Varuji soudné členy ODS. Okamurův veterán Večerníček odkryl karty

21.12.2022 12:02 | Rozhovor

Popravdě, země ještě není v krizi. Ta skutečná přijde příští rok. Pokud vláda ceny energií nesrazí, tak přijde řetězová reakce krachů středních a pak velkých firem s tím, že ty největší, jako je Škoda Auto, se odstěhují. To říká Jaroslav Novák, zvaný Večerníček, poradce předsedy strany Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury a člen volebního štábu prezidentského kandidáta Jaroslava Bašty.

Varuji soudné členy ODS. Okamurův veterán Večerníček odkryl karty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Novák Večerníček

Energetická krize, inflace a zhoršování hospodářské situace země. Jak moc nečinnost či pomalost vlády hraje do karet straně Svoboda a přímá demokracie, jejímž jste rádcem?

Nečinnost vlády hraje do karet mnoha stranám. V prvé řadě vládě. Ta má díky drahým energiím rekordní zisky z ČEZ. Díky inflaci rekordní zisky z DPH a současně inflace snižuje reálnou hodnotu státního dluhu.

Extrémní zisky mají překupníci s energiemi a surovinami. Rekordní příjmy mají obchodníci z USA i ruský Gazprom. Ještě nedávno to vypadalo, že miliardové investice do břidlicového plynu jsou pryč. Stačil Green Deal a nová válka a americké zdroje jsou opět ve hře s tím, že nastartoval i zbrojní průmysl, kterému po odchodu z Afghánistánu hrozil pokles.

Při důkladnější analýze zjistíme, že energetická krize je výsledek cíleného procesu, na kterém se pracuje minimálně desetiletí. Ve spolupráci tu jsou zájmy USA. Jde o to oddělit Německo a Evropu od Ruska a jeho zdrojů surovin i energie a připoutat je k sobě. Součástí je lobby, která zjistila, že směrnice ani propagandu Green Dealu nikdy neprotlačí. Je to proti ekonomické logice. Takže opět tady v synergii máme tlak na odpojení od surovin a zdrojů, které zajišťují levnou energii.

Odpůrci vlády jí vyčítají, že pracuje pro všechny ostatní, než pro české občany...

Není to jen tato vláda. Navíc tahle vláda otevřeně deklaruje, že je vazal USA a Bruselu. To je fér, jakkoli s tím nesouhlasím. Ale není fér, když se hnutí ANO doma tváří vlastenecky a venku je fakticky součástí pětikolaice. Doma ANO hlavně ústy předsedy Andreje Babiše bojuje s Bruselem, ale když se na to podíváme blíž, tak Andrej Babiš bojuje s tím, co jeho poslanci prosadili.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bašta je jediný ,co by okamžitě odvolal tuto nekompetentní vládu , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTravolta65 , 21.12.2022 13:22:52
co zničí tuto zemi .Potom už jedině generální stávka a tak dlouhá ,dokut to nepoloží sami .Jinak s nimi nikdo nehne .

|  12 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…