?

Tak já jsem toto už vyjádřil písemně i ústně mnohokrát. Počet muslimů se neztrojnásobí, ale zpětinásobí. Prostě nikdo to nezastavuje a každým dnem, každým měsícem to číslo narůstá. Navíc dojde ke slučování rodin, jak říkají politikové. Čili když přijde tisíc muslimů, tak s celými rodinami je to deset tisíc. Jak se říká – koho chtějí bohové zničit, toho raní slepotou. Je to slepota určitého procenta evropských politiků. U té druhé části je to programové zničení sama sebe. Nová Evropa znamená konec našich dnů.
WEB RINGO ČECHA


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…