Vláda je banda idiotů nacpaná v chomoutu Berlína. Přivandrovalce nerozlišovat, prostě všechno ven, radí Miroslav Sládek

24.04.2016 18:01

ROZHOVOR Vláda je banda idiotů, která neumí řešit věci podstatné, a tak se uchyluje k nepodstatným, jako jsou zásobování toaletním papírem či název země. „Předsedníčkové“ Okamura a Černoch své strany neřídí, musejí poslouchat své nadřízené. Těmi jsou Babiš a Bárta. Přivandrovalci musejí všichni ven. Dohoda EU s Tureckem je katastrofální a bude mít nedozírné následky. To vše tvrdí v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Miroslav Sládek, který jde s obnovenými republikány znovu do boje, tedy do voleb. K válce v Sýrii říká: „Co je to v Sýrii vlastně za válku. Američané jsou tam už takovou dobu, bombarduje se, bombarduje, a kde je výsledek? Tam je to úplná rovina, jenom písek, není se kam schovat. Kdyby skutečně chtěli, už dávno ta válka skončila.“

Vláda je banda idiotů nacpaná v chomoutu Berlína. Přivandrovalce nerozlišovat, prostě všechno ven, radí Miroslav Sládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

 
 
Chystáte se kandidovat do krajských voleb s obnovenými republikány?
 
Ano. Zvažujeme to, že půjdeme do krajských voleb. I když bych raději i s ohledem na technické záležitosti – vliv kraje, pozice kraje – uvítal, kdyby byly předčasné parlamentní volby.
 
Je to reálné?
 
Poslanci nebudou chtít zvednout ruku, aby přišli o své prebendy předčasně. U většiny z nich je jasné, že tam znovu nebudou vzhledem k tomu, co se tady děje. Je to tedy málo pravděpodobné, ale byl bych rád, kdyby se to stalo. V zájmu země. Ještě k těm krajům bych podotkl, že rozbití České republiky na čtrnáct krajů je nesmysl a ničení struktury republiky. Chce to zemské uspořádání – Spolková země česká, Spolková země moravskoslezská s extra postavením hlavního města.
 
Uvažujete prý o koalici s Patrioty. Jak to vypadá?
 
Probíhají jednání. Nejen s Patrioty, ale širší. Byl bych nejraději, kdyby se seskupily všechny takzvané vlastenecké síly do jednoho bloku. Mrzí mě drobení té scény. Ale chápu to, že vlastně ti předsedníčkové stran jim nevelí. Jako Černoch Úsvitu, Okamura SPD. Oni se nejprve musejí zeptat svých nadřízených.
 
Jejich nadřízení – to jsou jejich sponzoři? Nebo koho tím myslíte?
 
Ano. Řekl bych, že je to Babiš s Vítem Bártou. Babiš má nemovitosti, Vít Bárta má hlídací službu. Uzavřeli dohodu, že Bárta bude hlídat Babišovi nemovitosti Agrofertu a potom tomu všemu velí. Včetně Okamury. 
 
Co vás přivedlo k návratu do politiky. Je to migrační krize? 
 
Ne. Nic takového. Nejsem populista, abych rychle spěchal tam, kde je to módní. Jako třeba když jsme navrhovali v roce 1992 referendum o osudu Československa, byl tehdejší poslanec Federálního shromáždění Miloš Zeman proti. Teď zase tentýž člověk prosazoval v parlamentu přijetí zákona o referendu. My nejsme kam vítr tam plášť. Mě přivedlo do politiky to, že mě k tomu vyzvali občané. Kam jsem přišel, všichni říkali: Kde jste, pojďte do toho, vy jste jediná možnost. No tak hlas lidu, hlas boží. Musel jsem vyhovět.
 
Na migrační krizi se však zeptám. Jak vidíte dohodu Evropské unie s Tureckem. Bude fungovat? Co si o ní myslíte?
 
Dohoda s Tureckem je vyloženě projevem slabosti. Evropská unie je v pozici vydíraných a Turecko je vyděrač. Čím více projevuje vydíraný slabost a ustupuje, tím více rostou nároky vyděrače. To je zcela jasné. Nejprve to byly peníze, teď už je to bezvízový styk. Je to katastrofa. Teď můžeme přivandrovalce označovat za ilegály a nějak je dostat pryč. Ale až sem budou cestovat jako Turci, jak poznáme mohamedána z Turecka od toho ze Sýrie. Co uzavřela Unie s Tureckem, je katastrofa, která bude mít nedozírné následky.
 
Co říkáte na stíhání německého komika kvůli posměšné básni na tureckého prezidenta?
 
Je takové to poturčenec horší Turka. Snaha zalíbit se Turecku z toho úplně čiší. Jsme přece v křesťanské Evropě, není možné svěřit ochranu křesťanské Evropy mohamedánovi. A nebude nám nikdo určovat pravidla. Jestliže máme kritické výhrady ke komukoliv, je tu svoboda slova, vyjadřování. Tak si můžeme ty své výhrady jakoukoliv formou – třeba satirickou – prezentovat. Nikdo nás za to nebude stíhat.
 
Ptám se i proto, že vy sám jste proslulý ostrými výroky, které vaši kritici označují nelichotivě jako xenofobní a podobně, a myslí si, že jsou za hranou. Nebojíte se, že dopadnete podobně?
 
Pokud tu ještě nějaká svoboda je, tak to jsou ubohé zbytečky. Je tu snaha cenzurovat internet, omezovat výroky. Říkám co na srdci, to na jazyku. Nazývám věci pravými jmény. Jestli se to někomu nelíbí, tak až zase bude volba prezidenta, tak mě můžou klidně zase zavřít na sedmnáct dní na Pankrác.
 
 
Uprchlíky nazýváte přivandrovalci. Což je dost nehezké, až hanlivé označení. Řadíte mezi ně i lidi utíkající prokazatelně před válkou, třeba ze Sýrie?
 
Otázkou je, co je vlastně v Sýrii za válku. Američané jsou tam už takovou dobu, bombarduje se, bombarduje, a kde je výsledek? Tam je to úplná rovina, jenom písek, není se kam schovat. Kdyby skutečně chtěli, tak už dávno ta válka skončila. Další věcí je, jaká je tam válka, když se teď vraceli přivandrovalci domů. Manžel, otec, zůstávající tady v Brně, vyprovodil manželku s dětmi k autobusu, a poté se šel dospat do ubytovny. Poslal manželku s dětmi do válečné zóny. Tak je tam válečná zóna, nebo není? Nedovedu si představit Evropana, který by zůstal v závětří a manželku s dětmi by poslal do válečné zóny. Naopak manželku s dětmi by nechal hodně daleko v zázemí. Takže buď tam není válka, nebo to nejsou lidé podle evropských měřítek. Jsou to přivandrovalci, nemají tady co dělat. Nebudeme mezi nimi rozlišovat, prostě všechno ven.  
 
Jste tedy pro absolutní nepřijímání nikoho?
 
Ano. Absolutní. Žádné přebírání. Jak je mezi sebou poznáme? Jak poznáme od sebe hodného Araba od zlého? Jako že zlý Arab má kolem pasu bombu a ten hodný ji má v garáži? Nemáme žádný nástroj na to, abychom je rozlišili. Nevíme, odkud jsou, kdo to je. Jak potom máme posuzovat jejich případnou žádost o azyl. Nehledě na to, že nejprve si mohou skočit na ambasádu České republiky, vyplnit všechny formuláře a čekat, jak my rozhodneme, a potom teprve cestovat. A ne aby se dostavil na hranice, přehodil dítě přes ostnatý drát a vynucoval si násilím, že ho musíme pustit. Kdybych chtěl do nějaké země, třeba do Austrálie, tak si to nejdříve vyřídím tady na australské ambasádě a pak tam mohu jet.
 
Vrátím se ještě k Sýrii, protože mám pocit, že zpochybňujete fakt, že je tam válka. Ta tam ale zcela nepochybně je...
 
Válka tam asi je. Ale co to je za válku? Vždyť tam se válčí pořád. Slyšel jste někdy, že by se na Blízkém východě někdy neválčilo? Tam se vedou války v jednom kuse. Tak ať to netahají sem. Vy říkáte Sýrie. Přitom někteří jsou černí jako bota.
 
Někteří se za ně jen vydávají...
 
No právě. Tak jak to máme poznat. Podle odstínu, nebo jak?
 

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
 
Jaké je tedy řešení uprchlické krize ve vašem podání?
 
Uzavření našich hranic, nepouštět sem nikoho nového. Kdo tady je, deportovat zpátky. A pomoci jim tam u nich to dát do pořádku. Vyjednání míru, rekonstrukce, vzdělávání. Tam u nich, ne tady. Představte si, kolik mladých mužů sem přišlo a kdo teda u nich pracuje. A opravuje zbořené domy, obnovuje infrastrukturu. Podle toho, co jsem viděl na snímcích, mladí chlapi jsou tady a doma zůstali starci, ženy a děti. Ať se vrátí tam a my jim rádi pomůžeme. Dokonce i obětavě. Ale jenom u nich.
 
Takže jste pro zrušení Schengenu?
 
Nemusí být hned zrušen Schengen. Může být nejdříve ochrana schengenských hranic, ale Řekům nebo Italům svěřit ochranu hranic je dost problematické. Buď tedy ochrana vnějších hranic schengenského prostoru, nebo alespoň Visegrádské čtyřky.
 
Jak vidíte Evropskou unii?
 
To byl katastrofální projekt, který se totálně neosvědčil. Takže referendum a na jeho základě případně vystoupit.
 
To by pro nás bylo podle vašeho názoru lepší?
 
Rozhodně. Vezměte si Klause. Když podepisoval zahájení přístupových rozhovorů do Evropské unie s Helmuthem Kohlem v Lichtenštejnském paláci, tak to se naparoval vedle Kohla a vlekl nás do Unie. A teď je z něj bojovník proti Unii. Tak co si z toho mám vybrat. My jsme řekli hned na začátku ne Unii. Musíme si zachovat suverenitu, svoji národní měnu a tak dále. 
 
Zrovna v době našeho rozhovoru probíhá ve sněmovně jednání zabývající se okolnostmi kolem návštěvy čínského prezidenta. Vy jste k tomu měl na Facebooku velice tvrdé vyjádření, že představitel komunistické, tedy nedemokratické diktatury, nemá v naší zemi co pohledávat. Měl by být zatčen a postaven před soud v Haagu. Proč?
 
Čínské vedení se dopustilo porušování a potlačování lidských práv. Podle toho by se s nimi mělo zacházet. Když jsme kdysi vytáhli hlavu z chomoutu Moskvy, honem rychle jsme ji nacpali do chomoutu Berlína, tak nemusíme hledat další chomout, kam bychom se nacpali. A můžu ještě aktuálku k Czechii?
 
Jistě. Můžete...  

Je to důkaz totální neschopnosti vládnoucí garnitury. Když vedení nějakého organismu je neschopné a neumí řešit ekonomické, sociální – prostě ty skutečně stěžejní problémy, tak se uchylují k pro ně důležitým, ale ve skutečnosti naprosto nedůležitým věcem. Je to banda idiotů. Vláda tak řeší zásobování toaletním papírem – kde kolik ruliček může být, řeší název. Co kdyby řešili ekonomiku, infrastrukturu, co kdyby řešili dálnici Brno – Vídeň? Jsme pro zemské uspořádání v této souvislosti a omezení moci centrální vlády.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…