Totální likvidace, to je cíl Merkelové. Namíchat Němce, proto zase kandiduje. Ale teď se věci mění, lidi je kopli do zadku, ozývá se Češka z Německa

23.11.2016 4:41

ROZHOVOR Proč bude opět kandidovat na kancléřku Angela Merkelová? Svérazné vysvětlení má Bohumila Kamenzová, Češka žijící ve východoněmeckém Altenbergu. „To, co začala – tedy totální likvidaci německého obyvatelstva – ještě nedokončila,“ sdělila v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s tím, že Merkelová je loutka v rukou někoho jiného. Němci podle ní ztrácejí identitu a nikdo na ně nebere ohled. Po Trumpově zvolení ve vládních kruzích zavládlo zděšení. „Hlavně proto, že si uvědomili, že lidé volí jinak, než by chtěli. Je to pro ně takové kopnutí do zadku,“ domnívala se.

Totální likvidace, to je cíl Merkelové. Namíchat Němce, proto zase kandiduje. Ale teď se věci mění, lidi je kopli do zadku, ozývá se Češka z Německa
Foto: archiv
Popisek: Bohumila Kamenzová

Angela Merkelová oznámila, že bude znovu usilovat o post kancléřky v příštích volbách. Je to pro vás překvapení?

Není. Kdyby nekandidovala, trošku by tím přiznala, že se v tom ztrácí a že neví kudy kam.  A hlavně – to, co začala – tedy totální likvidaci německého obyvatelstva – ještě nedokončila. Takže jsem věděla, že kandidovat bude.

Totální likvidace německého obyvatelstva – to je dost ostré hodnocení. Myslíte, že tak činí nevědomky v dobré víře, či snad záměrně?

Kdyby to myslela dobře, musela by skončit někde na psychiatrii. Myslím, že Němci ztrácejí pomalu, ale jistě identitu. Nikdo na ně nebere ohled. Obyvatelstvo se v podstatě namíchá. A to je podle mě i účel. Nedokončila to, co začala.

Politolog Robejšek k tomu řekl (v pondělních Událostech, komentářích na ČT), že Angela Merkelová neví, kdy má přestat, a že nechtěla dopadnout jako Helmuth Kohl, ale pravděpodobně tak dopadne...

Kohl skončil neslavně. Pana Robejška si nesmírně vážím, ale v tomto případě si naopak myslím, že ona moc dobře ví, co dělá. Podle mě je i nucena dělat to, co dělá. Spoustu věcí nemůže ovlivnit, protože je k tomu tlačena odjinud. Je loutka v rukou někoho jiného.

Anketa

Jste pro vytvoření společné armády Evropské unie?

5%
95%
hlasovalo: 5609 lidí

      
Spadá do této kategorie i fakt,  že současný sociálnědemokratický ministr zahraničí Frank Walter Steinmaier bude kandidátem vládní koalice na příštího prezidenta? Což mimo jiné je určitá zpráva o tom, že by měla nynější koalice pokračovat ve stejném složení i po dalších volbách, a politický kurz by se tedy neměl nějak výrazně měnit, když tam budou ti samí lidé?

Uvidíme, jak s tím zamíchají volby. Podle mě všechny strany teď horečně přemýšlejí, jak získat voliče. Jaké předvolební podfuky na voliče nastraží, aby jim dali hlasy. Vůbec si netroufám říci, jak to skončí. Německo je naprosto rozpolcené. Je tu i silná skupina těch, kteří Merkelovou podporují. Jsou to i ti, kteří to dělají kvůli vlastnímu profitu, ne proto, že by si mysleli, že dělá dobré věci. 

Je to možná i tím, že Němci jsou konzervativnější než jiní, neradi věci mění a jsou i disciplinovanější? Od vzniku České republiky v roce 1993 jsme měli jedenáct premiérů, v Německu za tu dobu se vystřídali tři...

Teď je ale situace úplně jiná. Dříve se nic až tak nedělo, bylo jedno, kdo je nahoře. Žádná uprchlická krize, klidné vody. Nyní je to naprosto odlišné. Jsem tím tak znechucená, že si německou televizi už nepouštím. Každé druhé slovo je musíme pomáhat, uprchlíky integrovat. Mám pocit, že se všichni zbláznili.


Podle průzkumu Nadace Friedricha Elberta se téměř 35 procent Němců cítí jako cizinci ve vlastní zemi a 50 procent chce limit pro přijímání uprchlíků. Dříve jste uváděla, že se Němci bojí na veřejnosti mluvit o svých kritických výhradách souvisejících třeba s migrací. Projevuje se to i na těchto číslech?

Určitě se to na těch číslech projevuje. Málokdo řekne otevřeně svůj názor. V televizi i novinách se cíleně ptají jen lidí, o kterých dobře vědí, jaká bude jeho odpověď. I na demonstrace Alternativy pro Německo se lidé báli jít či tam chodili potmě. A to je přitom legální strana. Nemyslím si, že to může dopadnout dobře.

Třeba budeme překvapeni jako letos už dvakrát, v případě Brexitu či amerických prezidentských voleb, které dopadly jinak, než ukazovaly průzkumy. Je to třeba právě tím, že se někteří lidé otevřeně nepřihlásili  k tomu, že dají hlas pro Brexit či pro Trumpa?

Je to možné, že lidé tvrdili něco jiného, než potom udělali. Ti dva kandidáti, to je přesně odraz Ameriky. Vybíralo se menší zlo.

Jak se v Německu dívají na zvolení Trumpa?

Ve vládních kruzích bylo zděšení. Hlavně proto, že si uvědomili, že lidé volí jinak, než by chtěli. Je to pro ně takové kopnutí do zadku. Normální lidé Trumpovo vítězství přivítali. Je podle mě lepší variantou než Clintonová, i když na mě působí zvláštním dojmem. Člověk opravdu neví, co udělá. Bojím se. Rozpolcuje se celý svět. Amerika, Británie, Evropa.

I k nám pronikl šokující případ z dolnosaského Hamelnu, kde kurdský uprchlík uvázal svoji ženu k autu a pak vysokou rychlostí jezdil ulicemi města. Žena je s vážnými zraněními v nemocnici. Je to samozřejmě extrémní kriminální případ, ale signalizuje určitý způsob chování? Myslím postavení ženy vůči muži v těchto komunitách?

Přišly sem s nimi jiná kultura, zvyky a obyčeje, jiné náboženství. Ženy tam nemají žádná práva. Tak co chceme? Tam je to normální, tak se tady nebudou chovat jinak. Máme, co jsme chtěli.

Největším nebezpečím z řad muslimů žijících v Německu jsou salafisté, z nichž až několik stovek je připraveno zapojit se do násilných akcí – jak uvedl Spolkový úřad pro ochranu ústavy. Teď udělali policisté velkou razii po celém Německu proti salafistické organizaci Pravé náboženství, jejíž členové oslavovali džihád a terorismus a 140 z nich odjelo bojovat do Sýrie a Iráku. Takovouto policejní akci asi vítáte?

Určitě ano. Ale je to chobotnice a je velice těžké proti nim zakročit. Je dobře, že se tento malý článek rozbil, ale pořád zůstává spousta skrytých věcí, o kterých nikdo neví a police se k nim nedostane. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

4:44 Česko jako přívěšek, F-35 jako výpalné. USA jsou připraveny chránit jen některý vzdušný prostor. Rozborka profesora Krejčího

„Nelze pochybovat o tom, že když se ve Washingtonu rozhodnou rozmístit v Česku či Polsku jaderné nál…