Valachová se svou bandou przní školství víc než nacisté. Vymývání dětských mozků, o tom se má mluvit místo Forejta, vyzývá Petr Hampl

07.12.2016 20:27 | Zprávy

ROZHOVOR Sociolog Petr Hampl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz promluvil o obrovském šoku českých kavárenských analytiků, kteří vždy obdivovali USA a mysleli tím pouze podobné intelektuály. Teď jsou nemile překvapeni, že o osudech světa rozhodují rakouští hoteliéři nebo američtí farmáři. V šoku je prý i Česká televize, která je se svou propagandou a amatérismem na úrovni středoškolského studentského vysílání. A nakonec zostra zaútočil na ministryni Kateřinu Valachovou, která prý dělá vše pro to, aby české školství totálně zdevastovala.

Valachová se svou bandou przní školství víc než nacisté. Vymývání dětských mozků, o tom se má mluvit místo Forejta, vyzývá Petr Hampl
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Sociolog Petr Hampl.

Prezident  Zeman byl pozván do Bílého domu. Jak v tom světle vypadají nářky různých analytiků, že Zeman nás vytrhává ze Západu, že ohrožuje naše spojenecké svazky a na Západě ho neberou vážně? O čem tento krok svědčí?

Tihle kavárenští „analytici“ myslí Západem jen úzkou vrstvu profesionálních politiků a intelektuálů. Nikdy nepředpokládali, že by našimi spojenci měli být rakouští hoteliéři, francouzští dělníci nebo američtí farmáři. Nejspíš vůbec nezaznamenali, že takoví lidé existují. Ze Západu znají konferenční centra a kanceláře velkých úřadů nebo politických stran, případně luxusních letovisek. Vůbec netuší, že svět za okny těch kanceláří upadá do chaosu nebo se v něm formuje kalifát.

Trumpovo pozvání Zemanovi ve skutečnosti svědčí o tom, že navzdory všem Sobotkům, Babišům a Fialům jsme pořád pokládáni ze spolehlivou součást svobodného světa, na rozdíl od Německa, Švédska nebo Itálie. Rozhodující zásluhu na tom má český prezident. Ale je to také ocenění pro miliony občanů České republiky, kteří dokázali odolat obrovskému mediálnímu tlaku a dokázali v přímé volbě vybrat toho správného muže.

Miloši Zemanovi poklesla v polovině listopadu důvěra o osm procentních bodů, má o procento víc odpůrců než příznivců. Je to kauzou Brady, způsobem informování v médiích, jinými kroky prezidenta, nebo jen únavou ze Zemana? Naposledy zvedla Zemanovi důvěru migrační krize. Najde se i tentokrát něco?

Nejde o žádnou změnu trendu. Je to běžný výkyv v rozumném rozmezí. Pořád má takovou podporu, která mu zajistí hladké znovuzvolení.

Co se týče Bradyho, resp. aféry kolem Hermanova lhaní, počítejme, že se bude opakovat scénář Putna. Tehdy se také mluvilo o tom, že to Zemanovi ublíží, a ve skutečnosti jeho popularita vyletěla nahoru. Připadá mi to logické. To, co se odehrálo na Staroměstském náměstí, je pro Zemana lepší než placená reklama.

Jak hodnotit aféru s Jindřichem Forejtem? A pokud jde o Zemana, jak i ve světle průzkumu vypadá možnost obhajoby Hradu? Co prezidentovi prospívá, co mu to kazí?

Informace zveřejnil web HlídacíPes.org financovaný neomarxistickým oligarchou Karlem Janečkem a v souvislosti s ní bylo vidět Karla Randáka, což je rozvědčík, který má k Janečkovi blízko a který se už v minulosti zabýval tím, že svým politickým soupeřům lezl do soukromí, pořizoval intimní fotografie a pak je kompromitoval. Kdo je ale skutečným zadavatelem, to nikdo neví. Nikdy se totiž nepodařilo zjistit, kdo dal Janečkovi peníze na vybudování jeho impéria. Pokud tedy nevěříte historce o tom, že je vyhrál v kasinu.

V každém případě ale jde o něco mimořádně odporného a další doklad o tom, že „kavárna“ je schopna klesnout ještě hlouběji, než jsme si mysleli. Otevírá to cestu ke světu, kde – pokud budete třeba pracovat u firmy soutěžící o významnou zakázku – se může stát, že někdo začne šířit ilegálně pořízené fotky z vaší ložnice, aby poškodil vašeho zaměstnavatele. V téhle souvislosti mě docela mrzí, že prezident pana Forejta nepodržel.

Rozvědčík Randák tvrdí, že šlo o nebezpečné záležitosti a že by Forejt mohl být vydírán. K čemu? Aby nechal špatně rozložit příbory na stolech při hradní recepci? Aby poradil prezidentovi špatnou barvu obleku? To si z nás snad dělají legraci. Na Zemanovo postavení to samozřejmě nebude mít vůbec žádný vliv.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…