Úder senátora Doubravy: Sluníčkáři a pražští řvouni by asi rádi slyšeli, že Zeman je vlastizrádcem. Není jím. Vlastizrádci jsou oni!

30.12.2018 19:02

CO NÁM DAL ROK 2018 „Zeman je v politice oběma nohama od roku 1990, je znalý politického prostředí, nedělá si iluze. Z psychologického hlediska je provokatérem – nesnáší idioty, kteří svoji blbost vydávají za politickou korektnost. Je cítit, že nelibě nese, že se evropská politika zhroutila do stupidity. Protiruská hysterie je v podstatě jenom směšnou kopií politické kampaně Varšavské smlouvy proti NATO v 70. a 80 letech. Jsou používána podobná klišé, ale s opačnými znaménky,“ konstatuje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz senátor Jaroslav Doubrava.

Úder senátora Doubravy: Sluníčkáři a pražští řvouni by asi rádi slyšeli, že Zeman je vlastizrádcem. Není jím. Vlastizrádci jsou oni!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

Obrovské množství exekucí dle sociologů ničí českou společnost. A spolu s nízkými platy nízkopříjmových vrstev způsobuje, že statisíce lidí žijí v neštěstí a bídě. Je v našem vymáhacím systému, i s jeho horentními úroky, něco shnilého?

Chce to systémovou změnu. Po roce 1990 se stali z mnoha advokátů společenští teroristé. Vytvořili doslova spiklenecké spolky s podnikateli a politiky. Řada zákonů byla přijata tak, aby se s jejich pomocí dalo kořistit. To se projevuje nejvíce v bytové politice a v otázce dluhů a exekucí. Do dluhů se člověk dostane lehce, někdy i víceméně nechtěně. Náhle přijde o práci a žena je na mateřské. Půjčí si pár tisíc, aby měly děti hezčí Vánoce apod. Ředitelé bytových družstev z panelákových sídlišť moc dobře vědí, že řada lidí před dovolenými a před Vánocemi raději nezaplatí nájem, jen aby bylo na dovolenou a na dárky.

Je třeba vypracovat rozumný systém maxima úroků, odstranit jejich nemravnost, aby byly započítávány skutečné náklady na vymáhání dluhů. Při exekucích by absolutní přednost měly dostat platby za bydlení a poskytnuté služby – voda, elektřina, stočné a vodné. Protože úhrada těchto dluhů zabraňuje druhotnému zadlužení a finančním ztrátám provozovatelů domů a energetických sítí. To jsou sociálně strategické služby. Potom teprve by měli mít nárok ti ostatní. Zcela zásadní problém vidím i v množství reklam na jednoduchost uzavření půjčky, dokonce pouze po telefonu bez jakéhokoli jištění. Takovému mámení lehko lidé podlehnou a problém je tady.

Jak se tento rok změnila situace českých důchodců? Nebyli na vrcholu mediálního zájmu, nicméně žije se jim lépe? Stejně tak naše zdravotnictví, mají dle vás občané pocit, že je dostupnější, či kvalitnější?

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí
Na reakce důchodců si musíme počkat až do druhého pololetí příštího roku, protože zvyšování důchodů v podstatě jen a jen stěží vyrovnává růst životních nákladů. Pocit, že dostanu přidáno, nemusí v praxi vést k pocitu, že se mi bude žít lépe. Je to klamný pocit.

Ve zdravotnictví lidé změnu příliš nepociťují, protože je stále málo personálu, čekací doby se prodlužují, protože lékařů je méně, než je potřeba. Snad se něco zlepší u tělesně postižených a u cen léků. Pokud budou investice a rozumné změny ve zdravotnictví pokračovat, za 2 či 3 roky již by mohly být změny skutečně vidět. Mám ale obavy, že například pediatři již budou natolik vzácní, že se rodiče malých dětí budou poohlížet po babkách kořenářkách, lékaři natolik propadnou mamonu, že nějaká Hippokratova přísaha bude pro většinu z nich k smíchu, v nemocnicích nebude kdo se o nemocné starat...

A přijde Sorosem a „Bilderbergy“ dlouho připravovaná doba na razantní snížení počtu obyvatel. Ani Amíci nebudou muset chtít vyvolat třetí světovou válku.

Pokud jde o prezidentské volby, lze říci, že naši spoluobčané rozhodli moudře? Nebo by Jiří Drahoš, viděno optikou dneška, byl lepším prezidentem? A jak vidíte Miloše Zemana? Chová se v rozporu se spojeneckými svazky, když kritizuje sankce proti Rusku, nebo nabourává oficiální výklad např. kauzy Skripal? Je snad vlastizrádce?

Kdo viděl chování Drahoše, viděl politického impotenta. Stále mám před očima fotku jeho ucha s naslouchátkem, aby mohl papouškovat nápovědu kohosi.

Zeman je v politice oběma nohama od roku 1990, je znalý politického prostředí, nedělá si iluze. Z psychologického hlediska je provokatérem – nesnáší idioty, kteří svoji blbost vydávají za politickou korektnost. Je cítit, že nelibě nese, že se evropská politika zhroutila do stupidity. Protiruská hysterie je v podstatě jenom směšnou kopií politické kampaně Varšavské smlouvy proti NATO v 70. a 80 letech. Jsou používána podobná klišé, ale s opačnými znaménky. Jeho pohled na sankce je naprosto realistický. Velmi dobře ví, že na nich vydělávají jak Němci, tak Američané.

To jen my, hlupáci, posloucháme, jak nám mocní práskají bičem a poskakujeme podle toho. Proč si nechceme uvědomit, jaké ztráty nám sankce přinášejí, proč se nechceme postavit na vlastní nohy a poslouchat vlastní rozum?!

Kauza Skripal? Jednou v učebnicích bude postoj českých politiků zářným příkladem vlezdop…ismu, protože nebylo nikomu prokázáno nic, proč Velká Británie nedovolila účast ruských odborníků na vyšetřování? Že by nemohla tak jednoduše lhát o vyšetřování? Látky řady novičok jsou schopny vyrobit dnes již jakékoliv vojenské laboratoře i na Západě, nejen v postsovětských zemích. V nedávném rozhovoru jsem uvedl, že náš prezident, řekl-li, že se novičok u nás vyráběl, měl pravdu. Není rozhodující, zda to bylo „jen“ v podmínkách laboratorních. Fakt je, že se vyráběl.

Sluníčkáři a pražští řvouni by asi rádi slyšeli, že Miloš Zeman je vlastizrádcem. Není jím! Vlastizrádci jsou oni. To oni ve spojení se zahraničím se snaží násilím svrhnout řádně zvolené orgány republiky včetně prezidenta. Myslím, že červené karty, naprosto stejné plakátky s nápisem „Demisi“, ale i placení, a ne špatné, řvounům v ulicích Prahy, je toho důkazem!

Zlevněné jízdné pro důchodce a studenty, zvýšení důchodů, obědy zdarma pro školní děti. To vše prosazuje vláda Andreje Babiše. Rozhazuje a korumpuje voliče, nebo zjednává sociální spravedlnost? Obecně řečeno, je Babišova vláda úspěšná?

Babiš je v podstatě sympatický, protože dělá všechno, co jeho kritici, ale šikovněji. Válčí s bandou, která asi neumí to, co on, tedy úspěšně podnikat, a chce si tak vydělat v politice – nepřímo přes úředníky, politiky na krajské a nižší úrovni a s nimi propojené podnikatele a firmy, včetně nadnárodních korporací. Přičemž jeho podnikatelské úspěchy mu oni nesmírně závidí. Tady vidím podstatu jejich neustálých útoků na něho. Ne nadarmo se říká, že úspěch musí být po zásluze potrestán! Myslím, že to potvrzuje i vystupování našich zástupců v Bruselu. Nezapomeňme, že pro zvyšování různých sociálně orientovaných plateb hlasovali všichni, aby se zavděčili voličům. Babiš to navrhnul a potichu se chechtal, protože i opozice, která mu šla po krku, musela s navyšování sociálních příspěvků kvůli voličům souhlasit.

Čili jestli Babiš korumpuje voliče, nebo zjednává sociální spravedlnost, na to lze odpovědět, že dělá souběžně obojí. A dělá to v nerozborné jednotě s pracujícím lidem pravicového charakteru, ať jde o extremisty z TOP 09 nebo o žlučovité osoby z ODS, STAN či lidovce či ukecané Piráty. Rozhodující ale je, že zatímco ti před ním o tom jen kecali, jeho vláda to vše opravdu realizuje. Vzpomeňte na to, když Kalousek bez jakéhokoli uzardění okleštil příspěvky zdravotně postiženým. Marné bylo přesvědčování a dokazování, jaké dopady to na ně bude mít. Tak bych mohl pokračovat. To, že všechny tyto pomoci může vláda realizovat, svědčí o tom, že vláda vládne úspěšně, ať se to někomu líbí, nebo nelíbí!

Premiér Andrej Babiš získal důvěru Poslanecké sněmovny, ale protestovaly proti němu různé skupiny lidí. Ubližují mu kauzy jeho minulosti? Je někdo, kdo by ho mohl porazit? Která z opozičních stran k tomu má nejblíže, pokud vůbec?

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte letošní práci premiéra Andreje Babiše?

81%
3%
1%
5%
10%
hlasovalo: 18734 lidí
Vyřvávalo se především v Praze. Již jsem řekl, že se na mne obrátila jedna paní, abych inicioval vyčlenění Prahy z republiky a bude v republice pokoj. Kéž by to bylo možné! Víte, na protesty je třeba se dívat jako na placený sport – vždyť jsou dneska i mistrovství ve cvrnkání kuliček. Jsou stejně organizována, jako to vyřvávání v ulicích proti něčemu... mnohdy nevědí proti čemu, hlavně, že vyřvávají, tak proč by nemohli soutěžit, kdo nejvíce někde proti někomu protestuje?

Kauzy minulosti? Vždyť za doby svatého Klause kradl, kdo mohl a říkali tomu privatizace. Mnoho lidí má dojem, že zloději křičí, chyťte zloděje. Myslím, že Babiš byl chytřejší. Věřím, že dodržoval a dodržuje zásadu, že brát je dovoleno, pokud k tomu lze využít momentálně platné zákony. Proto není horší než ostatní superdemokraté typu Fiala, Pospíšil, Kalousek, Němcová a řada dalších, kteří se nemohou smířit s tím, že Babišovi nesahají ani k podpatkům. Musíte uznat, že to je musí pořádně štvát!

Ostatně, proč stále ještě kauza, například Čapí hnízdo, nebyla ještě dotažena do konce? Aby na Babiše mohli ti přechytralí stále tlačit a skandalizovat ho? A to říkám, přestože nejsem jeho nadšeným zastáncem. Jen se snažím o reálný pohled.

Rusko dle Západu dál provokovalo: Skripal, Sýrie, Kerčský průliv. Potvrdila se letos mezinárodně sdílená teze o agresivním Rusku, nebo je to pouze strašení Ruskem?

Západní politika vůči Rusku je úchylná. Napsal jsem o tom dvě knihy. Jedna vyšla v roce 2016 – s názvem „Evropa (opět) spěje ke katastrofě“. Upozorňoval jsem na primitivně neschopné reagování EU na migrační invazi z islámských zemí a na hloupou protiruskou politiku. Druhá kniha pod názvem „Studená válka 2.0“ vyjde v lednu či v únoru. Snažím se v ní ukázat, jak směšná je dnešní politika jestřábů v rámci NATO a zvláště v USA. Místo, abychom se začali bránit proti „hybridní“ islámské invazi, plníme stranické zadání podporovat jestřáby v USA v oslabování Ruska.

Američané by rádi měli jenom jednoho skutečného konkurenta – Čínu, a ne dva konkurenty – Čínu a Rusko. Několikrát jsem již doporučil, abychom se podívali na mapu amerických vojenských základen mimo jejich území. Seznamte se se seznamem zemí, kde všude Američané rozpoutali občanské války ve jménu své představy o demokracii, pod kterou skrývali a skrývají své zájmy! Stačí pohled a je jasné, kdo je tím agresorem! Ruská federace to v žádném případě není!

O Skripalovi jsem se již zmínil. Sýrie? Tam se přece válka s islámským státem začala chýlit ke konci, až když tam přišla ruská armáda. Mimochodem, na rozdíl od ostatních tam přišla na základě pozvání legitimních orgánů Sýrie!

Kerčský průliv? Divíte se reakci Ruské federace na tuto provokaci po výzvách na bombardování, tedy zničení nově postaveného mostu spojujícího Krym s pevninou? Pokud vím, i zajatí ukrajinští vojáci již přiznali, že to byla řízená provokace Ukrajiny. Porošenko očividně nemá zájem na zklidnění situace. Shrnu-li to, pak ano, je to jen strašení Ruskem.

Ukrajina se chystá na prezidentské volby. Západ podporuje Porošenka, leč ten je dle průzkumů zatím v poli poražených. Když je tak mezinárodně preferovaný lídr tolik vzadu, znamená to, že tzv. majdan byl neúspěšný? Letos od jeho začátku uběhlo pět let. Bylo dobře, že jsme se v něm angažovali?

Dobře? Je to naše strašná a ostudná chyba. Stále vidím našeho stále spícího politika, jak se tam, kupodivu nespící, předváděl, jak jim radil. Násilné svržení řádně zvoleného prezidenta za použití pěti miliard dolarů, jak nám pošpitala jedna americká senátorka. Jestli bude zvolen západoukrajinským prezidentem pes Filipes nebo Pepek námořník je úplně jedno. Oba musí mít akademii vlezdo... vystudovanou pod vedením amerických lektorů. Dnes mají na Ukrajině největší expozitury tajných služeb USA. Tam mají úplně ideální podmínky. Z tohoto hlediska byl pro jestřáby ten majdan jednoznačně úspěšný. Na ničem jiném nezáleží. Na životě obyvatel už vůbec ne. To je zotročováno fašistickými bojůvkami.

Porošenko má bobky u pozadí, tak ve snaze se jich zbavit dělá jednu hovadinu za druhou, přesně pod taktovkou svých amerických velitelů. Majdan byl úspěšný pro ty, v jejichž kapsách zmizely miliardy poslané tam snad na pomoc hospodářství. Pro většinu obyvatelstva byl obrovskou prohrou. A toho se Porošenko právem bojí, Je ale otázka, nakolik ty volby budou zmanipulované. Že budou, nepochybuji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…