Starosta města Písek: Toto jsou mé vize

07.07.2012 12:46

ROZHOVOR Nejmladší zastupitel Ondřej Veselý (ČSSD) je od roku 2010 starostou Písku. Pro ParlamentníListy.cz popsal zejména své plány a cíle.

Starosta města Písek: Toto jsou mé vize
Foto: PiseckýSvět.cz
Popisek: JUDr. Ondřej Veselý

Město letos uzavřelo koupaliště a plánuje vybudování nového aqvaparku, zveřejnilo i návrhy studií. Jak je rozhodování o nové podobě koupaliště daleko?

Letos byla uzavřena pouze venkovní část plaveckého bazénu. Vnitřní bazén bude v provozu do konce roku. Rozhodnutí o podobě nového plaveckého stánku již bylo přijato, nyní bude dopracována projektová dokumentace pro výběr zhotovitele stavby. Zároveň probíhá výběr oponenta projektu a připravujeme výběr budoucího provozovatele zařízení.

Proč budete investovat dalších 50 milionů do intenzifikace čistírny odpadních vod?

Tato částka má pomoci dalšímu rozšíření kalového hospodářství – zavedení nových technologií k čerpání tepla z kalů a rozšíření kapacity ČOV.

Městská policie se vloni zaměřila na drogově závislé. Mělo to úspěch, co jste od toho očekávali?

Problém byl v jedné lokalitě v Písku. Souborem opatření a spolupráce městské polici s městskými službami a neziskovou organizací provozující K-centrum se podařilo problém v dané lokalitě vyřešit.

Na konci března jste projednávali prodej 24 procent akcií písecké teplárny firmě Komterm. Co vše bylo při rozhodování ve hře?

Na jedné straně stála podpora píseckého hokeje zájemcem o odkup akcií na druhé straně možnost města přímo ovlivnit energetickou politiku a ceny tepla pro konečné spotřebitele. Problém je samozřejmě daleko širší a sám o sobě by si vyžádal nejméně článek, ale takto alespoň ve stručnosti.

Co byste rád ještě stihl do konce volebního období, jaký je Váš největší cíl?

Mé vize se rozdělují do několika oblastí, ale pokusím se vybrat to nejzásadnější:

a)    Dokončení výstavby nového plaveckého centra.
b)    Pokračování v systému opravy ulic a komunikací ve vlastnictví města (systém je nastaven, záleží pouze na dostatku finančních prostředků pro jeho pokračování).
c)    Započetí systému zavádění prvků moderní architektury do města. Takový systém u nás není, ale rád bych s ním alespoň začal.
d)    Spuštění fungování stabilní kanceláře destinačního managementu a plný rozjezd marketingu města jako vhodné destinace pro trávení volného času a dovolené.
e)    Rozpracování systému parkování v centru města do fáze zpracování studie jako podkladu pro další volební období.
f)    Započetí s výstavbou hřišť pro teenagery. Ve městě již byl dokončen systém opravy, vybudování a rekonstrukcí dětských hřišť, je vybudován park pro seniory a teď nám zbývá tento poslední aspekt.
g)    Dokončení systému zpracování biologického odpadu – z dotací je budována kompostárna a do města jsou rozmísťovány nádoby pro svoz bio odpadu.
h)    Dokončení systému otevřené radnice – komunikace s občany, veškeré informace o VŘ na jednom místě….

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…