Tohoto se vlivné síly v ČSSD bojí… Celý svět má dost americké nabubřelosti. Deutschland, Deutschland über alles, blbost Bruselu. Poslanec promlouvá

23.09.2017 5:15

ROZHOVOR „Německo bohužel nemá alternativu vůči paní Merkelové. Socialisté jsou s ní v koalici (oficiální opoziční smlouva) a jasně ukazují, že pro zájmy kapitálu se klidně spojí i s pravicí, jen aby byli u toho. Ostatní strany nejsou v současné době schopny relevantní konkurence takto silné vládní většině, kontrolující vše od určení, co je a není xenofobie, po zatajování násilí, aby se občané nestrašili. Němci v průzkumech vědí, že to není dobře, ale zároveň nevidí alternativní sílu schopnou to změnit,“ říká poslanec KSČM Leo Luzar.

Tohoto se vlivné síly v ČSSD bojí… Celý svět má dost americké nabubřelosti. Deutschland, Deutschland über alles, blbost Bruselu. Poslanec promlouvá
Foto: Václav Fiala
Popisek: Na předvolebním mítinku Angely Merkelové v Pasově

Česko zasáhla vlna odporu k letáku obchodního řetězce Lidl, který v rámci politiky „žádné náboženské symboly“ odmazal z fotky řeckého kostela kříž. Má pravdu kardinál Dominik Duka, že umazáváním křížů to začíná a strháváním křížů končí? Šlo o správný krok, nebo jen o bouři ve sklenici vody? Lze připomenout, že mešity Lidl uvedl bez umazávání čehokoliv. Je správnou reakcí to, co učinili občané Prahy 8, když vylepili na Lidl kříže? Či to působí spíše komicky v zemi, kde do kostela chodí jen minimální procento lidí?

Již jsem se vyjádřil, proč se to děje a nadnárodní koncerny, tlačeny svými vlastníky k dosahování co nejvyšších zisků, jsou ochotny obětovat cokoli. Z celé kauzy jde vidět, co je příčinou dnešního stavu světa. Globální kapitalismus rozevřel nůžky chudoby a otevřel tím mimo jiné cestu náboženské nesnášenlivosti! Tento fanatismus plíživě proniká do každodenního života společnosti a pod dojmem náboženské korektnosti se řítíme do pekla. Jediný ateismus je správná cesta k bezproblémovému soužití lidí s různými historickými kořeny. To se panu kardinálovi Dukovi sice líbit nebude, ale všechna náboženství považují to své za jedině správné a ostatní jsou maximálně tolerována. Ale dokdy? 

„Ti lidé, kteří ve Španělsku organizovali demonstrace za přijímání imigrantů, nesou plnou odpovědnost za útoky, které se teď staly, nesou odpovědnost za ty mrtvé (…) Věděli, že to povede k těm vraždám a k těm útokům. To jsou amorální lidé, kteří vědí, že způsobují vraždy, vědí, že způsobují zabíjení malých dětí, vědí, že způsobují mučení, ale přesto ta jejich touha po grantech a po penězích je tak silná, že se nedají zastavit. Oni preferují tu cestu, aby tak, jako se teď zabíjelo v Barceloně, se zítra zabíjelo v Praze, Brně, Hradci, Teplicích či kdekoli v České republice,“ říká zakladatel České společnosti pro civilizační studia sociolog Petr Hampl. To jsou silná slova. Co o nich soudíte?

Lituji společnost pro civilizační studia, až bude pan Hampl u nich „studovat“. Takové zkratky jsou pouze výkřikem zamlžujícím podstatu problému spojeného s globálními zájmy kapitálu. Nikdo totiž nezpochybňuje souvislost mezi migrací a zvýšeným rizikem teroristických činů, ale zároveň nelze z toho automaticky vyvodit, že terorismus nebude, když nebude vítání migrantů. 

Angela Merkelová míří za obhajobou svého mandátu. Na cestě k tomu sdělila, že „islám patří k Německu a je součástí jeho úspěchu“, zároveň potvrdila, že nelituje svého rozhodnutí z dob migrační krize. Je Merkelová vůdkyní svobodného světa, či je její politika nebezpečná? Přejete si její znovuzvolení?

Německo bohužel nemá alternativu vůči paní Merkelové. Socialisté jsou s ní v koalici (oficiální opoziční smlouva) a jasně ukazují, že pro zájmy kapitálu se klidně spojí i s pravicí, jen aby byli u toho. Ostatní strany nejsou v současné době schopny relevantní konkurence takto silné vládní většině, kontrolující vše od určení co je a není xenofobie, po zatajování násilí, aby se občané nestrašili. Němci v průzkumech vědí, že to není dobře, ale zároveň nevidí alternativní sílu schopnou to změnit. Tak jen chtějí věřít, že Merkelová ví, co dělá. 

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere z CDU v rozhovoru pro německý deník Rheinische Post řekl, že bude po německých volbách prosazovat jednotnou azylovou politiku pro celou EU na základě německého modelu, protože tento model považuje za nejlepší. V celé EU by dle něj měl být stejný, sjednocený základ pro dávky pro imigranty…

To zní úplně jasně ‚Deutschland, Deutschland über alles‘. To už tu bylo, říkáme NE! A zvláště z úst ministra vnitra je to jasné vyhrožování! Celá Evropa musí především sjednotit mzdy a důchody! Po 27 letech si naši pracující a senioři zaslouží podstatné zvýšení finančních prostředků, a ne podprování migrace na jejich úkor!

Prezident Miloš Zeman v reakci na to, že Evropský soudní dvůr odmítl žalobu Maďarska a Slovenska proti kvótám EU na imigranty, řekl: „Evropská unie nás pod výhrůžkou sebrání dotací bude nutit, abychom přijali několik tisíc muslimských migrantů... Nesmíme se hrbit, neměli bychom si nechat vyhrožovat. Kdyby bylo nejhůř, je vždycky lepší vzdát se evropských dotací, než sem pustit migranty.“ Co vy na to?

Pan prezident má asi více informací, a tak nezbývá, než mu věřit. Zatím pouze eviduji výkřiky z Bruselu hlavně od úředníků řecké nebo italské národnosti. Kvóty jsou blbost, protože nikoho silou držet u nás nebudeme a oni k nám vůbec nechtějí. Před Bruselem jsme se nikdy nehrbili, aspoň tedy my z KSČM, a stále prosazujeme zákon o obecném referendu, aby i občané mohli jasně a hlasitě odpovědět!

Premiér Bohuslav Sobotka dle informací médií chce ještě v samém závěru svého mandátu přimknout Česko blíže k EU. Konkrétně zajistit naše volné přičlenění k eurozóně, čímž dáme najevo, že stojíme o euro. Je to správný krok ve světle úvah o tom, zda máme být součástí „tvrdého jádra EU“? Robert Fico sdělil, že životním prostorem Slovenska je EU a chce být v tvrdém jádru, i třeba na úkor spolupráce s Visegrádem…

Premiér by měl konečně dovolit, aby parlament mohl schválit zákon o obecném referendu a občané tak mohli rozhodnout. Toho se ale vlivné síly v ČSSD bojí. 

Vědci již přes 70 let vizualizují míru nebezpečí jaderné katastrofy, tzv. odpočet soudného dne. Tento ukazatel se letos přiblížil o půl minuty k půlnoci, která znamená zničení světa jadernými zbraněmi. Pomyslný čas na hodinách tedy ukazuje hodnotu 23:58:30. Co dělat s napětím ve světě, které existuje zejména mezi Spojenými státy a Ruskem, jejichž vztahy jsou dle mnohých nebezpečnější a nepředvídatelnější než za studené války? A jak řešit problém Severní Koreje?

Celý svět má dost americké nabubřelosti a patentu na rozum. Amerika prosazuje své zájmy na úkor kohokoliv. Důkazem je i podraz na „pokrevního bratra z Velké Británie“ (viz zbraně hromadného ničení v Iráku). Svět se musí vrátit k ideám vzniku OSN a odmítnout prosazování amerických národních zájmů zbraněmi. Změna nastane, až za válečné zločiny (říkáme tomu omyly, za které se pouze omlouváme), stanou před mezinárodním soudem i američní občané. Potom můžeme začít věřit opět mezinárodnímu právu a začít v souladu s rezolucemi OSN uplatňovat například jaderné odzbrojení, a to i silou.

Co říct k Donaldu Trumpovi? „Plave v tom“? Má ještě šanci splnit něco, co sliboval?

Donald Trump je pouze a jen Američan, bohužel.

Při svém projevu na Valném shromáždění OSN řekl Trump: „Voláme po velkém probuzení národů, oživení jejich ideálů, jejich hrdosti a vlastenectví,“ vyzval. Právě to je podle něj největší úkol současnosti, z něhož se jednou budeme zpovídat historii. „Vždy budu mít na prvním místě Ameriku,“ zdůraznil Trump, přičemž použil známý slogan America First. „Vy, představitelé dalších zemí, byste rovněž měli klást vždy na první místo vaše země,“ vyzval sál. „Národní stát je stále tím nejlepším prostředkem pro pokrok,“ řekl. „My v Americe se nehodláme snažit vnucovat komukoliv náš styl života, spíše chceme vytvářet zářný příklad pro každého,“ řekl Trump doslova a dodal: „V zahraniční politice obnovujeme princip suverenity.“ Co o tom soudíte?

Pan Trump pouze zopakoval své předvolební sliby a veřejně prozradil, co Amerika dělala posledních 72 let. Na úkor ostatního světa buduje svou roli hegemona, národa nad všechny národy. Zpočátku měli jako nepřítele Sovětský svaz, který se snažil vytvořit protiváhu, ale ten byl poražen. Nyní není ve světě odpovídajícího silného protihráče. USA dává do zbrojení 15 799 miliard korun, což je více peněz než druhý až desátý stát za nimi dohromady.

Pro zajímavost, Rusko na šestém místě dává 1 230 miliard korun. Za poslední roky se Američanům podařilo po světě rozjet desítky válek a bohužel se nastolit mír nikdy nepodařilo. Asi proto, že mír nebyl cílem, ale byly to pouze ekonomické a politické zájmy. Tyto konflikty ale zatěžují statní rozpočet USA, protože zisky plynou do soukromých kapes. A tak přichází prezident Trump s geniálním plánem, jak náklady za bordel ve světě, který způsobili, přesunout na ostatní státy. A pokud to NATO nepochopí, tak zaplatíme za růst Ameriky my všichni ostatní.

Co je podle vás zásadní téma, které je ve veřejné debatě či v mediálním prostoru opomíjeno?

Považuji za největší nedostatek mediálního prostoru, a to hlavně jeho veřejnoprávní odnože, nekritičnost ke své práci. Chtěl bych se někdy dočkat pořadu, který bude každý týden ukazovat proběhlé zprávy a pranýřovat nekvalitní zpravodajství, domněnky vydávané za realitu a vyložené lži. Úplně by stačilo porovnání téže informace podané v jeden den různými zdroji. Chci se dočkat zpravodajství, a ne komentované informace dle dojmu a pokynu z velínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…