Starosta města Přeštice: Ať si policie posvítí na nás všechny

10.09.2012 7:12

ROZHOVOR Principielně s vyrovnáním souhlasím, ale k jeho přiměřenosti se nemohu zasvěceně vyjádřit. K čemu se mohu vyjádřit, je přesvědčení, že právě přiměřenost nákladů národu, který bude platit, zodpovědní nezodpověděli, řekl naší redakci bezpartijní starosta Antonín Kmoch.

Starosta města Přeštice: Ať si policie posvítí na nás všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Jak vypadá dopravní situace ve městě po uzávěře hlavního tahu na Plzeň? Nešlo by stavbu kanalizace aspoň o pár dní uspíšit?

Žádná tragédie, ale řidičům jedoucím po silnici I/27 ve směru z Plzně na Klatovy to cestu prodlouží a tedy znepříjemní o přibližně 15 minut. Ušetřeni pikantní situace nejsou především našinci, kteří se z důvodu jednosměrného provozu v ulici 5. května od Klatov nedostanou ke svým domovům v blízkosti kostela či hřbitova běžně do minuty, ale měli by se také projet po 10 kilometrů objížďce. Trpí silnice objízdných tras, které nejsou dimenzovány na takovou dopravní zátěž a frekvenci. Ještě že jsou všichni trpěliví a stavební firma vstřícná. Zkrátit dobu úplné uzavírky silnice I/27 chceme všichni, protože čím déle, tím hůře pro všechny. I tato stavba ukázala, jak užitečný by byl nejen pro naše město několik desítek let připravovaný obchvat.          

Silničáři rovněž začali rekonstruovat spojnici Nepomuku s Přešticemi. Jsou další tahy v okolí města, které by nutně potřebovaly opravy?

Regionální dopravní tepnou je právě silnice I/27 Plzeň- Klatovy ve správě ŘSD. Její zkapacitnění v úseku Přeštice- Dobřany- Vysoká (prodloužením čtyřproudu) je více než žádoucí z hlediska plynulosti a bezpečnosti provozu. Oprava krajské silnice vedoucí od nás přes Nepomuk do jižních Čech je vyprojektována a všichni v na její trase věříme, že se ji Plzeňskému kraji podaří po etapách brzy zmáknout.        

Městu přibylo v posledních pěti letech 500 obyvatel. Čím jste pro novousedlíky tak zajímaví?

Město má výhodnou polohu na hlavní silnici, 15 minut do Plzně nebo do Klatov, 45 min do Prahy nebo na hranice SRN. Máme tu hezkou přírodu, potřebnou infrastrukturu a pracovité lidi.  

Jak se stavíte k otázce církevních restitucí? Jsou nároky církve a vypořádání přiměřené?

Principielně s vyrovnáním souhlasím, ale k jeho přiměřenosti se nemohu zasvěceně vyjádřit. K čemu se mohu vyjádřit, je přesvědčení, že právě přiměřenost nákladů národu, který bude platit, zodpovědní nezodpověděli. Kladu si otázku, co by takovému nehospodaření řekl náš rodák, mecenáš českého národa Josef Hlávka.        

Podezření z korupce u přidělování dotací z fondů EU dostihla první české hejtmanství. Domníváte se, že by si policie měla posvítit i na další české kraje včetně Plzeňského?

Ano, a na nás všechny. Prosím, nesvítit do očí.

Co byste rád ještě stihl do konce volebního období, jaký je Váš největší cíl?

Jedno jsou. Abych se a naše město za úspěchy nemuseli stydět. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…