V mých letech byly slovenské skupiny, zpěvačky a zpěváci velmi populární i v Česku, vzpomíná poslankyně

17.12.2015 14:45

ROZHOVOR S poslankyní PČR Radkou Maxovou, která převzala záštitu nad koncertem „Slovenské divy“, jsme hovořili nejen o koncertu. V souvislosti s ním ji ale velmi překvapilo, že politickou záštitu odmítla řada političek, navíc žen, napojených na slovenské prostředí... Řeč ale přišla i na blížící se vánoční svátky.

V mých letech byly slovenské skupiny, zpěvačky a zpěváci velmi populární i v Česku, vzpomíná poslankyně
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

V Poslanecké sněmovně se věnujete především oblasti sociální politiky a tak se naskýtá otázka, co Vás vedlo k tomu převzít záštitu nad benefičním koncertem Slovenské divy v Praze?

Přijde mi to jako velmi dobrý nápad, narodila jsem se v Československu a pokud budu trochu nostalgická, tak v mých letech byly slovenské skupiny, zpěvačky a zpěváci velmi populární v ČR. Myslím si, že to tak trvá i do dnešního dne, akorát to jen „není tak vidět“. Takže tohle vítám jako velkou příležitost, navíc spojenou s pomocí něčemu dobrému a důležitému.

Mezi politickými záštitami budete jediná žena, která záštitu převzala,  nemáte obavu mezi „politickými  ostřílenými vlky“?

Já nikdy nemám obavu, mým oblíbeným heslem je „kdo se bojí, nesmí do lesa“. Mě spíše velmi překvapilo, že Vám odmítli spolupráci ženy, navíc ženy napojené na slovenské prostředí. Čekala bych z této strany více aktivity a zájmu.

Jelikož celý koncert je o ženách a 100 Kč z každé prodané vstupenky je věnován na boj proti Rakovině prsu pro Mama Help, máte vyloženě důvod  proč tuto benefici podporujete?

Jako ženy se mě prevence rakoviny prsu dotýká a jsem ráda, že tato akce nepodporuje pouze samotný fakt „zábavy“, ale bude mít dopad na tak závažné onemocnění, které je v dnešním světě velmi rozšířené a kterému se dá zabránit, pokud ženy včas přijdou na preventivní prohlídku.

Za chvíli jsou tu Vánoce, jak jste na to připravená? Máte napečeno a co dárky?

Ne, nemám napečeno, ale dárky už mám koupené. S tím cukrovím neporuším vánoční tradici a poprosím spíše maminku a tchyni.

Máte nějaké přání od Vás do roku 2016 pro čtenáře nejen Parlamentních listů?

Přeji jim zdraví, protože nemocný člověk nemá energii ani sílu uvažovat. Přeji jim štěstí, protože bez toho se nepohnete a přeji jim mít okolo sebe ty správné lidi.

Přeji jim hodně lásky, protože ta nás pohání dopředu. Přeji lidem, aby nepodléhali davové a mediální hysterii a ptali se spíše svého rozumu a srdce, jestli jsou věci skutečně tak jak jsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…