Senátor Antl: Muslimové nemají žádnou úctu vůči ženám, považují je za svůj majetek. Pochybuji o jakémkoli přínosu uprchlíků. Ploty budou nutné

21.03.2016 15:25

ROZHOVOR Předseda ústavně-právního výboru Senátu Miroslav Antl velice pochybuje o jakémkoliv přínosu uprchlíků. Muslimové v sobě dle něj nemají žádnou přirozenou úctu vůči ženám a zjevně je považují za svůj majetek. Ploty chránící jižní a východní hranice EU budou pro nás všechny nutností stejně jako úzká spolupráce v rámci Visegrádu.

Senátor Antl: Muslimové nemají žádnou úctu vůči ženám, považují je za svůj majetek. Pochybuji o jakémkoli přínosu uprchlíků. Ploty budou nutné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Miroslav Antl skládá senátorský slib

Obhájci imigrace tvrdí, že přijímání imigrantů pomůže ekonomice, protože imigranti zaplní volná pracovní místa a současně prý pomohou udržet důchodový systém. Nejsou ale naopak větším nákladem pro sociální systémy než přínosem pro ekonomiku? Plus započtěme náklady na bezpečnost a následky kriminality...

Já, ač nejsem ekonom, velice pochybuji o (jakémkoliv) přínosu uprchlíků, kteří jsou navíc obtížně zaměstnavatelní. A pokud jde o český důchodový systém, každý má určitě na něj svůj názor – imigranti ho zcela jistě nevylepší. Oni nám přece nepřicházejí pomáhat, ale sami pomoc vyžadují, někdy i razantněji. A do budoucna nebudou ani přínosem populačním (pro některé možná „kopulačním“). Bezpečnost lidí v Evropě musí být i nadále tím nejdůležitějším – a pokud ji EU nezajistí, je odpovědností naší vlády, aby se postarala o bezpečnost občanů ČR sama. A to včetně odpovědnosti trestně právní, nikoliv jen politické…

Co říkáte silvestrovským událostem v Kolíně nad Rýnem a dalších německých i evropských městech?

Právě tyto – ale i následné i v dalších evropských městech prováděné – nebezpečné útoky svědčí jednoznačně o tom, že muslimové v sobě nemají žádnou přirozenou úctu vůči ženám a zjevně je považují za svůj majetek. Šlo a jde o sexuální delikty, které jsou trestné v celé EU – a musí být důsledně a přísně trestány. A samozřejmě by měly být rozsudky zveřejněny, aby bylo „celoevropsky“ zřejmé, že zákony platí pro všechny – a žádný ze států EU útoky nebude tolerovat. 

Co se týče sexuálních útoků uprchlíků v Německu, publicista Jan Petránek řekl, že útoky na ženy jsou hluboko v mentalitě migrantů a uprchlíci mají hodnoty neslučitelné s našimi. Co o tom soudíte? Už jste něco takového naznačil…

Možná se brzy dočkáme i závěru psychiatrické expertizy, že takoví pachatelé nejsou schopni posoudit protiprávnost svých útoků vůči ženám. Nepříčetnost by však musela být v souvislosti s duševní poruchou. Každopádně, jsou-li nebezpeční, neměli by zůstávat na svobodě… 

Objevily se také zprávy, že německá policie nemá vyšetřovat „drobnou“ kriminalitu přistěhovalců...

„Drobná“, respektive bagatelní kriminalita spočívá v méně závažných případech výtržnictví a podobném jednání, které je na hranici s přestupkem. Určitě však musí být všude v EU řádně vyšetřena – a sexuální útoky, spočívající v omezování osobní svobody, sexuálním nátlaku, a jiné mezi ně určitě nepatří. Víte, vždy je potřeba srovnávat, jak by se německá policie chovala vůči „domácímu“ nebo českému a jinému evropskému zločinci. Pokud by někdo takový příkaz či „doporučení“ vydal u nás, stal by se podezřelým z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby, nadržování a možná i nepřekažení trestného činu a jiné.

Kdybyste to měl shrnout, jaká vidíte hlavní bezpečnostní rizika imigrace? Od terorismu po pouliční kriminalitu... Sledujete statistiky kriminality přistěhovalců? Co říkají?

Tak riziko terorismu je zcela nepochybně nejzávažnější – a nikdo v rámci EU neví, koho jsme si do Evropy vpustili, když jsou v EU minimálně desetitisíce uprchlíků, jejichž minulost a skutečnou totožnost znají jen oni a případně „organizátoři“ těchto akcí. Samotná tato skutečnost je sama o sobě bezpečnostním rizikem číslo jedna. Pokud jde o „běžnou“ kriminalitu, o sexuálních deliktech jsme mluvili, a tu ostatní, ukáže čas, pokud se bude vykazovat zvlášť.

Já nevím, zda někdo v rámci EU sleduje skutečný podíl imigrantů na celkové kriminalitě, ale pokud vím, v ČR zatím problémem není. A v mém senátním obvodu je (zatím) nulová. Každopádně však považuji za nutné, aby se kriminalita uprchlíků v jednotlivých státech EU vykazovala – a zveřejňovala. O tom jsme spolu mluvili, pane doktore, už před třemi a půl lety v rozhovoru pro PL. Jak ten čas letí… (smích) Rozhovor je i na mých webových stránkách.

Slovenský premiér Fico řekl, že nechce, aby na Slovensku vznikla nějaká ucelená muslimská komunita. Řekl, že existuje problém s integrací imigrantů, a také řekl, když to řeknu lidově, že si nevezme na triko, aby byly ženy na Slovensku sexuálně napadány. Co si o tom myslíte?

S názory pana Roberta Fica na uprchlickou krizi dlouhodobě souhlasím. Je dostatečně razantní a naši politici by si měli z tohoto jeho přístupu vzít ponaučení, respektive ho výrazněji podpořit v rámci EU. Škoda, že zřejmě doplatil na vlastní rétoriku a nezvítězil ve volbách tak, aby mohl znovu sestavit jednobarevnou vládu, která by pokračovala v dosavadním postoji v rámci EU. Do Národní rady SR se tak dostali poslanci ze stran, které tyto názory premiéra Fica nezpochybňují, ale ještě více je „přiostřují“. Roztříštěnost politické scény na více subjektů může být prospěšná maximálně senátu, resp. horní komoře, ale jednokomorovému parlamentu výrazně ztíží rozhodování o čemkoliv, včetně rychlého řešení problémů spojených s imigrací.

Robert Fico také řekl, že absolutní většina běženců jdoucích do Evropské unie z Turecka jsou ekonomičtí migranti. „Trvám na svém postoji, že absolutní většina těchto lidí jsou ekonomičtí migranti (hovořil o migrantech jdoucích do Evropy z Turecka, pozn. redakce). Kdo má věřit člověku, který se necítil bezpečně v Srbsku, v Maďarsku, ani v Rakousku, a tak šel až do Německa? Evidentně mu šlo o ekonomické zájmy,“ řekl Fico…

I s tímto jeho názorem zásadně souhlasím – a ke stejnému názoru jsme dospěli i při návštěvě našeho ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR ve Slovenské republice v polovině září loňského roku. Tehdy jsem viděl poprvé stovky uprchlíků, volně proudících přes hranice z Maďarska do Rakouska – a společně s kolegou předsedou ÚPV Národní rady SR jsme odhadovali minimálně 90 procent ekonomických imigrantů. Více v článku a ve slovenských médiích.

Jak hodnotíte to, jak se k imigrační krizi staví EU a Německo? Jak se díváte na roli Turecka? Máme se s ním dohodnout, nebo nás bude vydírat? Není lépe postavit ploty chránící hranice?

O Turecku i o Řecku jsem se pesimisticky zmínil v našem minulém rozhovoru pro vaše Parlamentní listy v závěru loňského roku – a obávám se, že se moje nedůvěra vůči těmto státům potvrzuje. EU se pomalu probouzí – a stále častěji slyšíme „varovné výkřiky“ i od politických a vládních vůdců v „západních“ zemích. Reakce EU je však neuvěřitelně pomalá a v podstatě se snaží reagovat s minimálně ročním zpožděním. Česká republika by se neměla spoléhat na „evropské vůdce“, ale měla by intenzivně pokračovat v opatřeních v rámci takzvané „Visegrádské čtyřky“. Vždyť Češi, Slováci, Poláci a Maďaři jsou společně s dalšími Bruselem, Německem, ale i Rakouskem a dalšími považováni za „ty z Východu“. Naše státy k sobě mají blíž – a v poslední době reagují podstatně pružněji než „vedení EU“. Ploty chránící jižní a východní hranice EU budou pro nás všechny nutností. Stále doufám, že nenastane doba, že by si ČR stavěla vlastní ploty na hranicích ČR s ostatními státy. Ale to bychom se už dostávali k tématům, jako je „domobrana“ a podobně – a to si snad nepřeje nikdo z rozumně uvažujících občanů.

Andrej Babiš řekl, že příliv uprchlíků do EU se musí zastavit úplně. Nemáme dle něj povinnost a v tuto chvíli nemůžeme vůbec nikoho přijímat. Musíme prý v první řadě zaručit bezpečnost našich občanů. Ptá se, proč by z bohatství evropských zemí tvořených po generace měli žít lidé bez vztahu k hostitelské zemi a kultuře – lidé, kteří představují bezpečnostní riziko a jejichž touhou není asimilace, ale rozvrat evropské kultury. Dle Babiše není možné, aby Evropané měli menší práva než přistěhovalci, a je vyloučeno, aby se přizpůsobovali uprchlíkům. Jaký je váš názor?

S jeho názory na imigrační krizi rovněž souhlasím – a tato jeho slova bych mohl „spolupodepsat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…