Sto milionů za vodní děla proti občanům? Hamáčku, vážně? Totalitní nástroj, protestuje Okamura

02.02.2021 19:10

ROZHOVOR 103 miliony hodlá ministr vnitra Jan Hamáček investovat do nákupu nových vodních děl. Tomio Okamura za SPD kategoricky odmítá tuto akvizici totalitních nástrojů, které zjevně mají být využity proti občanům. Připomíná negativní zkušenost, jakou s těmito nástroji máme z doby před rokem 1989, a je šokován, že to Ministerstvo vnitra provádí právě v této době, kdy je každá koruna dobrá.

Sto milionů za vodní děla proti občanům? Hamáčku, vážně? Totalitní nástroj, protestuje Okamura
Foto: Vysílání Novinky.cz
Popisek: Policejní vodní dělo rozhání demonstranty

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

Ministerstvo vnitra vedené Janem Hamáčkem (ČSSD) oznámilo minulý týden, že plánuje nakoupit pro policejní pořádkové jednotky vodní děla proti demonstrantům za 103 miliony korun...

Je to hrozné, ale je to tak. Ministr vnitra Hamáček a předseda ČSSD chce proti demonstrantům nakoupit vodní děla za 103 miliony korun. Za SPD říkám jasně, že odmítáme používání totalitních nástrojů proti demonstracím občanů. Většina z nás pamatuje dobu před rokem 1989, kdy demonstranti byli mláceni obušky a rozháněni vodními děly.

O to více udivuje, že v době koronavirové krize, kdy je každá koruna dobrá, plánuje Ministerstvo vnitra utratit 103 miliony korun na nákupy vodních děl.

Hnutí SPD zásadně nesouhlasí s těmito kroky ministra vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. Svobodní občané mají právo demonstrovat, a pokud je demonstrace povolena, potom je to již práce organizátorů, kteří mají ve spolupráci s Policií ČR zabezpečit její řádný průběh. Policie ČR má pomáhat a chránit a má také spoustu jiných zákonných možností a postupů než proti shromážděným v případě neuposlechnutí jejich pokynů používat vodní děla.

Co říkáte aktuálnímu dění okolo očkování?

SPD od počátku prosazuje, že očkování musí být dobrovolné a lidé, kteří se nenechají očkovat, nesmějí být diskriminováni. Lidem, kteří se očkovat chtějí, by ale měla podle SPD vláda zajistit co nejrychleji bezpečnou vakcínu a výběr mezi jednotlivými vakcínami. Očkování se komplikuje a vzniká další chaos a zmatky.

Komunikace ze strany vlády je špatná. Minulý týden totiž Ministerstvo zdravotnictví nejdříve oznámilo, že doporučilo přerušit očkování první dávkou vakcín a měly by být rovněž zastaveny rezervace termínů na očkování, ale premiér toto vyjádření následně dementoval. Jasná a srozumitelná komunikace je součástí krizového řízení a toto současná vláda dlouhodobě nezvládá.

Je nedostatek vakcín a vakcinačního materiálu (jehly, stříkačky) a v důsledku této skutečnosti je akutní nedostatek volných nemocničních lůžek a jejich personál je dlouhodobě přetížený. Vláda podcenila přípravnou fázi na očkování a nezajistila samostatně dostatek vakcín, když spoléhala naivně na EU.

Při nákupech vakcín bychom měli postupovat vlastní cestou, např. po vzoru Maďarska, což tato vláda stále odmítá. Očkování podle hnutí SPD musí být dobrovolné a lidé, kteří se nenechají očkovat, nesmějí být diskriminováni. Lidem, kteří se očkovat chtějí, by měla podle SPD vláda zajistit co nejrychleji bezpečnou vakcínu a výběr mezi jednotlivými vakcínami.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

Vláda objednala špatné stříkačky pro vakcinaci…

Ministerstvo zdravotnictví objednalo ve společném tendru EU 1,8 milionu stříkaček s pevnou jehlou za 1,7 milionu korun a zaplatilo navíc třímilionový příplatek za jejich expresní leteckou dopravu. Tyto stříkačky ale jednak nejsou vhodné pro vakcínu firem Pfizer/BioNTech, ale také je jimi prováděná aplikace bolestivější, hrozí i riziko zánětu a složité je odhadnout správné množství natahované látky.

Těmito chybnými kroky se zásadně prodlužuje očkování lidí, kteří očkování chtějí, a tím pádem se i prodlužují termíny, dokdy bude vláda ČR prodlužovat nouzový stav. SPD další prodlužování nouzového stavu opět nepodpoří!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

A co říkáte tomu, jak to dopadlo s polní nemocnicí v Letňanech?

Skandální! Vláda plýtvá penězi občanů. Za nevyužitou polní nemocnici v Letňanech vyhodila 65 milionů! Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) minulý týden oznámil, že polní nemocnice v Letňanech, která byla postavena v říjnu loňského roku, se zbourá, protože stejně prý v ní nemá kdo léčit. Její provoz nás všechny stál celkově 65 milionů korun, a přitom v ní nikdo neležel.

Jedná se o plýtvání peněz daňových poplatníků. Hnutí SPD již zkraje upozorňovalo, že je třeba jít cestou posilování současných kapacit, nikoli budování polní nemocnice. SPD dlouhodobě prosazuje trestnou a hmotnou odpovědnost politiků za přijatá rozhodnutí. Pokud by toto platilo, byla by odpovědnost jasná. Takto to zaplatí stát, tedy občané, a toto je pro SPD nepřijatelné!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…