Sexuolog, který vyšetřoval muslimy: Naše nezahalené ženy jsou pro ně jen děvkami, lovnou zvěří. Doufám, že Veronice Žilkové už došlo...

13.02.2017 16:35

ROZHOVOR „Opakovaně jsem vyšetřoval muslimy, kteří mi zcela vážně tvrdili, že o sexu se s nikým nesmějí bavit, protože to jejich náboženství zapovídá,“ říká psychiatr a sexuolog Jaroslav Zvěřina. Promluvil také o ženských obřízkách, zakazování masturbace a systematické diskriminaci žen. „Naše nezahalené ženy jsou pro muslimské muže často prostě jen děvkami, lovnou sexuální zvěří,“ říká Jaroslav Zvěřina.

Sexuolog, který vyšetřoval muslimy: Naše nezahalené ženy jsou pro ně jen děvkami, lovnou zvěří. Doufám, že Veronice Žilkové už došlo...
Foto: Archiv
Popisek: Muslimský uprchlík, ilustrační foto

Je to zhruba rok, co mnohé lidi pobouřil výrok Veroniky Žilkové. Ta k případu, kdy migranti hromadně obtěžovali ženy v Německu, pro ParlamentníListy.cz řekla: Je to podle mě silný pud přírody. I mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům, to opět bude hlas přírody. Jak její výrok s odstupem času vidíte? A měla pravdu?

Kdyby exotičtí imigranti byli pro naše ženy tak velmi atraktivní jako pro paní Veroniku, nedocházelo by k tak masovým sexuálním agresím. Ženy by pro ně byly snadno dostupné. Ten výrok byl subjektivní a blbý. Doufám, že to již došlo i autorce.

Jak se s takovýmto chováním mužů mají ženy v Evropě podle vás vypořádat?

Z dostupných pramenů se zdá, že také znásilnění, spáchané imigrantským exotem, zůstává trestným činem. S tím by se měl vypořádat stát, a to důsledně. Vždyť péče o bezpečnost občanů je zásadním úkolem státu.

Po tomto konfliktu se mluvilo o tom, že se budou dělat kurzy pro migranty, aby je naučili, jak se v Evropě k ženám chovat. Mají podle vás tyto kurzy nějaký význam?

Pochybuji. Ti lidé jsou příslušníci bigotní náboženské víry, která je k sexu neobyčejně restriktivní. Opakovaně jsem vyšetřoval muslimy, kteří mi zcela vážně tvrdili, že o sexu se s nikým nesmějí bavit, protože to jejich náboženství zapovídá. Jak tuto bariéru naši školitelé prolomí, na to jsem zvědav.

Jaký je vůbec rozdíl mezi sexualitou Evropanů a právě mužů z Afriky, z arabských zemí…?

To by vám snad dokázali říci kulturní antropologové. Já vím o muslimské sexuální restriktivě, přísném zakazování masturbace, ženských obřízkách a také o systematické diskriminaci žen. Naše nezahalené ženy jsou pro muslimské muže často prostě jen děvkami, lovnou sexuální zvěří.

Pokud budou tito muži v Evropě žít déle, třeba i více generací, změní se podle vás jejich pohled?

V tomto směru se snad jejich chování zlepší, doufám, že také pod vlivem přiměřených trestů, které je poučí o nepřípustnosti sexuální agrese a zneužívání dětí. Tito lidé mají tendenci vytvářet uzavřené kulturní komunity, kde se vzájemně posilují v nepřátelském postoji k většinové populaci. Je důležité tyto komunity rozptýlit a potírat v nich toleranci k agresi všeho druhu.

A co třeba ženská obřízka? Budou na ní podle vás tito migranti trvat i v Evropě?

Kolegové lékaři z Velké Británie nedávno konstatovali, že brutální ženská obřízka se v tamních muslimských komunitách praktikuje neobyčejně často. Nikdo to tam netrestá, i když jde o zřejmé ublížení na zdraví, byť nábožensky motivované.

A proč vůbec tento zrůdný zákrok po svých ženách vyžadují?

Dělá se to holčičkám nejen v muslimských státech. Někteří experti tvrdí, že islám ve svých svatých textech žádný takový výkon nepředepisuje. Nicméně s islámem je to spojeno výrazně. Ostatně i v euroatlantické civilizaci se ještě před nějakými osmdesáti lety provádělo chirurgické odstranění poštěváčku dívkám, aby nepropadly onanii. Naštěstí jen velmi vzácně.

Může podle vašich zkušeností vůbec fungovat vztah evropské ženy a muže například z arabského světa? Co by pro ženu tento vztah znamenal?

Rizika sňatků mezi osobami ze zcela odlišných kultur jsou dobře známá a píší se o tom i romány. Nicméně zamilovaní lidé žádné racionální argumenty neposlouchají. Tak se čas od času stane, že se česká dívka zakouká do cizince na exotické dovolené nebo naváže vztah se stejně exotickým imigrantem. Opačný genderový gard je v těchto případech podstatně méně častý. Velké problémy pak činí zejména odlišné postavení žen v kultuře domovských zemí těch mužů. Ne každá žena se tomu dovede přizpůsobit. Nezbývá, než doporučit, aby se s podmínkami života v domovské zemi nápadníka ženy seznámily dříve, než do svazku vstoupí.

Velmi diskutovaný je problém takzvaných dětských nevěst. Co na tuto skutečnost říct?

Zákony mají platit pro všechny, tedy i pro ty, kteří k nám z jakýchkoli důvodů přicházejí. Když někdo v euroatlantické zemi obcuje s devítiletou dívkou, je prostě pachatelem pohlavního zneužívání, což je u nás zvláště závažný zločin. Ty příchozí imigranty by o tom měl někdo důrazně poučit. Snahu některých států dělat v této věci jakousi výjimku v zákonech pro cizince považuji za zrůdnou.

Bývalý viceprezident Českého červeného kříže Pavel Lebeda uvedl, že: „Prorok Mohamed umožnil sňatky a plemenitbu mezi blízkými pokrevními bratranci a sestřenicemi – inbreeding. To spolu s dětskými nevěstami způsobuje trvalé a progredující poškození genofondu muslimů. V psychické sféře jde o významný úbytek mentálních schopností, somatické (tělesné) postižení se projevuje výskytem vrozených vad, části i smrtelných… Inbreeding je za zplozením nadpoloviční většiny populace řady států (Saúdská Arábie, Afghánistán, Pákistán a jiné)." Co na to říkáte?

Sňatky mezi bratranci a sestřenicemi jsou legální také v naší civilizaci, přesto nejsou nijak časté a rozhodně nemají výrazný vliv na genofond. Neznám zdravotnické statistiky arabských zemí, a nemohu proto potvrdit údaj, že je tam výskyt vrozených vad plodů vyšší než u nás.

reklama

autor: David Hora

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…